Здравейте, това е епизодът за рождения ден на "Вкусен следобед". Вие сте с мен, Радка Петкова, в нашето пространство за свободни хора, неангажиращи разговори, култура и кулинария. Надявам се от тези различни съставки, да се е получил ободряващ двучасов микс. Като автор на предаването, съм особено радостна да вляза във вашите домове, защото на 22 януари се навършиха две години от пилотния „Вкусен следобед”. За това време си спечелихме много приятели, верни събеседници, ревностни радиослушатели, смяхме се искрено и получихме доста съвети как да живеем и да дишаме по-леко. Още от първия епизод с нас бе хумористът Христо Станчев, с който направихме първото интервю и така се заявихме за пространство, споделяно от смислени хора. А първият разговор в този епизод е с неговия колега по съдба Александър Щинков, който е сериозен гладиатор на полето на хумора, без да се взима насериозно. С още една доза залпов хумор ще ни зареди проф. Николай Атанасов-Шуши, чието интервю също стана знаково за предаването. Както знаем, актьорът, режисьор и изкуствовед вече навъртя 1200 пъти на сцената в спектакъла "Госпожа стихийно бедствие" с вечната Стоянка Мутафова. Той ще ни поднесе откъс от авторския си спектакъл "Двама мъже и половинка", в която споделя артистичния си талант със своя ученик Георги Низамов-Низама. Веднага след това, за да се отърсим от смеха през сълзи, ще се потопим в атмосферата на Чудомировите разкази. Приятелят на предаването и на театъра в Кърджали Звезделин Минков ще ни зареди с философията на народния сладкодумец, чиито разкази в момента озвучава. Дори и сред безбройните си ангажименти Звезделин Минков успя да обърне внимание на предаването, а с това да изненада и нашите слушатели.
Всичко това, разбира се, ще бъде обилно поръсено с много настроение. Очаквайте откъси от предаването в различни жанрове - анкета, интервю, коментар и репортаж. И това го казвам, не за да се похваля, а защото Вкусен следобед е като радиоресторант - в него сядаме на една маса, за да си поговорим приятно и задушевно и да похапнем вкусно. Като приятели.
Затова и последните три епизода бяха посветени на обичаните събеседници на предаването - психолога Мадлен Алгафари, художникът Владо Чукич, поетесата Роса Соколова, кулинарката Росица Генчева, пътешественикът Венцислав Стайков, хора, срещнати случайно при анкетите ни навън и още много неизброени.
Кулинарията ще властва към края на първия час и след новините в 17. Нашият обичан събеседник от арменски произход Георги Гарабедян, ще овкуси следобеда ни с поздравителен тост и със салата със синьо сирене, рукола и сушени домати. Освен че е кулинар, той също ни зареждаше с арменски хумор.
След това ни предстои една вълнуваща среща с Кирила Ангелова, която се налага като кулинар и зад граница. Тя не губи своята страст и приема кулинарията за изкуство, с което доказва, че истинските неща се правят със сърце. С приятелски поздрав и забавен фейлетон за промоцията на всички промоции ще ни поздрави художника и поет Божидара Ангелова.
А сега, нека се насладим на предаването! Честит рожден ден, "Вкусен следобед"!
С празнична света литургия и освещаване на бойните знамена беше честван празника Богоявление в Кърджали. За поредна година Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай избира да отслужи първо в Кърджали ритуалите по освещаването на бойни знамена и освещаването на водите на река Арда с хвърлянето на Светия кръст във водите ѝ и..
Нетърпеливи жители на гранични с Гърция смолянски села се възползвали от официалното приемане на страната ни в Шенгенското пространство от 1 януари и ходели на гости у съседите през браздата пеша по горски и нерегламентирани пътища, съобщиха слушатели. Областният управител на Смолян Захари Сираков потвърди в ефира на Радио Кърджали за..
Началото на годината – идеалният момент за нови цели и мотивация. С настъпването на 2025 година, много хора търсят начини да стартират годината по позитивен и целеустремен начин. Кремена Станилова, психотерапевт от Хасково, споделя своите съвети за това как да се мотивираме, да поставим реалистични цели и да намерим баланс в живота си. Защо началото..
Първото бебе за 2025 година в Смолян е момченце на име Даниел. Първото бебе за новата година се роди в 9:45 часа на 2 януари в АГО отделението на МБАЛ „Д-р Братан Шукеров“ – Смолян. Момченцето, което носи името Даниел Емилианов Бакърджиев, тежи 3,450 кг и е дълго 49 см. Родителите му са от Смолян, а това е второто дете в семейството. Съобщи в ефира на..
Най-ниските температури през януари у нас ще бъдат между минус 20 и минус 15 градуса по Целзий, а най-високите температури ще са между 10 и 15 градуса. Това прогнозират синоптицитеот Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ), представяйки прогнозата за времето през януари в страната. През януари се очаква средната месечна температура да..
Следва една рецепта за прочутия залцбургски шницел на Петя Аргирова, която живее в Германия. Какво ядат на Коледа и Бъдни вечер, които тепърват предстоят арменците? Разказва д-р Ахавни Кеворкян. Във втората част на предаването, първо ще ви предложа рецепта за руло с телешко и бамя, по-сочно от гювеч и за френска селска торта. Две..
Как посрещат, в Града на музиката и на Мечтите , прочут със Зигмунд Фройд, операта, в страната на Моцарт, известна с тортата Гараш, Новата година! Цяла Виена е окъпана от светлини, на коледните базари се продават лакомства, както и дървени библейски фигурки, греяно вино, и разбира се, звучи музика. А с какво е прочута австрийската..
Кърджали 6600
бул. България 74
036 122 478