След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

Асен Белев

Пчелар: Ако не спасим пчелите – умира животът на планетата

Асен Белев е пчелар от близо 30 години. Отглежда около 260 кошери на територията на Неделино и Златоград. Нагърбил се е с тежката задача да спасява този неглижиран по преценката му сектор в икономиката на държавата ни. Като лична мисия е приел..

публикувано на 26.08.21 в 19:06
Сестри Чакърови

Анета Чакърова: С неделинския двуглас се раждаш, той не се учи

Неделинският двуглас не може да се научи, трябва да го носиш в кръвта си, трябва да ти е в душата. В това е категорична една от майсторките на специфичното пеене Анета Чкърова. Тя е едната от Сестри Чакърови, а също е ръководител на групи за..

публикувано на 26.08.21 в 15:47
Деана Скечелиева

Майсторка: Младите хора се връщат към народната носия

Засилен интерес към притежаването на собствена типична носия забелязва особено у младите хора Деана Скечелиева от Неделино, майстор на автентични облекла. Случайността насочва Деана към изработването на български народни носии. Вече смело..

публикувано на 26.08.21 в 14:39
Бисер Каменски

Неделинци влизат с вяра в храма

Стотици неделинци изпълват храм „Св. Неделя“ на всеки християнски празник. Хората влизат в църквата с вяра и почит, твърди Бисер Каменски, член на църковното настоятелство. „Едно от най-важните събития в най-новата история на Неделино е..

публикувано на 26.08.21 в 13:34
Любомир Димитров, гост в изнесеното студио на Радио Кърджали

Директор поиска нова формула за финансиране на малките училища

Държавата да помисли как да подпомага училищата в малките населени места. Трябва да се измисли формула за допълнителни стандарти специално за малките общини. У нас в момента принципът на школските бюджети е „парите следват ученика“, но училищата с..

публикувано на 26.08.21 в 11:54
Боян Кехайов гостува в изнесеното студио на Радио Кърджали

Боян Кехайов: Неделино е наша кауза

Неделино е наша кауза. Където и да ходят, неделинци го носят в сърцето си и винаги се връщат. Тук няма изоставени къщи, а и не се продават имоти. Неделино е спокойно място с много ниска престъпност. Това са част от думите на кмета на Община..

публикувано на 26.08.21 в 10:24
Проф. Илиан Илиев по време на лекция

Проф. Илиан Илиев: Няма безполезно знание

Едно от знаковите имена като лектор на 51-та лагер-школа по астрономия на Белите брези тази година беше проф. Илиан Илиев. Той е професор в Института по астрономия с Национална астрономическа обсерватория при БАН, доктор на физическите науки. Може да се..

публикувано на 25.08.21 в 18:07

Школата по астрономия "Бели брези" е любов за цял живот

51-та лагер-школа по астрономия "Бели брези" остана в историята. Двуседмичното преживяване за 50 млади хора - ученици и студенти от цялата страна и от водещи наши и чуждестранни университети, скрепи създадени от предишни години връзки, създаде нови..

публикувано на 25.08.21 в 16:18
Проф. Николай Овчаров пред една от уникалните находки - купела за кръщаване

Комплекс от "императорски" мавзолеи откриха на Перперикон

Комплекс от ротонди-мавзолеи, подобни на императорските, сравними с тези в Рим, откриват археолозите при разкопките на Перперикон това лято. Сред уникалните находки е и купел за кръщаване на младенци, открит до базиликата, както и над 120..

публикувано на 19.08.21 в 14:56

Диви прасета унищожават реколтата от картофи, царевица и тикви в Тихомир и околните села

Жителите на кирковските села Тихомир, Кран, Малкоч и Кукуряк се оплакват от набези на диви прасета, които унищожават реколтата от картофи, царевица и тикви. Хората от тези села са подавали сигнал до кметовете, а те съответно до общинския кмет, но без..

публикувано на 18.08.21 в 14:41