Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Готови са противоепидемичните мерки за парламентарните избори

Снимка: БТА

Противоепидемичните мерки, по които ще се проведат парламентарните избори, са готови и днес ще бъдат разгледани от междуведомствена комисия в Министерството на здравеопазването. Това съобщи министър Костадин Ангелов.

Членовете на секционните избирателни комисии ще имат възможност да бъдат ваксинирани срещу Covid-19 и ще получат защитни предпазни средства, каза Ангелов.

„Фокусът на всичко онова, което правим по отношение на изборите е да държим тази пандемия на каишка. Мерките, които правим наистина се работят в министерството на здравеопазването, те вече са готови. Ние днес ще го разгледаме“, каза той. И продължи:

„Нашите усилия ще бъдат насочени основно към мобилните секционни избирателни комисии, които ще влизат в контакт с лица, български граждани, които са поставени в изолация или в карантина. Тези, които изявят желание, могат да бъдат ваксинирани.“




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Сватбеният салон е все още в гаранционен срок след въвеждането му в експлоатация

Сватбеният салон, чийто покрив рухна, все още е в гаранционен срок след приключване на строителството и въвеждане на обекта в експлоатация. Това става ясно в писмен отговор на Община Кърджали на въпроси на Радио Кърджали. Обектът е въведен в експлоатация с удостоверение, издадено от общината през март 2020 г. От тогава тече и..

публикувано на 06.08.24 в 15:29

Кога през октомври ще бъдат новите избори

Седмите парламентарни избори за последните три години ще се проведат през октомври. Това се случва след окончателното и неуспешно приключване на процедурите по излъчване на редовно правителство от този парламент. Датата зависи от бързината, с която държавният глава Румен Радев ще изпълни процедурата по назначаване на служебно правителство. Трите..

публикувано на 06.08.24 в 15:03

Отпада пълната забрана за косене на трева

Министерството на земеделието въвежда нов режим на косене на земеделците.  След като заради пожарите в страната беше наложена пълна забрана на косенето на трева и машинно почистване на храсти в периода от 18 юли до 18 август, сега е издадена нова заповед. Забраната за косене важи само за часовия диапазон от 10 до 18 часа. Промяната е направена по..

публикувано на 06.08.24 в 14:50
Прокурор Петя Чотрова

Прокуратурата в Кърджали: Няма привлечени към наказателна отговорност заради падналия таван на сватбен салон

Към този момент няма привлечени към наказателна отговорност лица заради инцидента със срутилия се таван на сватбен салон, каза Петя Чотрова, говорител на Районна прокуратура – Кърджали. Задържаните по закона за МВР трима души ще бъдат освободени до събирането на повече доказателства. Работния текст, по който е образувано досъдебното..

публикувано на 06.08.24 в 12:59
снимката е илюстративна

Жена пострада при пожар от газова бутилка

53-годишна жена пострадала при пожар в жилище в Кърджали.  Произшествието е станало около 16 часа в понеделник, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР в Кърджали.  Пожарът е предизвикан от  теч от газова бутилка при включване на газов котлон. Става възпламеняване, при което изгарят дограма, котлонът и газовата бутилка. На място е изпратен..

публикувано на 06.08.24 в 11:08

Полицията разследва инцидента в сватбения салон

Разследване за паднал таван на сватбен салон в Кърджали е започнато в РУ – Кърджали, съобщиха от регионалния пресцентър на МВР.  Около 19,30 часа снощи  подаден сигнал, че в заведението се е срутил окачен таван от гипсокартон. Незабавно на място са изпратени четири патрулни автомобила от РУ – Кърджали и Пътна полиция, шестима пожарникари от службата..

публикувано на 06.08.24 в 10:49

Трима от пострадалите сватбари остават в болница под наблюдение

Трима от пострадалите седем сватбари остават под наблюдение в болницата в Кърджали.  От болничния пресцентър съобщиха, че в хирургично отделение са хоспитализирани жена на 80 години и две деца на 10 и 14 години, които се намират в добро общо състояние и без опасност за живота. На 5 август в Спешно приемно отделение на МБАЛ „Д-р Атанас..

публикувано на 06.08.24 в 10:14