Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Никола Чанев: Залагам на позитивна кампания, с акцент върху решенията


На 24-и септември изтича крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети могат да регистрират кандидатите за кметове на общини за предстоящите местни избори. Очакванията са в Кърджали да има осем кандидатури за кметския стол. Като част от Българското национално радио Радио Кърджали ще се опита да ви ги представи и ще им даде трибуна, за да разкажат за своите виждания за бъдещото управление на общината. За да може след малко повече от месец, на 27-ми октомври гласоподавателите да направят своя избор.
Все още не е ясно кои ще са точно претендентите за общински съветник на Кърджали. Но един от тях вече официално беше регистриран - Никола Чанев, областен управител на Кърджали, издигнат от партия ГЕРБ. Той е регистриран в Общинската избирателна комисия и като кандидат за кмет на община Кърджали. С него разговаря Валя Апостолова.
Редица инфраструктурни проекти, инициирани от Областната администрация в Кърджали, са повод за задоволство от страна на областния управител Никола Чанев за последните две години и половина. Сред тях са укрепването на река Крумовица, укрепването край село Тютюнче, ремонтът на свлачището край село Карамфил и обновяването на пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград.
На въпроса какво ще открои като несвършена работа от кмета Хасан Азис като областен управител, управлявал 2 и половина години: "По време на последните 16 години като гражданин на град Кърджали, защото проблемите на нашия град и на нашата община се виждат от абсолютно всички. Не е нужно човек да бъде областен управител, за да съзира ясно проблемите на общината. Аз ще проведа една позитивна кампания и ще се опитам да акцентирам на това, което виждам аз като решение, а не на това, което е сгрешено от опонента ми. Все пак разбира се, мисля, че смело можем да кажем това, което всички виждат: липса на осветление, бездомни кучета, пътна инфраструктура, разбити бордюри, занемарени тревни площи, занемарени паркове, разбира, се и комарите са един голям проблем.
Според областния управител Никола Чанев за последните 16 години, е видно, че нито един от тези проблеми не е намерил своето решение.
"Смятам, че е дошло време да сложим край на този порочен модел, смятам, че е дошло време за Кърджали, дошло е време за промяна", каза той.
За това дали е съгласен с впечатлението на жителите на общината, че инвестициите в производството заобикалят Кърджали: "Държавата създава прекрасни възможности за инвестиции в България. Но наистина оставаме с едно такова впечатление, че големите инвестиции по отношение на бизнеса и производството, сякаш наистина заобикалят нашия град. Ако искаме да върнем младите хора тук, ако искаме да задържим тези, които живеят в Кърджали, но вече са започнали да се оглеждат за някой друг, по-голям град, ние трябва да създадем възможности за развитие на реалния бизнес. И смятам, че това може да стане единствено с изграждане на индустриална зона".
За това как смята да се справи с финансовите задължения на община Кърджали и ще има ли битка за Кърджали, чуйте подробности от прикачения файл с интервюто на Валя Апостолова с Никола Чанев.


Вижте още

Адлен Шефкет, народен представител от ДПС: След изтичането на мандата Караянчева няма да се върне в Кърджали

След изтичането на мандата на това народно събрание Цвета Караянчева няма да има очи да се върне в Кърджали, прогнозира народната представителка от ДПС Адлен Шефкет. Тя коментира, че ДПС е следяло отблизо дейността на председателят на Народното събрание. Оставката на Цвета Караянчева е била поискана сега, защото са се натрупали много..

публикувано на 20.10.20 в 17:11

Колоритна изложба за Деня на Кърджали в Керимовата къща

Есенната изложба събира за пръв път след началото на пандемията кърджалийските художници в Керимовата къща. Поводът - празникът на Кърджали, 21 октомври. Часът е 18, но всеки може да дойде и по-късно, защото празникът н а изкуството продължава до вечерта. Цвят в деня на Кърджали ще добавят 20 майстори на четката, които се представят с 40..

публикувано на 20.10.20 в 13:12

Стела Тодорова: Имах късмет да работя със Стефана Василева, забележителен учен и ерудит

Наближава 21 октомври - Деня на Кърджали. Обикновено тогава се обявяват почетните граждани, но тази година няма да има наградени. Затова ви предлагам да си спомним за удостоения със званието през 2009 г. Това е Стефана Василева - една жена, която години наред обикаля надлъж и шир Източните Родопи като доброволен природозащитник. Спасява от унищожение..

обновено на 19.10.20 в 17:09

Пламен Даракчиев представя книгата си "ДНК на прехода" в Кърджали

Макар че от години живее в София, Пламен Даракчиев е добре познат в Кърджали, където е живял и работил като журналист в местни вестници и кореспондент в централния печат. Той е един от първите членове на неформални сдружения като „Подкрепа“, „Екогласност“ и Независимото дружество за защита правата на човека преди 10 ноември 1989 година. 30 години след..

публикувано на 19.10.20 в 11:45

Български екипажи са победители във всички класове на "Кърджали офроуд фест-2020"

10-тото юбилейно издание на Кърджали офроуд фест завърши успешно, макар и с по-малко участници, заради епидемията. Победители във всички категории станаха български пилоти. Директорът на състезанието Тодор Христов ще съобщи класирането в различните класове. Чуйте в звуковия файл интервюто на Валентина Иванова с Тодор Христов: Тодор Христов:..

публикувано на 19.10.20 в 09:59

Д-р Тодор Черкезов: Честит празник, колеги! Прекланям се пред вашия труд!

Днес Православната църква отбелязва деня на Свети Иван Рилски Чудотворец, обявен за покровител на България, а българските лекарите празнуват своя празник. С д-р Тодор Черкезов, директор на най-голямото лечебно заведение в област Кърджали, говорим за самочувствието на медиците, за връзката лекар-пациент и за предизвикателствата пред здравната система,..

публикувано на 19.10.20 в 08:43

Д-р Магдалена Маринова: Приемам номинацията "Лекар на годината" като заслужено уважение към мен

Началникът на Инфекциозно отделение в МБАЛ "Д-р Атанас Дафовски" Кърджали д-р Магдалена Маринова е номинирана на национално ниво за "Лекар на годината 2020". По традиция на 19 октомври в Деня на българския лекар се връчват наградите на Българския лекарски съюз (БЛС) за принос в медицината.  Номинацията си, д-р Маринова коментира така:..

публикувано на 18.10.20 в 11:56