снимката е илюстративна

Лазарки ще обикалят домовете в "Гледка"

Лазарки ще обикалят домовете в кърджалийския кв. "Гледка" и ще пеят и наричат за здраве. След 5-годишно прекъсване читалище "Родопски фар" възстановява ритуала Лазаруване. Рано сутринта, в съботния ден, шест малки ларазки ще обиколят къщите в..

публикувано на 26.04.24 в 19:00

"Възраждане" представи кандидатите си в Хасково

Народният представител в последните три парламента Георги Георгиев ще води листата на „Възраждане“ в 29 Многомандатен Избирателен Район - Хасково и на изборите за народни представители на 9 юни, съобщиха от партията. Георгиев е бил и народен..

публикувано на 26.04.24 в 17:13

Властите приеха мерки срещу коклюш

Първата ваксинация срещу коклюш ще може да се поставя на бебета с две седмици по-рано или когато детето навърши месец и половина.  Мерките за ограничаване на разпространението на заболяването и за предпазване на най-уязвимите групи бяха представени на..

публикувано на 26.04.24 в 16:44

На Лазаровден в ОДК-Кърджали представят обичая "Лазаруване"

По повод настъпващите празници, момичетата от Школата по етнография и краезнание към ОДК с ръководител Нели Карабашева ще представят пролетния момински обичай "Лазаруване" на 27 април, събота, от 11 ч., в двора на детския комплекс. На празника малките..

публикувано на 26.04.24 в 16:24

Депутатите отмениха данъка за бране на гъби, билки и горски плодове

На първо четене мнозинството в Народното събрание (НС) отмени патентния данък за бране на гъби, билки и горски плодове, включително и трюфели. В подкрепа на предложението на ГЕРБ и ДПС гласуваха БСП и "Има такъв народ". Мотивът е, че данъкът се е оказал..

публикувано на 26.04.24 в 11:59

Неизвестен заля с боя паметник в Кърджали

Досъдебно производство за повреда и унищожаване на чуждо имущество е образувано в Районното управление в Кърджали. От регионалния пресцентър на МВР съобщиха, че в четвъртък е подаден сигнал, че на 24 април срещу 25 април с червена боя е бил залят..

публикувано на 26.04.24 в 11:55

Предимно слънчево време ни очаква в петък

През деня ще е предимно слънчево. След обяд главно над планинските райони ще се развива купеста облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Краткотраен дъжд е възможен и в района на Кърджали, Смолян и Хасково. Ще духа слаб предимно северен вятър...

публикувано на 26.04.24 в 09:23

Парламентът заседава за последно

Очаква се петъчното заседание да е последното за 49-тия парламент. Депутатите започват работа с второто четене на Законопроект за изменение и допълнение на Закона за отбраната и въоръжените сили.  Така ще се изравнят възнагражденията на военнослужещите..

публикувано на 26.04.24 в 09:13

НОИ започва изплащането на великденските добавки за пенсионери

Националният осигурителен институт ще започне изплащането на приетите от Народното събрание великденски добавки в размер на 100 лева.  Парламентът реши добавката да обхване пенсионерите с размер на пенсията до линията на бедността, т.е. до 526 лева..

публикувано на 26.04.24 в 09:09

Очаква се властите да обявят мерките срещу коклюш

Мерките, които ще предприемат здравните власти срещу разпространението на коклюш у нас, ще бъдат обявени днес.  Една от тях, която беше обсъдена още в началото на седмицата, е временното изтегляне на първата ваксинация срещу заболяването с две седмици..

публикувано на 26.04.24 в 09:02

Намалиха обхвата на "Синята зона" в Кърджали

На днешното заседание на Общинския съвет бе приета наредба за намаляване обхвата на Синята зона в Кърджали.  15 знака с обозначение за платено паркиране  ще бъдат премахнати.  На тези места спирането ще бъде забранено.  Председателят на Постоянната..

публикувано на 25.04.24 в 17:04

Ресми Мурад: Номинирахме над 40 души за кандидати за народни представители

На разширеното заседание на областния съвет на ДПС са обсъдени над 40 предложения за кандидат народни представители за следващото НС.  Областният лидер на партията Ресми Мурад, съобщи още, че е и злъчен и списък от 17 кандидатури за представители на..

публикувано на 25.04.24 в 15:55

Смолянските села Тарън, Подвис и Ровино ще бъдат без вода днес

Поради авария на довеждащ водопровод до 17:00 часа ще бъде нарушено водоснабдяването на потребителите на смолянските села Търън, Подвис и Ровино. "Водоснабдяване и Канализация" ЕООД - Смолян се извинява за неудобството и благодари за разбирането. 

публикувано на 25.04.24 в 13:49

Добромир Якимов: Хубаво е да се помисли за професионални преброители

Хубаво би било да се помисли за професионални преброители, които да облекчат работата на секционните избирателни комиси, защото там стават най-много грешки. Това каза в ефира на Радио Кърджали председателят на избирателните комисии в Хасково за..

публикувано на 25.04.24 в 13:36

Росен Желязков вече не е председател на Народното събрание

Парламентът освободи предсрочно председателя на Народното събрание Росен Желязков.  Решението беше подкрепено от 129 народни представители от "Продължаваме промяната" - "Демократична България", "БСП за България", "Възраждане" и "Има такъв народ",..

публикувано на 25.04.24 в 11:55

В Смолян избирателите за Европарламент са повече от тези за Народно събрание

97 070  са избирателите в Смолянска област, включени в предварителните списъци за изборите за членове на Европейски парламент, а за изборите за народни представители у нас на изборите на 9 юни 2024 г. списъците включват  96 107  избиратели. Това заяви..

публикувано на 25.04.24 в 10:15

Запалиха огъня на "Южна пролет" в Хасково за 52-ри път

Лауреатът от 2011 година Иван Ланджев запали огъня на 52- то издание на литературните дни “Южна пролет“в Хасково.  Ладжев направи своя дебют преди 13 години точно на фестивала в Хасково. Авторът днес призна, че е на прага на своя втори важен дебют в..

публикувано на 25.04.24 в 09:11

Забрана на рекламата на хазарт в медиите разглеждат депутатите

Забраната за реклами на хазартни игри в медиите ще бъде разгледана на първо четене в парламентарната комисия по бюджет и финанси. Промяната бе представена вчера от ГЕРБ-СДС и ДПС, въпреки че 49-то Народно събрание скоро ще прекрати заседанията си заради..

публикувано на 25.04.24 в 08:34

Облаци и захлаждане

Атмосферното налягане ще се повиши, но ще остане по-ниско от средното за месеца, сочи прогнозата за времето за 25 април.  В четвъртък през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно. Ще има валежи от дъжд, на много места..

публикувано на 25.04.24 в 07:50

Изтича срокът за заявки за повишаване на оценки от матури

Зрелостниците, които са положили успешен изпит на държавно външно оценяване, но не са доволни от резултата си, могат да се явят за повишаване на оценката. За целта е нужно да заявят това си желание в съответното училище, а срокът да го направят е..

публикувано на 25.04.24 в 01:09