След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Дисциплина, амбиция и грация в едно. Гимнастичките от Кърджали преди участието си в поредния международен турнир

Преди една година в Кърджали дори и не предполагахме, че ще имаме повод за гордост не в кой да е спорт, а в художествената гимнастика. Но това вече е неоспорим факт. Дванайсет месеца усилен труд от страна на децата, и вече градът ни може да се похвали със..

публикувано на 09.09.21 в 11:11
сем. Арабаджиеви

Арабаджиеви младши: Лондон дава големи възможности, но сме чужденци

Те са млади хора, българи - сем. Добромира Стайкова и Божидар Арабаджиев. Всеки от тях отраснал в малко населено място. Тръгнали преди 20 години, всеки от тях поотделно, да припечели, за да си купи жилище тук, да се осигури с покрив тук, в..

публикувано на 07.09.21 в 11:51

Шериатът: Бич или пластир?

След конфликта в религиозните общности между сунити и шиити, с течение на времето възникна широко многообразие от школи за интерпретиране на шериата. По същото време талибаните и терористите си наподобяват, понеже тяхното разбиране за..

публикувано на 07.09.21 в 05:00

Старт на учебната година: В клас или пред екрана?

Страсти и тревоги около начина, по който ще започне учебната година. В клас или пред екрана трябва да започне тя? Разнопосочни са и мненията за това как да работят училищата.  Децата в гимназиален етап бяха най-ощетени от непрестанните локдауни и..

публикувано на 06.09.21 в 12:35
Местността Бункерът в Аврен

Бункерът в Аврен пази миналото

Бункера в Аврен или как едно изоставено и занемарено място се превърна в притегателен център за отдих, музей на българщината на открито и една от атракциите на крумовградското село. За това разказва бившият кмет Димитър Антонов. Негова е идеята и..

публикувано на 02.09.21 в 21:45

По-скъпа подготовка за първия учебен ден тази година

В началото на септември сме и вече тече трескавата подготовка на учениците за първият учебен ден. Много вълнуващо за родителите е изпращането на първокласник в училище. За родителите това са нови грижи и подготовка. С 20% до 30% е поскъпнала..

публикувано на 02.09.21 в 10:45

Георги Кючуков: Не съм оптимист за съставянето на правителство

Парламентарната група на „Демократична България“ не се яви на планираната за днес среща с БСП в рамките на консултациите за съставяне на кабинет с третия мандат. Преди разговорите съпредседателят на формацията Христо Иванов обясни пред БНР мотивите за..

публикувано на 31.08.21 в 17:18

Проучват мостовете в Родопите за специализирано документиране

Сдружение „Мещра" търси доброволци за теренно проучване по проект "Историческите каменни мостове в Родопите - съвременни методи за представяне и опазване". Ще бъдат обходени десетки каменни мостове в областите Кърджали и Смолян . За всеки..

публикувано на 31.08.21 в 11:20
Рудозем

Граничният пункт "Елидже" е готов, а Рудозем все още очаква околовръстния си път

Строително-монтажните работи на ГКПП „Рудозем - Ксанти“ са напълно завършени. Това съобщиха от Министерство на регионалното развитие и благоустройството. Предстоят 72-часовите проби на изградените инсталации. Срокът за изпълнение на проекта е 31..

публикувано на 27.08.21 в 10:30
Асен Белев

Пчелар: Ако не спасим пчелите – умира животът на планетата

Асен Белев е пчелар от близо 30 години. Отглежда около 260 кошери на територията на Неделино и Златоград. Нагърбил се е с тежката задача да спасява този неглижиран по преценката му сектор в икономиката на държавата ни. Като лична мисия е приел..

публикувано на 26.08.21 в 19:06