Да дадем шанс за живот на 2 годишната Зария!

Зария е дългоочаквано дете, което се появява на бял свят през 2018 г. Когато навършва 10 месеца обаче, съдбата поднася на нея и семейството ѝ шокираща новина – детето е диагностицирано със злокачествено заболяване-  остра лимфобластна левкемия...

публикувано на 19.06.20 в 11:43

Здравните власти в Гърция нащрек, четирима починали в Ксанти

Здравните власти в Гърция са нащрек поради увеличаването на случаите на коронаранавирус през последните дни, главно в районите на Ксанти и Родопи , където се прилагат строги ограничителни мерк и. Община Мики е в пълна изолация за 7 дни,..

публикувано на 18.06.20 в 12:10

Три момичета от СУ "П. Р. Славейков" в Кърджали на първите три места в национален литературен конкурс

Кристина Йовчева от 11в клас, Ели Мечтанова и Елица Христова от 11б клас на СУ "Петко Рачов Славейков" са класирани съответно на първо, второ и трето място в Десетото издание на Националния проект на Ротари и Зонта "Народните будители и Аз"...

публикувано на 17.06.20 в 12:59

Гърция отваря за туристи границата с България

Гърция е готова да посреща туристи при строго спазване на здравните норми. Приоритетно отварят от утре сухопътната граница с България, която е сред страните с ниска активност на вируса. Хотелите предлагат по-ниски цени за пакет престой повече от..

публикувано на 14.06.20 в 12:02

За втори пореден ден броят на новозаразените с КОВИД-19 в Турция е над 1000

Броят на заразените с коронавируса в Турция за едно денонощие отново доближи 1500 души за пръв път от почти месец. Починалите от КОВИД-19 в последните дни обаче са под 20 на ден. Причината за отново увеличения брой заразени е отпадането на..

публикувано на 14.06.20 в 11:57

Отбелязваме Световния ден против детски труд

За пръв път този ден се отбелязва през 2002 г. и има за цел да определи минималната възраст, на която децата могат да започнат работа. Световният ден против детския труд цели да сложи край на експлоатацията на деца, възпрепятстваща тяхното образование..

публикувано на 12.06.20 в 14:39

Окръжна прокуратура – Кърджали привлече като обвиняем и задържа 54-годишен мъж за разпространение на наркотици

Под ръководството на Окръжна прокуратура-Кърджали в РУ-Кърджали при ОД на МВР-Кърджали, се провежда разследване срещу Х.М., на 54 г.,  за престъпление по  чл.354а, ал.1 предл. ІV от Наказателния кодекс, съобщават от пресцентъра на Апелативна..

публикувано на 12.06.20 в 12:45
Къща на Дойчо Аладжов

Планът на Атанас Узунов и неговите съратници да освободят Апостола на свободата - Васил Левски

Инициативата на областния управител на Хасково Стефка Здравкова, която се казва „Любопитно от областта“, всяка седмица запознава читателите с интересни истории и факти от област Хасково.   Историята е свързана с плана на Атанас Узунов и неговите..

публикувано на 12.06.20 в 10:24

Йерусалимово - духовният център на община Любимец и единственото селище в Европа, което носи името на град Йерусалим

Инициативата на областния управител на Хасково Стефка Здравкова, която се казва „Любопитно от областта“, всяка седмица запознава читателите с интересни истории и факти от област Хасково.  От областната администрация тази седмица разказват за..

публикувано на 08.06.20 в 19:07

"Дънди Прешъс Металс" набира кандидати за "Златното лято на стажантите"

И тази година "Дънди Прешъс Металс Крумовград" организира лятна стажанска програма за студенти, станала известна като "Златното лято на стажантите". Очакват се млади хора, завършили втори или трети курс във висше училище. Срокът за кандидатстване е 15..

публикувано на 05.06.20 в 16:20

Славейковци се поклониха пред героите с открит урок в деня на Ботев

Десетокласници от Школа "ИстОрика" при СУ "Петко Рачов Славейков" почетоха Христо Ботев и загиналите за свободата и независимостта на България с цветя и открит урок пред паметника на Освободителите в Градската градина на 2 юни.  Младежите..

публикувано на 02.06.20 в 17:47

Почина Христо Явашев - Кристо

На 84 години, в Ню Йорк, почина Христо Явашев, известен с артистичния си псевдоним Кристо. Новината беше съобщена от неговите близки в официалната му страница във  Фейсбук .  В съобщението се казва още: "Кристо живя пълноценен живот, не само мечтаеше..

публикувано на 01.06.20 в 10:18

Гръцките хотелиери са предпазливи за отваряне на хотелите от 1 юни

Само половината от целогодишните хотели в Гърция смятат да отворят от 1-ви юни, съобщиха от Съюза на хотелиерите в южната ни съседка. Собствениците  коментират, че при затворени граници и липса на резервации не е рентабилно да отворят от началото на идния..

публикувано на 01.06.20 в 09:37

Кристина от Езиковата с отличие от инициативата Виртуална книга „Азбука на добротата“

"Нека имаме човечност, усмивки на лицата,  разум, идентичност и любов в сърцата!" Това са думи на ученичката Кристина Юлиянова Величкова от IX клас в Езикова гимназия „Христо Ботев“ град Кърджали, която  е наградена с отличие от..

публикувано на 30.05.20 в 15:36

Турция обяви 20 кв. км край границата с България за забранена военна зона

Турция обяви район с площ 20 квадратни километра край границата с България за забранена военна зона от 2-ра степен. Решението, подписано от президента на страната Реджеп Ердоган, е публикувано тази нощ в турския официален вестник. Районът, обявен за..

публикувано на 28.05.20 в 11:38

Тази година милиони хора по света ще отбележат Световния ден на околната среда дигитално

За 2020 година темата на Световния ден на околната среда, който се отбелязва на 5 юни е Биоразнообразието– своеобразен призив за действия, борба с ускоряващата се загуба на видове и разрушаването на природата. Фокусът е върху това как всички живи същества..

публикувано на 27.05.20 в 17:42

Защо тополовградчани са известни като камиларите?

След Ньойския договор от 29 ноември 1919 г. хиляди тракийски българи от селата около Дедеагач, Гюмюрджина и Малгара, в продължение на няколко години, напускали родните си места и се заселвали по източно-родопски околии на България. Някои от..

публикувано на 27.05.20 в 13:23
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Путин насрочи Парада на победата за 24 юни

Руският президент Владимир Путин обяви днес, че парадът по случай Деня на победата (9 май) ще се състои на 24 юни, предаде ТАСС. „Заповядвам да започне подготовката за военния парад в чест на 75-годишнината от победата във Великата..

публикувано на 27.05.20 в 10:11
Турция

В Турция отпадна забраната за излизане от домовете

В полунощ в Турция изтече 4-дневната забрана за излизане от домовете. Тя беше въведена в полунощ срещу събота, за да предотврати разпространяване на коронавируса в страната по време на религиозния празник Рамазан Байрам. Активните случаи на..

публикувано на 27.05.20 в 09:59

Абитуриентски бал в ефира на БНР за випуск 2020

Българското национално радио организира в своя ефир абитуриентски бал на випуск 2020. Балът се излъчваше по програмите „Хоризонт“ и  „Христо Ботев“ и всички регионални радиостанции в страната. Партито продължи близо три часа и се стриймваше на страницата..

публикувано на 25.05.20 в 17:27