Старши комисар Щерьо Милчев е преназначен за директор на ОДМВР-Кърджали

Началникът на политическия кабинет на министъра на вътрешните работи Михаил Златанов представи днес новия директор на ОДМВР-Кърджали пред ръководния състав на дирекцията. Старши комисар Щерьо Милчев, който досега заемаше поста на зам.-директор, е..

публикувано на 16.07.20 в 15:38

Д-р Марин Мухтаров е един от редакторите в първото самостоятелно издание у нас за паразитозите в гастроентерологията

От печат излезе монографията „Паразитни болести в гастроентерологията“ от доц. д-р Виолина Боева-Бангьозова, д.м. (паразитолог), д-р Марин Мухтаров, д.м. (гастроентеролог), д-р Марлена Панайотова, д.м. (детски гастроентеролог) и Петя Драгомирова..

публикувано на 16.07.20 в 13:52

Нови срещу стари ограничителни мерки за дискотеки и нощни заведения. Граждани коментират

На 12 юли се съобщи, че Министерството на здравеопазването отново отваря нощните заведения на закрито и разрешава организирането на групови събирания, при спазване на противоепидемичните мерки. Това решение беше в зето само три дни след като..

публикувано на 16.07.20 в 13:32

Жители на община Минерални бани готвят гражданско неподчинение

Жители на община Минерални бани подготвят протестна акция във връзка с неизпълнението на маршрутни разписания от областната транспортна схема на Хасковска област. Те смятат да изразят своето гражданско неподчинение, като блокират участъци от главни..

публикувано на 16.07.20 в 11:33

Петър Пешев: Ахмед Осман няма да играе като футболист в "Арда"

Фенове на професионален футболен клуб „Арда-1924” инициираха среща с кмета на Кърджали Хасан Азис пред общината, за да поискат съдействие и  подкрепа Ахмед Осман да остане да играе в отбора. Пред сграда на общината се бяха събрали над 30..

публикувано на 15.07.20 в 14:34

Затварянето на "Маказа" е пагубно за бизнеса в Гърция

 От миналата неделя проходът "Маказа" е затворен за туристи. През него могат да минават само хора с трудови договори или собственици на имоти. Забранено е и за собственици на яхти и лодки.  "Български туристи в района почти няма, плажовете..

публикувано на 13.07.20 в 21:31

Приемът по мярка „Кризисно съхранение на вино“ ще продължи до 24 юли

От днес до 24 юли ще се приемат заявления за предоставяне на финансова помощ по мярка „Кризисно съхранение на вино“. Това е петата мярка от Националната програма за подпомагане на лозаро-винарския сектор за периода 2019-2023 г., по която ДФ..

публикувано на 13.07.20 в 15:12
Тест за коронавирус на ГКПП

Гърция няма да затваря "Промахон"

Гръцките власти потвърждават, че засега не стои на дневен ред затваряне на граничния пункт "Промахон" за чужденци. България не е рискова страна за заразата и българските граждани се тестват избирателно на границата. От 15-ти юли влизане се..

публикувано на 13.07.20 в 12:13
Мехмед Чакъров - Гамби

Мехмед Чакъров в категория 56 кг с бронзов медал от Държавното лично отборно първенство за мъже

И вторият състезател на "Арда бокс" се представи отлично в Благоевград, където се провежда Държавното лично отборно първенство за мъже. Мехмед Чакъров в категория 56 кг победи на четвъртфинала представителя на домакините Йоан Филипов. Това му гарантира..

публикувано на 10.07.20 в 15:57

Защо град Маджарово носи името на големия тракийски войвода Димитър Маджаров

Тази седмица в рубриката “Любопитно от областта” от областната администрация в Хасково ни отвеждат в община Маджарово.  През септември на 1913 година, докато българските войници се сражават на бойните полета на Междусъюзническата война, башибозукът и..

публикувано на 10.07.20 в 13:52

Църквата "Св. София" в Истанбул ще бъде превърната в джамия

Проправителствени медии в Турция съобщават, че Държавният съвет – върховната административна инстанция в Турция - единодушно е взел решение за връщане на статута на „Св. София“ на джамия. Според две турски официални лица, цитирани от „Ройтерс“,..

публикувано на 09.07.20 в 16:30

Никола Чанев за ул. "Добруджа": Свидетели сме на първа частна ТОЛ система, което е недопустимо и незаконно

Областният управител Никола Чанев алармира обществеността за улица в Кърджали, част от общинската пътна мрежа, по която за да преминат автомобили, собствениците трябва да заплатят такса. Улица „Добруджа“ е затворена с бариера, а водачите на..

публикувано на 09.07.20 в 15:01

Никола Чанев: Започват нови засилени проверки за спазване на ограничителните мерки

Нови ограничителни мерки за ограничаване на разпространението на коронавирус влизат в сила от 10 юли. Това обяви областният управител Никола Чанев на Кърджали след проведено общо събрание на облстните управители с Националния оперативен щаб и..

публикувано на 09.07.20 в 14:05

Депутатите обсъждат задължителната подготовка за 4-годишните

В Народното събрание започна обсъждането на първо четене на промените в Закона за училищното и предучилищно образование. Основите изменения предвиждат разширяването на задължителното предучилищно образование към децата, навършили 4-годишна възраст. В..

публикувано на 09.07.20 в 10:34

Биологът Марко Иванов: Повечето отровни змии в Европа са склонни към сухи ухапвания

Змиите не нападат, освен ако не бъдат предизвикани и тогава се защитават, твърди биологът и херпетолог Марко Иванов .  Той припомня, че в Източните Родопи змиите с най-силна отрова, са усойницата и пепелянката . Какво да правим, ако  бъдем..

публикувано на 06.07.20 в 13:48
с. Джерово

Четвърти ден кирковското село Джерово без вода

Повече от четири дни жителите на кирковското село Джерово са без вода. Това е проблем от години, жалват се хора от селото. „Този проблем с водата не е от сега. Той е от години и никой не иска да вземе мерки. Само си прехвърлят топката..

публикувано на 03.07.20 в 17:23

Рид Чала - обвеян с история и легендата за Кралю войвода

Рид „Чала“ или известен още като Кралюв рид , археолозите определят като своеобразен археологически резерват. Той е заобиколен от селата Кралево, Долно Ботево, Голям Извор и Малък Извор , а в местността са открити множество артефакти от различни..

публикувано на 01.07.20 в 18:53

Концертът пред Дома на културата събра над 300 гости и над 8000 онлайн зрители

На концерта "С талант и любов към изкуството", който се проведе пред Дома на културата и на който Радио Кърджали беше медиен партньор,  присъстваха над 300 гости и над 8000 онлайн зрители. „Това е равносметката и ние сме повече от доволни от успеха,..

публикувано на 01.07.20 в 16:53

Гърция отваря за всички международни полети от 1 юли

Гърция ще допуска всички международни полети в летищата си от 1-ви юли. Ще се прилага тестване на пътниците, в зависимост от страната, от която пристигат. Ще се изискват и декларации с данни за мястото на пребиваване преди излитане за Гърция.  Въвежда..

публикувано на 28.06.20 в 16:58
Плаж к.к.

Димитър Митрев: Кърджалийските морски бази са в голямата си част обновени

През това лято учениците от Кърджали и областта могат да почиват на море в седемнадесет бази на „Ученически отдих и спорт” ЕАД, съобщи за радио Кърджали,  Димитър Митрев, главен специалист в офиса на дружеството в Кърджали. В почивна база..

публикувано на 26.06.20 в 14:49