След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Единственото в Европа находище на орбикуларен яспис е край Момчилград

Единственото в Европа находище на орбикуларен яспис се намира в Източните Родопи, в района на Момчилград. То е едва третото в света на този камък. Другите две са на остров Мадагаскар, където камъкът носи името Оушън Джаспер, и в Индонезия, където е..

публикувано на 09.08.21 в 16:29
Инспекция по труда

Проверки на условията на труд в жегите

Дирекция "Инспекция по труда" в Кърджали засили проверките за условията на труд в горещите дни. Инспекторите проверяват спазват ли се изискванията на Наредбата за минималните изисквания за микроклимата на работните места във връзка с обявените..

публикувано на 08.08.21 в 13:20
крепостта Вишеград край Кърджали

Нови дестинации привличат туристи в Източните Родопи

Връща се интересът към културно-историческите паметници в област Кърджали. В разгара на летния сезон в Регионалния исторически музей отчитат ръст на посетителите. Броят им все още е далече от този от годината преди пандемията, но хората отново тръгнаха..

публикувано на 04.08.21 в 14:26

Бейхан Емин за нашите олимпийци: Да носиш знамето на България не е само гордост и привилегия, а и отговорност

Европейското първенство по тенис на маса в Хърватия оголи някои слабости в подготовката на състезателите. На нашите деца им липсват мачове, нужни са им повече състезания, видях това, че при решаващи моменти, те нямат тази увереност и се..

публикувано на 04.08.21 в 14:10

Димитър Димов: Правителството на малцинството е възможно

Първото ми впечатление за предложения проекто-кабинет бих казал, че е оптимистично, от гледна точка на професионалната им биография, на повечето от тях, заяви в ефира на радио Кърджали политологът Димитър Димов. Млади хора, с постижения, с..

публикувано на 04.08.21 в 13:15

Спешно възстановяване на детската площадка и парка в кв."Студен кладенец" искат живеещите там

Жители на кв. Студен кладенец настояват Община Кърджали спешно да се погрижи за парка в квартала, в който има и детска площадка. Мястото е притегателен център за деца, родители, баби и дядовци и се намира зад големите търговски центрове на ул...

обновено на 04.08.21 в 10:10
След първата среща с публиката на родна земя

Любомир Колаксъзов: Културата не е занимание, тя е стълб на държавата

 Авторският спектакъл на режисьора Любомир Колаксъзов и драматурга Теодора Георгиева „Полетът“, изпълнен от актьорите любители Николай Николов и Соня Николова от Асоциация „Малката България в Централна Италия“ гостува на родна сцена в България...

публикувано на 03.08.21 в 18:20
Снимката е илюстративна

Осем загинали и 200 ранени в пожарите в Турция

Пожари бушуват в почти цяла Европа. Тежка е ситуацията в съседните Гърция и Турция. Обобщена информация представи в сутрешния блок на Радио Кърджали „След първото кафе“ редакторът Нахит Догу. До момента в Турция има 8 загинали и 200 ранени,..

публикувано на 03.08.21 в 15:17

Областният управител: Общините да се активизират срещу пожарите

Общините да са по-ангажирани при потушаването на пожарите. В момента има известно безхаберие от страна на местните власти, не се включват с достатъчна отговорност и сериозност в борбата с огненото бедствие, предизвикано от високите температури. Това..

публикувано на 03.08.21 в 14:30
Снимката е илюстративна

Контрабандна валута за 5 млн. лв. задържаха митничарите само за месец

Контрабандна валута с левова равностойност близо 5 млн. лева задържаха на различни гранични пунктове в страната митнически служители само за един месец, последният от първата половина на тази година, т.е. само за юни. Сумата е повече от откритата за..

публикувано на 03.08.21 в 14:02