Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

ПП предложили за областен управител на Кърджали човек от Смолян

ГЕРБ иска управленска програма от кандидатите си за кмет на община

Цвета Караянчева и Никола Чанев сред номинираните за градоначалник на Кърджали

Цвета Караянчева
Снимка: Радио Кърджали

От хората на Бойко Борисов, които се кандидатират за кметове на общини в област Кърджали, ще бъде поискана управленска програма за четиригодишен мандат. Причината е, че на някои места силните номинации са няколко и трябва да бъдат „отсяти“. Това съобщи областният лидер на политическа партия ГЕРБ Цвета Караянчева.  

Примерно в община Кърджали ситуацията е много тежка и в инфраструктура, и в борбата с бездомните кучета, липсата на всякакви спортни съоръжения. Това са теми, за които нашият кандидат трябва да има ясни решения за тези проблеми“, категорична беше тя.

От кандидатите и за общински съветници ще се изисква да са с гражданска позиция, "хора, които имат добри професионални възможности, хора, които са с добро мнение на хората за тях. Търсим възможност да привлечем освен членове на партията и хора, които искат да се включат в обществения дебат, в обществения живот на всяка една община“, поясни областният лидер.

В началото на септември листите, с описани по азбучен ред номинации ще бъдат изпратени в централата на партията, където ще стане същинското подреждане.

Караянчева възнегодува срещу кадрова политика на некоалиционните партньори от политическа партия „Продължаваме промяната“, предложили за областен управител на Кърджали човек от Смолян. "Това е абсолютно недопустимо, това показва абсолютна липса на кадри, никакъв капацитет, това е неуважение, това е обида към всички кърджалийци, които живеят на територията на областта“, подчерта областният председател.

Цвета Караянчева и Никола Чанев са сред номинираните от съпартийците си за градоначалник на Кърджали.  

ГЕРБ ще издигне кандидатури за общински кметове във всички седем общини на областта, а също и пълни листи.

Цялото интервю можете да чуете в прикачения звуков файл.


По публикацията работи: Галина Стефанова


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Вижте още

Започна детската лятна школа в музея в Смолян

Започна лятната школа в Регионалния исторически музей „Стою Шишков“ в Смолян. Тази година тя е под надслов: „Ваканция в музея – научи българското“, съобщи директорът Валентина Василева. В продължение на две седмици се очаква над 120 деца да се включат в заниманията. Сред традиционните инициативи, които са включени, са  запознаване с експозицията на..

публикувано на 15.07.24 в 12:01
Екипът на проекта с наградените млади предприемачи

Млади предприемачи представиха бизнес идеите си в Мастер Клас

Трима млади предприемачи получиха награди в приключилия „Мастер Клас за млади предприемачи от област Кърджали“, организиран от Стопанския факултет на Софийския университет "Св. Климент Охридски" и Обединена българска банка (ОББ). Регионалният конкурс беше за насърчаване на предприемачеството сред младите хора в областта. „Целта е да се насърчат..

публикувано на 15.07.24 в 09:47

Орк. "Млади загорци" ще свирят на Илинденския събор в кърджалийския квартал Веселчане

В кърджалийския квартал Веселчане ще се проведе Илинденски събор, организиран от Народно читалище “Родопски фар - 1938”. Събора се провежда за трета година и вече е част от културния календар на община Кърджали.  За празника тази година организаторите са поканили орк. “Млади загорци” от гр. Стара Загора. Откриването е от 18 часа на 20 юли. По-рано..

публикувано на 13.07.24 в 17:17

Клуб "Ахридос" с благотворителна кауза

Жените от спортно-интелектуален  клуб "Ахридис" - Кърджали участваха на празника “Дни на приятелвството в Кърджали”, което се проведе в парк “Русалка”. На своя щанд те предлагаха ръчно изработени икони и други ръкоделия, а средствата от тях ще бъдат дарени на църквата "Св. пророк Илия" в с. Опълченско. Пенка Шукерска е жената, която рисува иконите. За..

публикувано на 13.07.24 в 15:05

200-годишни носии бяха показани за първи път на открито в Кърджали

Народни носии на около 200 години бяха оказани за първи път на открито в Кърджали. Носиите са използвани при снимките на филма за капитан Петко войвода. След края на снимките те са дарени на Тракийското дружество в с. Светлен, което ги поверява на Исторически музей - Попово. Носиите са от Гюмюрджина, Софлу, Дедеагач, Елхово и Ивайловградско, както и..

публикувано на 13.07.24 в 13:46

Клуб "Ахридос" и доброволци подготвят църквата "Св. пророк Илия" за храмовия празник

Последни приготовления текат в двора на църквата “Свети пророк Илия” в с. Опълченско, преди храмовия празник на 20 юли. Спортно-интелектуален клуб “Ахридос” преди 5 месеца се заемат да почистят и облагородят двора на храма, който бе обрасъл с храсти и бурени. Моторът на тази кампания е Елена Топалова, която успява да обеди другите членове от клуба, а и..

публикувано на 11.07.24 в 11:04
Евгений Дайнов

Проф. Дайнов: Пеевски преяде с власт, идва политическият му залез

Опит за рестарт, пореден опит политиката да се пренаглася, за да е на висотата на задачите, които трябва да реши. Това вижда в настоящата ситуация у нас политологът проф. Евгений Дайнов. „Това прераждане, пренагласяне е много болезнен процес. Не е само в България, в целия свят текат такива процеси“, подчерта анализаторът. По думите..

публикувано на 10.07.24 в 21:39