яз. Студен кладенец

Граждани почистват брега на яз. Студен кладенец до Широко поле

Доброволци организират почистване на бреговата ивица на яз. "Студен кладенец" до "Кораба" край село Широко поле. Акцията започва тази неделя (26.11.2023 г.) от 10:30 часа, съобщи Метин Халил, организатор на инициативат. Сборен пункт до потопения кораб...

публикувано на 24.11.23 в 13:35

Пеликанът от Завоя се възстановява в "Зелени Балкани" - Стара Загора

Простреляният пеликан до село Завоя се възстановява в спасителен център за диви животни “Зелени Балкани” в Стара Загора. Това съобщи д-р Руско Петров. Сигналът за пострадалата птица е подаден от ветеринарния техник Павел Хайтов. От “Зелени Балкани” са..

публикувано на 23.11.23 в 18:44

Безплатни шахматни занимания започват в Момчилград

Безплатни шахматни занимания за децата на Момчилград стартират от началото на 2024 година. Желаещите да тренират ще бъдат обучавани от треньор по шахмат в балканската библиотека „Иляз Ходжа”. Те ще се учат да подреждат и местят фигурите, а по-напредналите..

публикувано на 23.11.23 в 16:06

В община Стамболово ще работят за осветлението

Кметът на община Стамбалово Аднан Ялдъз, каза, че продължават да работят за разрешаването на един от най-наболелите проблеми в общината – уличното осветление в населените места. Той допълни, че целта е да спестят близо 60 хиляди лева. " Имахме проблеми..

публикувано на 23.11.23 в 14:39

Депутатите обсъждат създаване на временна комисия за действията на МВР на протеста на феновете

Депутатите ще обсъдят предложението на "Продължаваме промяната - Демократична България" да бъде създадена анкетна комисия за полицейското насилие по време на протестите миналия четвъртък срещу ръководството на Българския футболен съюз. Предложението за..

публикувано на 23.11.23 в 10:24
Андреана Трифонова, Фондация

Подкрепа за Дивечовъден участък "Студен кладенец" изразиха от Фондация "По-диви Родопи"

От Фондация „По- диви Родопи“ изразяват своята подкрепа за ръководството на Дивечовъден участък „Студен кладенец“. Тя идва след протестите на риболовците от Момчилград, които недоволстват от управлението на еленовото стопанство и от отношението на..

публикувано на 21.11.23 в 17:22

Осъдиха 50-годишен за грабеж и опит за изнасилване

50-годишен мъж бе признат за виновен и осъден на 8 години "лишаване от свобода" при първоначален строг режим за грабеж и опит за изнасилване. Осъдителната присъда е постановена на 21 ноември от Окръжния съд в Кърджали "по отношение на Т.М.К.,..

публикувано на 21.11.23 в 15:28

Полицията проверява кой рани розов пеликан край Завоя

Досъдебно производство за повреден розов пеликан е образувано в ОДМВР-Кърджали с постановление на Окръжна прокуратура.  Инцидентът с ранената птица, която е европейски застрашен вид, е станал през месец октомври в района на село Завоя.  Разследващ..

публикувано на 21.11.23 в 12:14

"Хамас" обяви, че е близо до споразумение с Израел

Ръководителят на "Хамас" Исмаил Хания заяви, че палестинската въоръжена групировка е близо до споразумение за примирие с Израел, предаде Ройтерс. Сраженията в северните части на анклава продължават на фона на дипломатическите усилия за договаряне..

публикувано на 21.11.23 в 09:00

"Български пощи" ще приемат писма до Дядо Коледа до 18-ти декември

„Български пощи“ стартират традиционния детски конкурс „Най-красиво писмо до Дядо Коледа“. Условията за участие в конкурса са правилно изписан адрес на подателя, за получател да бъде посочено само „За Дядо Коледа“ и да бъде заплатена пощенската услуга...

публикувано на 20.11.23 в 15:50
Мария Колева

Мастър Лечев: Мария, ти си фурия, ти си циклон. Отиваме на финал

Въпреки че е толкова нежна и крехка, Мария е едно гласище, което трябва да излезе, да се покаже на света . Това е един от мотивите на Илияна Типова, редактор в Радио Кърджали – „Гласът на Родопите“, да запише Мария Колева за кастинг в „Гласът на..

публикувано на 20.11.23 в 00:58

Дъждът в Смолянско премина в сняг

В Смолянска област през цялата нощ продължиха валежи от дъжд. По данни на Областното пътно управление около 3-4 часа тази сутрин валежите са преминали в мокър сняг на проходите Рожен, Пампорово, Превала.  На връх Перелик още снощи малко преди полунощ в..

публикувано на 19.11.23 в 10:36

Жена загина във Варна заради бурния вятър

Община Варна обяви бедствено положение, във връзка с извънредно силния ураганен вятър и валежи и рязко влошилите се метеорологични условия на територията на Общината, както и опасността за здравето и живота на гражданите ураганния вятър. Това обяви в своя..

публикувано на 19.11.23 в 09:11

Обсъждат се мерки за военно обучение на гражданите

От стимулиращи до задължителни мерки се обсъждат за военно обучение на гражданите. Това стана ясно по време на обсъждането на Стратегическия преглед на отбраната. Писането на документа започна в края на септември по поръчка на правителството заради..

публикувано на 18.11.23 в 16:50

Повечето фериботи в Гърция не пътуват заради лошо време

Силен вятър спря фериботите в Гърция. Заваля първият сняг по високите места. Пътна полиция предупреждава за затруднение на трафика тези дни. Поради силен вятър и ниски температури властите прекратиха движението на всички плавателни съдове от повечето..

публикувано на 18.11.23 в 14:15

Момчилград почете паметта на Наим Сюлейманоглу

Момчилградчани почетоха с едноминутно мълчание паметта на световния шампион Наим Сюлейманоглу, от чиято кончина днес се навършват 6 години. Церемонията се състоя пред паметника на щангиста, издигнат до спортния комплекс, носещ неговото име в центъра на..

публикувано на 18.11.23 в 11:55

Парламентът не събра кворум, отлага се гласуването на вота на недоверие

Провал на пленарното заседание. Парламентът не успя да събере кворум за начало на разискванията. При първият опит се регистрираха 78 народни представители. За старт на заседанието са необходими поне 121. Заради това председателят на..

публикувано на 17.11.23 в 13:51

Тестват сиренната система в Кърджали, Джебел, Ардино, Момчилград и Крумовград

На  17 ноември 2023 г. от 11 часа до 11.30 часа ще се извърши тест на сиренната система, изградена в Кърджали и в общините Джебел, Момчилград, Ардино и Крумовград.  Тестът ще се проведе чрез задействане на крайните акустични устройства (сирени).  Целта..

публикувано на 17.11.23 в 11:12

РЗИ предизвика седмокласниците да се състезават с плакати срещу тютюнопушенето

Конкурс за плакат на тема: “Не погубвай живота си с тютюнопушене“ е предизвикателството, което отправя екипът на Регионалната здравна инспекция към седмокласниците от област Кърджали. До 24 ноември в инспекцията очакват творбите, изработени от..

публикувано на 16.11.23 в 16:29

Подготвят Коледния базар в Момчилград

Коледният базар в Момчилград отваря на 18 декември. Той ще продължи до 3 януари 2024 г. Дървените къщички са общо 4 броя и са разположени в градския парк "Нури Адалъ".  Община Момчилград вече започна да кани местни търговци, производители и занаятчии,..

публикувано на 15.11.23 в 16:21