17 от "Ботев" получиха Кеймбридж-сертификати за отлично владеене на английски

17 ученици от Езиковата гимназия "Христо Ботев" в Кърджали получиха Кеймбридж сертификати за владеене на английски език нива В2 и С1. Един от тях - абитуриентката Лейла Раиф завоюва най-високото ниво – С2. Това съобщиха от учебното заведение...

публикувано на 30.09.23 в 11:17

Несрин Къратлъ осигури за четвърти път книги за Българското училище в Истанбул

Кърджали се включи в дарителска акция на книги и учебници на български за първия учебен ден за училището към Българската Екзархия в мегаполиса Истанбул. Инициатор е общественичката Несрин Къратлъ, пише информационният сайт "Кърджали Бг вести".  Сред..

публикувано на 30.09.23 в 10:59

Отбелязваме Деня на сърцето

Отбелязваме Световния ден на сърцето. От днес Дружеството на кардиолозите започва национална информационна кампания под надслов "Използвай сърцето си, за да знаеш", насочена към превенция на сърдечно-съдовите заболявания. Активният спорт,..

публикувано на 29.09.23 в 12:46

Над 1300 ученици от СУ”Отец Паисий” в Кърджали се вклювчат Европейския ден на спорта в училище.

В последния петък на месец септември в десетки държави се провежда Европейски ден на спорта в училище– една от най-масовите кампании, целяща повишаване на нивото на физическа активност у децата. Паисиевци ще се присъединят към инициативата за повече..

публикувано на 29.09.23 в 08:53

Делото за катастрофата с участието на Лютви Местан започва отначало

За 23 октомври е насрочено разпоредителното заседание   по делото от 2019 г. за тежката катастрофа край момчилградското село Загорско, с участието на Лютви Местан, при която загина бебе на шест месеца, съобщава  Окръжен съд – Кърджали. Делото..

публикувано на 26.09.23 в 16:17

Ден на европейските езици в ЕГ "Христо Ботев"

Езикова гимназия „Христо Ботев“ отново превърна в свой празник Европейския ден на езиците. 26 септември е провъзгласен за Европейски ден на езиците от Съвета на Европа с подкрепата на Европейския съюз на 6 декември 2001 година, която е..

публикувано на 26.09.23 в 10:33

„Нелсън Мандела“ и „Христо Ботев“ генерират еко идеи

Над 40 ученици от училище „Нелсън Мандела“ в Хамбург, Германия и още толкова техни връстници от Езикова гимназия „Христо Ботев“ в Кърджали ще правят мозъчни атаки, за да генерират идеи за подобряване на климата. Интересната инициатива започна тази..

публикувано на 23.09.23 в 16:41

Хасково получи награда от списание "Дестинация България"

Кметът на Община Хасково Станислав Дечев получи наградата на  списание "Дестинация България" за "Прилагане на добри практики  за устойчив растеж на туризма в общината" за 2023г. На церемония в  Министерството на туризма бяха отличени кметове на общини,..

публикувано на 21.09.23 в 16:58

Изключителен успех за ботевци, участвали в международен исторически конкурс

Двама ученици от Езиковата гимназия – Дефне Мустафа и Езхан Емин от 10. клас, под ръководството на учителя по история и цивилизации - Павлина Чавдарова, успяха да впечатлят журито и да заемат призови места в международния исторически конкурс..

публикувано на 21.09.23 в 15:19

Гърция днес е блокирана от 24-часова стачка срещу промени в трудовото законодателство

Гърция днес е блокирана от поредната 24-часова стачка срещу промени в трудовото законодателство. Синдикатите блокираха пристанища, летища и гари. Днес се организират демонстрации в цялата страна. Гръцките синдикати готвят мащабна стачка и протест..

публикувано на 21.09.23 в 09:50

Почитат минералната вода, здравето и красотата утре в Минерални бани

Празник на минералната вода, здравето и красотата организират община Минерални бани и фолклорен клуб “Славяни”, утре 16 септември. Фолклорният фестивал на клубовете за народни танци “С хоро на гроздобер” ще започне в 10,00 часа в събота с..

публикувано на 15.09.23 в 14:46

По-малко пожари тази година в Кърджалийско

Спад на пожарите в Кърджалийско спрямо миналата година отчете Регионалната дирекция за пожарна безопасност и защита на населението. Най-често пожарите са ставали в жилища. Небрежност при боравене с открит огън е главната причина за..

публикувано на 14.09.23 в 17:02

ОИК в Момчилград започна работа

Общинската избирателна комисия в Момчилград встъпи в правомощията си в събота, когато проведе първото си заседание. Ден по-рано тя бе конструирана с решение на ЦИК, след като местните политически сили не успяха да постигнат съгласие за разпределението..

публикувано на 10.09.23 в 16:19

Задължителната карантина за болни от Ковид вероятно ще отпадне

Проектопромени в Закона за здравето, внесени от правителството в Народното събрание, предвиждат да отпадне задължителната карантина на заболели от Covid-19. Изолация ще се прилага единствено в лечебните заведения като мярката срещу вътреболнични..

публикувано на 10.09.23 в 15:28

„Ние, потребителите“: Преди пазаруване за учениците, разгледайте оферти и се информирайте

Отсъстващи цени и поднесена неясно информация за условията, при които ще се продават на определена цена "стоки за ученика". Това са част от нарушенията, с които се сблъскват и през този сезон родителите при задължителните преди началото на всяка..

публикувано на 08.09.23 в 12:41

Караянчева: До десетина дни казваме имената на кандидатите

Списъците с имената на кандидати за кметове и общински съветници от ГЕРБ – Кърджали са вече в Централата на партията, където другата седмица ще заседава Изпълнителната комисия. Тогава ще станат ясни конкретните имена за седемте общини на областта...

публикувано на 08.09.23 в 12:22

Малка Богородица е

Днес, в Деня на национален траур за жертвите от бедствието в община Царево, по време на богослуженията за Малка Богородица ще бъдат отправени заупокойни молитви в памет на загиналите. По народному така се нарича днешният ден, в който..

публикувано на 08.09.23 в 08:18

Пловдив отмени празничните прояви за Съединението, без заря довечера

Във връзка с трагичните събития със загинали при опустошителните наводнения по Черноморието, в Пловдив отпадат  част от предвидените прояви за деня на Съединението и празника на града.  В знак на съпричастност към пострадалите кметът на Община..

публикувано на 06.09.23 в 17:06

Производство за причиняване на средна телесна повреда на дете под 3 години в Кърджали

Досъдебно производство, образувано за причиняване на средна телесна повреда на дете, което няма навършени 3 години, наблюдава Районната прокуратура в Кърджали. Община Кърджали също е направила проверка по случая и е предала материалите на..

публикувано на 06.09.23 в 10:25
Емил Хумчев

БСП издига кандидатурата на Емил Хумчев за кмет на Златоград

БСП издига Емил Хумчев за кмет на Златоград. Той е председател на областната структура на социалистите от миналата година. Най-труден ще е изборът на кандидат за областния град – Смолян. Емил Хумчев е член на Изпълнителното бюро на БСП и три..

публикувано на 05.09.23 в 19:00