Опасно високи температури и днес в Гърция

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Предупреждение за опасно високи температури и днес в Гърция. Масови проверки на работодателите за осигурени безопасни условия на труд. Затварят фирми и налагат глоби.

Ново денонощие с температури до 42% предупреждават властите в Гърция. Високо ниво на бдителност има във всички болници.

Информират туристите за рисковете от продължително стоене под слънцето. Някои отворени археологически музеи не работят в часовете на високи температури.

Във всяка община има климатизирани зали, където всеки, дори и чужденците, могат да останат в жарките часове. Синоптиците прогнозират, че опасно високите температури ще продължат до утре.

Лекарите препоръчват да се пие много вода, да се консумира лека храна без алкохол и децата да не се оставят на плажа повече от час. Пътувайте в късните часове на деня, съветват от полицията.

Зачестиха случаите на удавяне от невнимателни туристи. На всеки плаж има спасители. Препоръчва се да не се плува на места, където има подводни течения. 


Вижте още

Млади хора се организират във Фейсбук да помагат на деца с увреждания

Как се организира благотворителна коледна кампания само чрез Фейсбук? Това се случва лесно, ако имаш голямо сърце и силно желание да зарадваш хора в беда в навечерието на най-светлите празници. Отговорите дава Росица Генчева , която работи в администрацията на многопрофилната болница в Кърджали. На апела й в социалната мрежа да..

публикувано на 13.12.19 в 15:13

Свинското месо в Кърджали удари 8.50 лева

Свинското месо поскъпна в търговските обекти в Кърджали. Продавачи обясняват, че месото им е българско и вероятно цената се качва заради избиването на свинете поради болестта африканска чума . Потреблението намалява, а гражданите изразяват недоволството си. Подробностите - в репортажа на Радка Петкова. Каква е реакцията..

публикувано на 13.12.19 в 12:52

Никола Чанев с позиция за инцидента с пропадналото стълбище в СУ „Отец Паисий"

Областният управител на Кърджали Никола Чанев излезе с позиция във връзка с инцидента в Средно училище "Отец Паисий": „Съзнателно изчаках да минат първоначалните шок и гняв след опасния инцидент със срутеното стълбище в училище „Отец Паисий“. Инцидент, при който е чист късмет, че се разминахме без ранени деца. Все още ми е трудно да говоря спокойно..

публикувано на 12.12.19 в 17:43

Има ли празнична депресия?

Празниците са времето, в което би трябвало да бъдем щастливи , да сме заедно с роднините и да се радваме на споделените мигове с тях. Нерядко обаче, точно по това време, някои хора изпитват т.нар. празнична депресия . Тя е различна от клиничната, дължи се на малко по-интензивна тъга. Защо се случва това? Лайф коуч Иван Мирчев: "Ние сме..

публикувано на 08.12.19 в 17:26

Доброволци от Общинския център по наркотични вещества в Хасково обмениха опит в Кърджали

Превантивно-информационния център в Кърджали посетиха група ученици от Общински център по наркотични вещества-Хасково. Проявата им беше неформална, по случай Международния ден на доброволеца . За първи път денят се чества през 1985 година по инициатива на ООН. На тази дата Световната организация приканва правителствата и неправителствените..

публикувано на 05.12.19 в 17:10

Съюзът на инвалидите в Кърджали празнува 30-годишнина

Тридесет години от създаването на Съюза на инвалидите и на регионалната организация в Кърджали се навършват през месец декември. А н а 3 декември традиционно хората с увреждания празнуват Международния ден на инвалидите, определен от Общото събрание на ООН през 1992 година. Шенай Бекир, председател на регионалната организация, разказва за..

публикувано на 02.12.19 в 14:58

Ардинци на протест: До кога ще плащаме за дупки

Точно в 8:00 ч. тази сутрин жители на Ардино блокираха пътя за Кърджали. Хората поискаха да бъде извършена цялостна реконструкция и рехабилитация на пътя, който е основен за няколко родопски общини. От 2 години от инициативен комитет водят писмена кореспонденция с държавни институции, но до момента без резултат. Ардинци не вярват вече..

публикувано на 02.12.19 в 14:32