Българско национално радио © 2020 Всички права са запазени

Големият ремонт промени облика на СУ "П.Р.Славейков", твърди директорът му

Милко Багдасаров: Нашите деца се гордеят, че учат в такова училище


Днес е официалната церемония по откриването на санираното и ремонтирано Средно училище "П.Р.Славейков". В него ще се състои и заключителната пресконференция по проект: "„Обновяване и реконструкция на образователни обекти в град Кърджали". Директорът на школото Милко Багдасаров, разказва за направеното през последната година и половина. Споделя и една мечта, която училището се надява да реализира през 2020 година.

Милко Багдасаров: Днес приключваме с големия ремонт по европейската програма "Региони в растеж". Много неща бяха направени за година и половина: саниране на сградата, подмяна на ВиК инсталацията, на елинсталацията, на цялостната парна инсталация, както и рехабилитация на дворното пространство. Всичко това създава у децата друг вид настроение и гордост, че се обучават в такова училище.

За 2019 година Средно училище "П.Р.Славейков" спечели наградата "Сграда на годината" в направление "Социална инфраструктура".

Последният проект, който реализирахме със Синдиката на българските учители, беше за дигитализация. По него обзаведохме всички кабинето с нова 3D технология. Всяко едно учебно заведение, което претендира да бъде модерно, трябва да притежава.

Имаме още една мечта: допълнителен корпус, чийто проект е готов от 2011 година и на няколко пъти кандидатствахме за финансиране. Имаме разрешение за строеж от общината. Това е една допълнителна пристройка с топла връзка.

Вижте още

В кварталните магазини няма презапасяване с продукти

След въведеното извънредно положение в страната, в кварталните магазини на Кърджали няма презапасяване с хранителни продукти. Магазините работят при строго спазване на санитарно-хигиенните изисквания, в т.ч. дезинфекция, проветряване и инструктаж за спазване на лична хигиена на персонала, осигуряване на лични предпазни средства и недопускане до..

публикувано на 27.03.20 в 13:05

Айдън Осман: Дезинфекцираме населени места веднага след дъждовете

В община Черноочене са взети необходимите мерки против разпространението на коронавируса КОВИД-19, твърди кметът на общината Айдън Осман . Спрени са някои автобусни линии, предвидена е дезинфекция на населени места. Администрацията е с плаващо работно време, а част от помещенията са превърнати в склад за предпазни средства . Повече за..

публикувано на 27.03.20 в 12:44

Атанас Атанасов: В Деня на театъра си пожелавам по-скоро да се видим в театралния салон

Днес отбелязваме Международния ден на театъра. Датата 27 март е избрана през 1961 г. на IХ конгрес на Международния театрален институт към ЮНЕСКО и е свързана с откриването на сезона на Театъра на нациите в Париж през 1962 г.  В България по традиция на този ден се връчват големите театрални награди "Икар", но тази година заради извънредното положение..

публикувано на 27.03.20 в 11:22

Художникът Владимир Чукич: Човечеството загуби мярката, нужен е катарзис

2020-а година и края на миналата година е наказателна за човечеството. Тя е такава и за световните елити . Това е знак да се върнем към старите ценности, към християнството, а не както досега, на куполите на катедралите да се слагат ветропоказатели . Лицемерието и стремежът на трупане на богатства като самоцел е в основата на кризата  с..

публикувано на 26.03.20 в 17:54

Улиците в стария град на Златоград опустяха

Пусти улици, празни хотели и затворени дюкянчета и работилници. Така изглежда днес, иначе пълния с туристи Златоград. Заради заповедтта на правителството да бъдат затворени всички търговски обекти с изключение на хранителни магазини, аптеки и банки.  65 души от Етнографския ареален комплекс са в едномесечен неплатен отпуск, каза  директора на..

публикувано на 26.03.20 в 12:31

Иванка Караколева: Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса

Бизнесът в Кърджали успя да се адаптира в кризисната ситуация с коронавируса, това заяви областния лидер на КНСБ Иванка Караколева в ефира на Радио Кърджали. Магазините и другите малки фирми, които са затворени ще има освободени работници и служители. Малкия бизнес едва ли ще издържи да плаща заплата, без да се ходи на работа, така коментира..

публикувано на 23.03.20 в 12:10

Гърция под пълна карантина

Гърция обяви пълна карантина в страната като мярка срещу разпространението на вируса. От 6:00 часа, днес,  са в сила новите мерки на правителството за движение на гражданите. Те бяха обявени снощи от министър председателят Кирякос Мицотакис. Живущите в южната ни съседка ще могат да се движат само тогава, когато отиват или се връщат от работа, от..

публикувано на 23.03.20 в 10:45