Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Внесоха подписката за басейна в Кърджали. Само трима дойдоха за подкрепа (ОБНОВЕНА)

4
Димитър Григоров, инициатор на гражданската подписка за отваряне на общинския басейн
Снимка: Станислава Георгиева

Димитър Григоров не успя да връчи подписката лично на кмета, а я входира в Информационния център на 1 ет. в общинската администрация. Припомняме, че в началото на месец юли той стартира подписка за отварянето на общинския плувeн басейн, а преди дни обяви, че събраните подписи ще бъдат внесени днес, 20 юли в 11.00 ч., като покани кърджалийци да присъстват лично пред Общината. 

Въпреки събраните 3933 подписа, за голямо учудване и на инициатора, хората, които бяха дошли да подкрепят внасянето на подписката, бяха едва трима души. Григоров обаче е оптимист и се надява, че поне през следващото лято жителите на Кърджали ще имат плувен басейн. 


Едва трима кърджалийци дойдоха пред община Кърджали днес, за да подкрепят Димитър Григоров, когато внася подписката за отварянето на открития плувен басейн в Кърджали в общинската администрация. Младият мъж е лицето на инициативата, която събра за три седмици 3933 подписа "ЗА" работещ басейн, над 740 от които онлайн. 

"Живеем в много хубав град и искаме да остане така. Правим го за града. Срамота е областен град като нашия да няма басейн, за разлика от по-малките общински центрове. Искаме просто да работи. Да не се закупи и да не се построят сгради. Да бъде функционален целият комплекс", каза Димитър Григоров.

Той се надява ръководството на общината да вземе под внимание подписката и да има адекватни действия за отваряне на басейна.

"Не знам какви са плановете на общината, но това ѝ влиза в задължението  - да се грижи за хората в този град. А това е една от грижите", коментира Димитър.

Младият мъж прие с разбиране, че никой от ръководството не се срещна с него. Кметът Хасан Азис, заместникът му Тунджай Шукрю и секретарят Себахтин Риза отсъстваха от града. Не се чувства разочарован и от факта, че много малко хора дойдоха пред Общината да подкрепят идеята, въпреки че събитието бе предварително оповестено в социалните мрежи: "Не, аз съм щастлив, че успях да направя поне нещо малко за нашия град".

Какво доведе пред Общината малцината кърджалийци?

"Поздравявам го за позицията, защото този басейн трета година е затворен. Закритият - ремонтираха го за милиони - също затворен. Това не е нормално", каза за Радио Кърджали единствената дошла жена. Според нея децата страдат най-много, не могат да се научат да плуват. 

"Тук ме доведе ентусиазма на това момче. Много се радвам, че има такива хора като него, и това ме прави горд", каза друг кърджалиец. Той обаче е скептичен, че може да има положителна развръзка, но е доволен, че гражданската инициатива е силна.

След като внесе подписката, Димитър Григоров припомни известната мисъл на американския президент Джон Кенеди, който казва, че не е важно какво страната ще направи за теб, а е по-важно какво ти ще направиш за страната си.

"Засега е нужно малко търпение. Ако се наложи по-нататък, и мирно шествие". Така отговори Димитър Григоров на въпроса какво очаква от тук нататък да се случи.





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Вижте още

Ансамбъл "Филип Кутев" представя "Извори" в Кърджали

Държавният фолклорен ансамбъл “Филип Кутев“ ще представи в Кърджали най-мащабния си спектакъл “Извори”, който е част от националното турне на ансамбъла през 2024 година. Събитието ще а на 6юни, от 19 ч., в Театрално - музикален център Кърджали (театъра).   Със специалното участие на “Quarto Quartet”. В новаторския спектакъл участват над 100 певци,..

публикувано на 24.04.24 в 11:57
Група X-R@y за музиката си, инициативата

"Вкусен следобед" - в неделя с Радка Петкова

Следва една рецепта на Росица Генчева за козунак на конци в домашни условия с точни указания за втасването на тестото . Ще чуем и защо хлебарят е добър психолог, мнение на шеф Пеньо Иванов, който също както Генчева е имал множество участия в известното кулинарно предаване на Иван Звездев. Във втората част на предаването, веднага след новините в 17..

публикувано на 21.04.24 в 18:11

Царството на дивите овце - муфлоните, е "Женда" (видео)

Единственото място в Родопите, където се срещат дивите овце - муфлоните, е Държавното ловно стопанство "Женда". Наричат го "Царството на муфлона". Някога в българските земи това е бил един от най-масово срещаните видове, който изчезва вследствие на лов. Преди няколко десетилетия започва възстановяването му. Държавно ловно стопанство "Женда" е..

публикувано на 19.04.24 в 16:56
ГКПП „Рудозем – Ксанти“

Кога ще отвори ГКПП Рудозем-Ксанти?

До края на май, 2024 г. пътят от гръцка страна при ГКПП Рудозем-Ксанти ще бъде звършен. Това прогнозира областният управител на Смолян Захари Сираков в ефира на Радио Кърджали. Той увери, че от българска страна всички процедури са изпълнени за отварянето на пункта и изрази надежда, че поне до средата на тази година "Рудозем-Ксанти" да бъде отворен за..

публикувано на 19.04.24 в 14:52
Мирослав Шопов

Лош път до яз. "Кърджали" тревожи бизнеса

Приоритетно разходване на средствата от бюджета за туризъм за обекти, които са с най-голяма посещаемост препоръчват бизнесмени от бранша. Имат подозрения, че с пари от 85-те хиляди за финансиране на дейности по Програмата за развитие на туризма в община Кърджали ще бъдат асфалтирани селски улици в неатрактивни за туристите села, за да се изпълнят..

публикувано на 17.04.24 в 13:43

Ученици: Трябва да сме активни граждани, ако искаме по-добър живот

Винаги има смисъл. И – не на апатията! Така с две изречения може да се обобщят уроците, които младежи са научили от участието си в проект за запознаване с работата на местните власти. Изводът, обобщен в няколкото думи изрече в ефира на Радио Кърджали един от участниците – Любо, ученик в СУ „П. Р. Славейков“ в Кърджали. Учениците Мелвин и..

публикувано на 16.04.24 в 16:56

Хотелите в Златоград са резервирани преди година за празника на чевермето

Под звуците на каба кайда в Златоград ще въртят чевермета и ще демонстрират как се приготвя качамак. Празникът на чевермето ще се състои на 10, 11 и 12 май. Очакват се хиляди гости, а хотелите и местата за настаняване са резервирани още от миналата година. Цената за килограм агнешко чеверме още не е определена, но търговците работят без..

публикувано на 16.04.24 в 14:21