Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Петя Михалевска: Оставам социалист

"Със сигурност емоцията все още е силна и със сигурност не съм предполагала, че ще станем свидетели на такъв конгрес на БСП. Това беше абсолютен позор и смятам, че така и ще остане в историята. Станахме свидетели на шокиращи манипулации, фалшификации, сменяха се преброители, делегати, допълваха се съставите на мандатната комисия, на контролната комисия, за да могат да бъдат прокарани всички решения на ръководството на партията." Това каза за Радио Кърджали Петя Михалевска, една от изключените 14 членове на БСП по време на 50-тия юбилеен конгрес, дъщеря на покойния Димчо Михалевски и водач на листата на "БСП за България" за Кърджали на парламентарните избори през април 2022 г. 

Според нея партията е узурпирана от една малка група хора и смята, че този модел няма да издържи още дълго. Един от доводите за това е, че от април месец, въпреки целия труд на организациите по места, изборните резултати падат, а за това вина носи ръководството на партията. "Защото политиката, която налага, посланията, които излизат, маниерът им и чувството, че не носят отговорност, е основният проблем", казва Михалевска и обяснява, че е ужасена от това, което излиза по медиите от хора, с които до вчера "сме били рамо до рамо", като например обвинението от бивши съпартийци, че изключените били "хора на ГЕРБ": "Бога ми, аз не съм ходила да се здрависвам с Бойко Борисов преди няколко седмици, аз не съм гласувала за хартиената бюлетина, заедно с ГЕРБ и ДПС... Аз също не съм участвала в провалянето на съдебната реформа, заедно с ГЕРБ и ДПС."

"На този конгрес Корнелия (Нинова, б.р.) вдигна карта, за да изключи евродепутат, тя изключи бивш младежки председател, тя изключи най-младият общински председател в София, секрета на община, журналист и членове на Национален съвет. Само защото не ни дадоха думата и ние поискахме да бъдем чути", каза още Петя Михалевска. Като парадокс тя посочи, че лидерът на партията изключва знакови лица, но в същото време брани съпартиец, включен в списъка "Магнитски".

Твърди, че не е разочарована, защото е знаела какво да очаква от ръководството. Не е и обидена. "Аз винаги ще бъда част от БСП, защото първо поколение ликвидатор не може да изключи четвърто поколение социалист, какъвто съм аз", каза Петя Михалевска.

Според нея трябва да има промяна в посланията, излъчвани от БСП: "Ние живеем от криза в криза - доходи, здравеопазване, образование, защита на работещите, съдебна реформа. Тези теми се поставят много тихо, много плахо. И изведнъж почваме да говорим за джендъри. Това не е дневният ред на хората. И дневният ред на хората не е ръководството постоянно да воюва с някого - вътрешни врагове или Радев или машините за гласуване. Не може да има винаги нещо, което на тях им пречи, не може винаги някой друг да бъде виновен."

Петя Михалевска е категорична, че няма да отиде в друго ляво формирование и винаги ще помага на БСП



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Ниска компетентност на СИК касира избора за местен парламент в Хасково

В Хасково предстоят отново избори за общински съвет. Това се случва след решение на Върховния административен съд, което потвърди решението на Хасковския административен съд, с което изборът на местен парламент от 29 октомври 2023 г. беше обявен за недействителен. Делото тръгна след като шест политически формации, участвали в местния вот..

публикувано на 09.04.24 в 23:44
Снимката е илюстративна

Шефът на "Синя зона": Плащането на глобата не спасява незаконните гаражи

Поне една трета от старите автомобили, изоставени по паркинги и междублокови пространства в Кърджали, са премахнати доброволно от собствениците им след предупреждение от общината. Преди месеци започна кампания за преброяване, локализиране и регистриране на незаконни гаражи и автомобили, снети от движение. Собствениците бяха уведомени за задълженията..

публикувано на 01.04.24 в 22:27
Кукленият театър в Пловдив 
Снимката е илюстративна

Добри актьори ли са нашите политици?

Динамичната смяна на позициите на управляващите и драматичните изказвания пред медиите през последните няколко дни напомнят на човек, изпаднал в хормонален дисбаланс или по-скоро на евтин латино сериал, казвам латино, защото там градусът на емоциите винаги е в повече. Не липсва и съспенсът - в очакване нещото да се случи, в последния момент сюжетът е..

публикувано на 22.03.24 в 12:20
Проф. Иво Христов

Проф. Иво Христов: В момента избираме между войната и мира

Вече става въпрос за екзистенциално оцеляване, все повече ни тласкат към война, въпросът е дали ще се стигне до гореща фаза, каза пред Радио Кърджали геополитическият анализатор проф. Иво Христов. В коментар на акцентите, свързани с военното подпомагане на Украйна, в срещата на лидерите от ЕС в Брюксел, той посочи два аргумента в подкрепа на..

публикувано на 21.03.24 в 14:45
Ирен Бончева

Хора от „Младост“: На никой не му пука какви проблеми имаме

В ситуация на постоянно дебнене са жителите на блоковете „Младост“ в централната градска част на Кърджали със служителите на т.нар. „Синя зона“. Дворното пространство на двата блока попада в разширената платена зона за паркиране. За около 240 домакинства, предполага се и поне вероятно толкова автомобили на собствениците на апартаменти, са..

публикувано на 16.03.24 в 20:16
д-р Магдалена Маринова

Инфекционист: Варицелата не е опасно заболяване, но да внимават бременни и онкоболни, които не са преболедували

Варицелата е заболяване, което протича обикновено леко, но бременните жени трябва да заострят вниманието си, ако не са преболедували или ваксинирани. Вирусът, който причинява тази болест е възможно да остане в латентно състояние у човека, при определени условия да се активира отново и да причини заболяването, известно като херпес зостер...

публикувано на 08.03.24 в 12:50

Внимавайте с мартениците от изкуствени материи и апликации, предупреждават от „Ние, потребителите“

Мартениците от изкуствени материи, като полиестер и акрил например, могат да предизвикат алергични реакции при хората с по-чувствителна кожа и при децата. Риск от зачервявания и обриви съществува и когато са използвани вредни багрила за конците или другите елементи на изделието, предупреждават от „Ние, потребителите“. Метални елементи с..

публикувано на 24.02.24 в 15:32