Българско национално радио © 2021 Всички права са запазени

Община Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогараОбщина Черноочене даде старт на изграждането на нова, модерна автогара в централното село. Финансирането е със собствени бюджетни средства на Община Черноочене като стойността е 1,5 млн. лв.. Срокът за изпълнение на проекта е 15 месеца. Автогарата ще създаде съвременни условия и удобства на пътуващите по общинската, републиканската и международната транспортна мрежа и ще облекчи потока на автомобили през центъра на селото, заяви кметът на община Черноочене Айдън Осман: 

На първата копка за изграждането на нова модерна автогара в централното село присъстваха кметът на община Черноочене Айдън Осман, председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, общински съветници, представители на общинското ръководство, местни кметове, общественици, представители на фирмата изпълнител, проектанта и надзора на обекта.

Сградата на автогарата ще е на два етажа с навес за пасажери с два сектора – за заминаващи и за пристигащи автобуси, зони за техническо обслужване, както и с паркинг за автобуси и автомобили.

В сградата ще има и офиси на транспортни фирми, търговски обекти, заведения и други обслужващи помещения.

Реализацията на проекта е завършен етап от 10 годишен труд на администрацията за създаване и цялостно благоустрояване на Черноочене, каза Айдън Осман и подчерта, че проектът ще допринесе за създаването на комфорт на населението на централното село и периферните населени места.

Идеята за изграждане на нова автогара е от преди 10 години. Когато през 2012 г. започна изпълнението на проект за благоустрояване и покриване на участък от дерето в село Черноочене – център, още тогава кметът Айдън Осман е имал намерение в дългосрочна перспектива върху покритата част на реката да бъде изградена нова автогара, като по този начин бъде улеснен престоя на преминаващите автобуси по главния път, който в бъдеще ще бъде един от основните европейски коридори.

Освен добрата новина за стартирането на изграждането на автогарата кметът Айдън Осман съобщи още, че Общината не предвижда увеличение на местните данъци и такси през следващата година. Предвид коронакризата, ръководството на Общината смята, че увеличението на местните данъци и такси ще утежни бюджета на своите жители. 


Вижте още

Педагогическият съветник Нешка Шопова: Противоречивите мнения за ваксините разколебават хората

Наскоро стана ясно, че едва 433 педагози в сферата на образованието в Кърджали , са заявили желание за ваксиниране. Сред учителите, които няма да се ваксинират , на този етап е педагогическият съветник Нешка Шопова . Мотивацията й е, че все още има антитела след прекарано боледуване преди няколко месеца . За момента ми се струва, че ваксината..

публикувано на 20.01.21 в 15:00

На 21 януари отпада седемдневната карантина при влизане в Гърция

От 21 януари отпада седемдневната карантина при влизане в Гърция. Как ще пътуваме обаче до Бяло море през лятото , очаква ли се натиск върху правителството от страна на гръцкия бизнес да бъде улеснено преминаване през Маказа, и стриктно ли спазват гърците наложените им противоепидемични мерки. Разговарям с Евгения Пандула , която в момента е..

публикувано на 20.01.21 в 14:05

Ресторантьор: Не подкрепям ултиматумите. Трябва да се съобразяваме с обстановката в страната

Ресторантьори в страната настояват за разхлабване на мерките и отваряне на заведенията от 1 февруари. Браншовите организации и властта не успяха да се разберат докрай за възобновяването на работата на обектите. Съгласие не бе постигнато за датата и работното време на ресторантите и заведенията. Официалното решение на Националния оперативен..

публикувано на 20.01.21 в 10:16

Д-р Милчо Енчев: Препоръчвам на хората със сърдечно-съдови заболявания да се ваксинират срещу Covid-19

"Ваксината срещу Covid-19 е особено важна за хората със сърдечно-съдови заболявания. Това е така, защото най-застрашените хора от протичане на болестта от коронавирусната инфекция са именно тази група", обясни пред Радио Кърджали кардиологът от Кърджали д-р Милчо Енчев. В интервю в сутрешния блок той коментира дали да се ваксинират срещу..

публикувано на 19.01.21 в 13:28

Да се ваксинират ли срещу Covid-19 хора със заболявания на стомашно-чревния тракт?

Да се ваксинират ли срещу Covid-19 хора със заболявания на стомашно-чревния тракт и изобщо да се ваксинираме ли срещу коронавирусна инфекция. Потърсихме мнението на д-р Марин Мухтаров, д.м., гастроентеролог, който е и председател на общинската организация на Българския червен кръст в Кърджали. Самият той се ваксинира преди дни с първа доза...

публикувано на 15.01.21 в 15:02

Д-р Гаджева: Дезинформацията за ваксините за Covid-19 затруднява препоръката ни към пациентите

Общопрактикуващите лекари в Кърджали все още не са получили подробно описание на характеристиката на ваксината срещу ковид-19 на Пфайзер/Бионтех.  "Описанието на тази на Модерна я получихме преди два дни", коментира личният лекар д-р Светлана Гаджева.  Тази неизвестност затруднява медиците дали да препоръчат ваксиниране на своите пациенти и коя..

публикувано на 15.01.21 в 14:26
Сибел Кяшиф

Сибел Кяшиф: След края на пандемията очаквам ренесанс във взаимоотношенията на хората

Братовчеди от цял свят събра в онлайн парти за посрещане на Нова година кърджалийката Сибел Кяшиф. Чрез екраните на устройствата си, виртуално, на Моста между времената са се отзовали представители на рода от различни държави и континенти. „Исках да направя това за края на тази трудна за всички ни година“, коментира младата жена. Идеята ѝ била да..

публикувано на 02.01.21 в 23:51