Българско национално радио © 2022 Всички права са запазени

Никола Чанев: Залагам на позитивна кампания, с акцент върху решенията


На 24-и септември изтича крайният срок, в който партиите, коалициите и инициативните комитети могат да регистрират кандидатите за кметове на общини за предстоящите местни избори. Очакванията са в Кърджали да има осем кандидатури за кметския стол. Като част от Българското национално радио Радио Кърджали ще се опита да ви ги представи и ще им даде трибуна, за да разкажат за своите виждания за бъдещото управление на общината. За да може след малко повече от месец, на 27-ми октомври гласоподавателите да направят своя избор.
Все още не е ясно кои ще са точно претендентите за общински съветник на Кърджали. Но един от тях вече официално беше регистриран - Никола Чанев, областен управител на Кърджали, издигнат от партия ГЕРБ. Той е регистриран в Общинската избирателна комисия и като кандидат за кмет на община Кърджали. С него разговаря Валя Апостолова.
Редица инфраструктурни проекти, инициирани от Областната администрация в Кърджали, са повод за задоволство от страна на областния управител Никола Чанев за последните две години и половина. Сред тях са укрепването на река Крумовица, укрепването край село Тютюнче, ремонтът на свлачището край село Карамфил и обновяването на пътя Момчилград-Крумовград-Ивайловград.
На въпроса какво ще открои като несвършена работа от кмета Хасан Азис като областен управител, управлявал 2 и половина години: "По време на последните 16 години като гражданин на град Кърджали, защото проблемите на нашия град и на нашата община се виждат от абсолютно всички. Не е нужно човек да бъде областен управител, за да съзира ясно проблемите на общината. Аз ще проведа една позитивна кампания и ще се опитам да акцентирам на това, което виждам аз като решение, а не на това, което е сгрешено от опонента ми. Все пак разбира се, мисля, че смело можем да кажем това, което всички виждат: липса на осветление, бездомни кучета, пътна инфраструктура, разбити бордюри, занемарени тревни площи, занемарени паркове, разбира, се и комарите са един голям проблем.
Според областния управител Никола Чанев за последните 16 години, е видно, че нито един от тези проблеми не е намерил своето решение.
"Смятам, че е дошло време да сложим край на този порочен модел, смятам, че е дошло време за Кърджали, дошло е време за промяна", каза той.
За това дали е съгласен с впечатлението на жителите на общината, че инвестициите в производството заобикалят Кърджали: "Държавата създава прекрасни възможности за инвестиции в България. Но наистина оставаме с едно такова впечатление, че големите инвестиции по отношение на бизнеса и производството, сякаш наистина заобикалят нашия град. Ако искаме да върнем младите хора тук, ако искаме да задържим тези, които живеят в Кърджали, но вече са започнали да се оглеждат за някой друг, по-голям град, ние трябва да създадем възможности за развитие на реалния бизнес. И смятам, че това може да стане единствено с изграждане на индустриална зона".
За това как смята да се справи с финансовите задължения на община Кърджали и ще има ли битка за Кърджали, чуйте подробности от прикачения файл с интервюто на Валя Апостолова с Никола Чанев.


Вижте още
Проф. д-р Тодор Черкезов

Проф. д-р Тодор Черкезов: Да се научим да сме щастливи между ковид вълните

Трудна година изпрати МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски“ в Кърджали, каза директорът проф. д-р Тодор Черкезов. „Една година, в която 15% от общия брой приети пациенти, а това са 2114 човека, прекараха минимум по десет дни в лечебното заведение. За съжаление 17% от тези, които се лекуваха за COVID-19 , загубиха живота си, това са 341 човека, което за..

публикувано на 22.01.22 в 19:06

Психологът Марина Панайотова: Бърнаут е болестта на новото време

За много от нас работата е източник на непрестанен и дори хроничен стрес. Тези факти се установиха и доказаха през последните години и в редица направени проучвания. Според психологът Марина Панайотова пандемията допълнително влияе на „прегряването“ и води до още по високи нива на бърнаут. По думите на Панайотова синдромът може да се..

публикувано на 20.01.22 в 06:53
Биляна Църноречка, пресаташе на Бюрото на ЕП в София

Конференцията за бъдещето на Европа търси идеите на обикновените хора как да се развива ЕС

През 2021-ва Европа даде начало на нов амбициозен проект - Конференцията за бъдещето на Европа. В продължение на година да бъде осигурена възможност за хората от целия съюз да споделят своите идеи и да помогнат за оформянето на общото европейско бъдеще. Това може да става в специално изработена многоезична цифрова платформа, където всеки има..

публикувано на 18.01.22 в 16:09
Магистър-фармацевт Петър Буцев

Ел. рецептите забързаха тройно продажбата на лекарства

Липсват медикаменти на пазара, майки търгуват нелегално? Въвеждането на електронни рецепти и електронни рецептурни книжки забърза тройно процеса на отпускането на медикаменти . Това е констатацията на магистър-фармацевт Петър Буцев. Периодично обаче се получават сривове в системата (Националната здравно-информационна система, б. а.)...

публикувано на 17.01.22 в 15:07
Доц. Петър Шишков

Бум в продажбите на фойерверки за Новата 2022 година

Бум в продажбите на фойерверки е отчетен за тази Нова година, след кампанията на Фондация "Четири лапи". Часове преди празничната нощ много от кметовете в страната се присъединиха към призива на неправителствената организация и отмениха общинската заря. Данните представи пред Радио Кърджали доц. Петър Шишков, преподавател в Минно-геоложкия..

публикувано на 17.01.22 в 14:52

Димитър Димов: С протестите срещу зеления сертификат "Възраждане" трупат дивиденти

В Народното събрание повечето партии реагираха остро на ексцесиите по време на вчерашния протест пред парламента срещу зелените сертификати. Изостряне на тона в Народното събрание предизвика декларация на партия "Възраждане", с която бе заявено, че отговорността за вчерашните събития пред Народното събрание е на управляващата коалиция и..

публикувано на 13.01.22 в 17:47
Артистичен Директор на Фондация „Танцово изкуство – Илиев”, директор на „Танцова Работилница”

"Василица" събира любители на джаза и ромската музика

Първото издание на Ромския фестивал "Василица" събира тази вечер от 19.30 ч. в театър "Театро" любителите на джаза и ромската музика. Решихме да направим нещо, което е по-различно, което не се е случвало в България – фестивал, представящ ромската култура. Така обикновено описва необикновеното събитие, което предстои на 11 януари един от..

публикувано на 11.01.22 в 14:36
Подкасти от БНР