Депутатите отново обсъждат промените в Закона за адвокатурата

Депутатите включиха нови точки в дневния ред на заседанието днес. Те ще обсъдят повторно промените в Закона за адвокатурата, които бяха върнати с вето от президента Румен Радев.  Ще разгледат и актуализираната Пътна карта за климатична неутралност, както..

публикувано на 26.09.24 в 10:50

Средната пенсия за стаж и възраст вече е над 1000 лева

15,9 милиарда лева са разходите на Държавното обществено осигуряване към края на месец август. От тях 14 милиарда са били за пенсии, отчете Националният осигурителен институт.  Приходите от осигуровки са 8,5 милиарда лева. Дефицитът е покрит с трансфери..

публикувано на 26.09.24 в 10:32

Църквата празнува Успение на Св. апостол и евангелист Йоан Богослов

На 26 септември църквата празнува Представяне на Св. апостол и евангелист Йоан Богослов.  Св. Йоан Богослов е един от първите апостоли, призовани от Христос за негови ученици. Той е един от тримата свидетели на Преображението на Христос заедно с брат..

публикувано на 26.09.24 в 10:10

Изтича срокът земеделските стопани да поискат помощ за акциза върху газьола

Днес изтича срокът, в който земеделските стопани могат да подадат заявления за подпомагане по схемата за държавна помощ за акциза върху газьола.  Бюджетът на помощта за 2024 г. е 100 млн. лв.  Мярката има за цел да подпомогне фермерите чрез прилагане на..

публикувано на 26.09.24 в 09:31

Eфективни присъди по делото за Възродителния процес иска Пеевски

Справедлив съдебен процес и ефективни присъди за виновниците за Възродителния процес поискаха председателят на парламентарната група на ДПС Делян Пеевски и заместниците му в ПГ - Йордан Цонев, Халил  Летифов и Хамид  Хамид - зам. - председатели на ПГ на..

публикувано на 26.09.24 в 09:26

Времето ще продължи да е слънчево

Днес ще бъде предимно слънчево. Преди обяд в котловините и низините ще има мъгла. Ще духа слаб вятър от изток, в Източна България - до умерен от югоизток. Максималните температури ще бъдат между 26° и 31°.

публикувано на 26.09.24 в 09:01

Жребият е изтеглен: ГЕРБ-СДС ще участва на изборите с номер 18, "АПС" - № 13, "ДПС – Ново начало" - №8

В Централната избирателна комисия бяха определени чрез жребий номерата в бюлетината за гласуване между партиите и коалициите, регистрирани за участие в изборите на 27 октомври. Стана ясно, че "Продължаваме промяната – Демократична България"..

публикувано на 25.09.24 в 16:56
Пламен Димитров

Ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година искат от КНСБ

За ръст на бюджетните заплати с 10% през следващата година настояват от КНСБ, за целта ще са необходими допълнителни 1,8 милиарда лева.  Президентът на синдиката Пламен Димитров настоя за спешно въвеждане на "заплата за издръжка", свързана с..

публикувано на 25.09.24 в 16:12
Снимката е илюстративна

На 1 октомври тестват сирените и BG-ALERT

На 1 октомври от 11 часа ще бъдат тествани Националната система за ранно предупреждение и оповестяване и системата BG-Alert, съобщиха от Главната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението". Проверката ще се осъществи на територията на..

публикувано на 25.09.24 в 13:34

Георги Кулов: Избирателите на ДПС са объркани, 1/3 от тях вероятно ще гласуват за други партии

За избирателите на ДПС ще бъде трудно да се ориентират по отношение на коалициите от двете крила в Движението, коментира в ефира на Радио Кърджали журналистът и историк Георги Кулов. Според него има голям отлив на избиратели на ДПС  и около 1/3..

публикувано на 25.09.24 в 12:39

Шести лекоатлетически турнир за деца „Хасково“ 2024

Община Хасково и Спортен клуб „Атлетик“ организират за шеста поредна година лекоатлетически турнир за деца от 6 до 16 години. В събота, 28 септември 2024г., от 10,00 часа на стадион „Хасково“ са първите стартове на малките лекоатлети от цялата..

публикувано на 25.09.24 в 12:23
Доган и Пеевски

Разделеното ДПС – а сега накъде? В Кърджали предстои интересна и бурна предизборна битка

За първи път от своето създаване най-голямата организация на ДПС в страната – тази в Кърджали, ще се яви на изборите разделена. С две коалиции и две кандидат-депутатски листи. Традиционните гласоподавателите на тази партия също са раздвоени кого..

публикувано на 25.09.24 в 10:53

Контрабандни медикаменти задържаха митническите служители на Капитан Андреево

Лекарствени продукти, анаболни стероиди и сексуални стимуланти задържаха митническите служители на Митнически пункт Капитан Андреево. Контрабандните медикаменти са открити при три проверки на влизащи в страната превозни средства от Турция...

публикувано на 25.09.24 в 10:42

Срокът за подаване на коригиращи декларации изтича на 30 септември, напомнят от НАП

На 30 септември изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица. Те имат възможност еднократно да коригират данните, които са посочили в годишната си декларация за облагане на доходите на физическите лица..

публикувано на 25.09.24 в 09:55

Слънчево, с краткотрайни валежи на места

Днес ще бъде предимно слънчево. След обяд от запад облачността ще се увеличава и до вечерта на места в планинските райони в Западна България ще превали краткотраен дъжд, възможно е и да прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток, но до вечерта..

публикувано на 25.09.24 в 07:42

Кметовете на Момчилград и Бурса посетиха бъдещия музей на Наим Сулейманоглу

Кметовете на община Момчилград Илкнур Кязим и Голяма община Бурса Мустафа Бозбей посетиха къщата на легендарния щангист Наим Сюлейманоглу в родния му град, която скоро ще бъде превърната в музей. Експозицията ще представя живота и постиженията на..

публикувано на 24.09.24 в 16:34

Сюннетчия от Турция извърши традиционен ритуал по обрязване в Момчилград

Традиционен ритуал по обрязване (сюннет) на 70 момчета се проведе в Момчилград. Организатори на събитието бяха Община Момчилград, Голяма община Бурса, Р Турция и Районно мюфтийство - Кърджали. Ритуалът започна с разнообразна развлекателна програма,..

публикувано на 24.09.24 в 16:06
Снимката е илюстративна

Продукт, който е повече вода и сол, отколкото сирене, установиха контролиращи

Сирене, което съдържа над 75% вода, са установили на пазара при съвместна проверка от Агенцията по храните и сдружението "За достъпна и качествена храна". Нормативната уредба обаче не позволява името на този производител, който мами потребителите, да бъде..

публикувано на 24.09.24 в 14:40

Коалиция "БСП - Обединена левица" регистрира листата си в Кърджали (видео)

Коалиция "БСП-Обединена левица" регистрира листа от 9 кандидати за народни представители в 9 МИР-Кърджали. Водач е Георги Кючуков, следван от д-р Ваня Михалева, Константина Карабоюкова, Венелин Башев, Есен Устренска, Антония Младенова, Милен Филипов,..

публикувано на 24.09.24 в 13:45

Изтича срокът за коригиране на данъчните декларации

Изтича срокът за подаване на коригиращи данъчни декларации от физическите и юридическите лица, напомниха от офиса на НАП в Кърджали.  При откриване на грешка в декларираните данни, гражданите и дружествата имат право еднократно, в срок до 30 септември на..

публикувано на 24.09.24 в 13:24