Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Орлин Горанов и Еделина Кънева - звездите от Уестсайдска историяВ Кърджали гостуваха трима звездни музиканти с мюзикъла Уестсайдска история.
Орлин Горанов и Орлин Павлов си партнираха на сцената с оперното сопрано Еделина Кънева. А оркестърът на Държавната опера в Бургас под диригентството на Йордан Дафов изправи многократно публиката на крака с обичаните фрагменти от спектакъла, разказващ съвременно за вечната любов между Ромео и Жулиета. Еделина Кънева е едно от водещите имена в афиша на Националния музикален театър.
Участва в „Прилепът“, „Веселата вдовица“, „Графиня Марица“, „Българи от старо време“ и др. Експериментира с гласове от други жанрове като Васил Петров, Маргарита Хранова, Софи Маринова, а в случая  с Орлин Горанов и Орлин Павлов.

***************

Орлин Горанов е един от най-обичаните български певци, който започва кариерата си с естрадна музика.
Още от малък се докосва до класическата музика като хорист в хор "Бодра смяна". Това е магическо усещане, споделя музикантът. В Ансамбъла на Строителни войски среща музиканти, които му помагат да се оформи като изпълнител. Пее първите си дуети с Росица Борджиева, пее и с Тоника. Влиза в Консерваторията, специалности "Оперно пеене", след като печели "Златният Oрфей" през 1984 година.
В края на миналата година отпразнува 60 години на сцената с впечатляващо турне.

***************

Орлин Павлов е актьор по професия и е познат от многобройните си роли в игралното кино и телевизията.  Музикалната му кариера започва като вокалист на група „Кафе“, но продължава самостоятелно. Успоредно с кариерата си в поп музиката Орлин пее и джаз. Напоследък певецът завладява сърцата не фенове с песента „Още малко”. А за Световния ден на музиката издаде и първият самостоятелен албум със същото име.
Звездите от Уестсайдска история направиха великолепни адаптации на песните “Maria”, “Tonight”, “One Hand, One Heart” и “I Feel Pretty” и America.
Радка Петкова направи интервю с двама от тях - Орлин Горанов и партньорката му на сцената Еделина Кънева малко преди репетициите.
Орлин Горанов и Еделина Кънева за музиката като любов, смисъл и себеизява.

Вижте още

Неделното училище в Истанбул обединява българската общност

В Българското неделно училище „Св. св. Кирил и Методий“ в Истанбул учат 49 ученици.  Училището е основано по инициатива на Българското генерално консулство в Истанбул за нуждите на децата от българската общност и има за цел да организира обучение на роден език за деца и възрастни, и да съхранява националното самосъзнание и българската културна..

публикувано на 14.10.21 в 13:51
Арх. Иван Колев

Арх. Иван Колев: Всеки един от мостовете в Родопите е застрашен обект

Историческите каменни мостове в Родопите са обект на проучване тези дни. С тази задача са се заели от сдружение Мещра - традиционни знания и занаяти - неправителствена организация, която включва специалисти в областта на опазването на културното и природното наследство. В първия ден групите са четири и са разпределени на различни места - едната е..

публикувано на 13.10.21 в 18:07

Ахмед Бозов: Наблягаме на моралното и духовното възпитание

В Духовното училище в Момчилград учат 128 ученици. Повечето са от област Благоевград.  Директорът на училището Ахмед Бозов каза, че при тях общообразователната програма е същата както при другите училища, но те наблягат на моралното възпитание и духовността. Според него точно това е различното в Духовно училище Момчилград. С Ахмед Бозов..

публикувано на 08.10.21 в 12:11

Д-р Сезгин Бекир: ОСНВ с кръгла маса за психичното здраве и стигмата на психичната болест

Във връзка с Плана за изпълнение на националната стратегия за борба с наркотиците 2020-2024г., Общинския съвет по наркотични вещества и превантивно -инфорамционнния център към него организират в Понеделник  (11.10.2021г) от 11:00ч. до 14:00ч.  кръгла маса с цел дискусия относно грижата за психичното здраве, стереотипизацията, стигмата на психичната..

публикувано на 08.10.21 в 05:00

Светломира Димитрова: 100-годишен юбилей за БМЧК

Българският младежки Червен кръст (БМЧК) е една от онези организации, с които България се гордее. С дългогодишни традиции, постоянно развиваща се, изтъкана  от желанието и амбициите на младото поколение за по-добър заобикалящ ни свят. Българският Червен кръст (БЧК) става част от Международното движение на Червения кръст и Червения полумесец през..

публикувано на 08.10.21 в 05:00

Премянов: Тръгваме по процедурата за канонизиране на избитите жени и деца

Тракийци почетоха избитите жени и деца край с. Манастир. Това е традиционно събитие в календара на тракийската организация. В рамките на спазване на противоепидемичните мерки потомците на тракийски българи положиха венци и цветя и изпълниха задължението си, съдържащо се в девиза на тракийските войводи – „Не забравяйте, но не отмъщавайте“, коментира..

публикувано на 05.10.21 в 18:36
Аднан Йълдъз, кмет на общ. Стамболово

Стамболово отбелязва 38 години община

На днешния ден – 30 септември Стамболово отбелязва Ден на общината. Годишнина от обнародването на Указ №2932 от 27 септември 1983 г. на Държавния съвет, с който се създава община Стамболово състояща се от 26 села. Населението на община Стамболово наброява 6341 души. Предвид пандемичната обстановка празникът няма да бъде отбелязан по..

публикувано на 30.09.21 в 09:50