След първото кафе

Предаване "След първото кафе" ...

От Варна през Школата по астрономия на Белите брези до Космическия лагер на НАСА в Измир

От 15 до 22 август 14-годишната Калина Цонева ще се обучава в Звездния лагер на НАСА в турския град Измир. Калина е едно от 100-те българчета, определени да се включат в лагера това лято. Момичето е от Варна, но е свързана с Кърджали , тъй като в..

публикувано на 13.08.21 в 11:00

Марин Попанастасов: Включваме се в най-голямата регата на Балканския полуостров

Кърджалийският яхт клуб „Веселин Вангелов" се включва в най-голямата регата на Балканския полуостров. Престижната международна Егейска регата тази година започва на 19 август и ще продължи до 26 август. Гонките ще се провеждат в..

публикувано на 13.08.21 в 06:00
Жана Чакърова

Хоспис "Червен кръст" в Кърджали приема пациенти от цялата страна

Има свободни места и нуждаещите се могат да се възползват от услугата, която предлага хоспис „Червен кръст“, управляван от местната структура на БЧК в Кърджали. Това стана ясно от интервю с директора на Секретариата на Областния съвет на БЧК Жана..

публикувано на 12.08.21 в 00:50
Боян Кехайов

Инвестиции за милиони влизат в Неделино

Община Неделино осъществява инвестиционна програма за милиони лева, съобщи в ефира на сутрешния блок на Радио Кърджали кметът Боян Кехайов. По Програма „Красива България“ се реализира ремонт на инфраструктура в общинския център. Приключва..

публикувано на 12.08.21 в 00:29

Единственото в Европа находище на орбикуларен яспис е край Момчилград

Единственото в Европа находище на орбикуларен яспис се намира в Източните Родопи, в района на Момчилград. То е едва третото в света на този камък. Другите две са на остров Мадагаскар, където камъкът носи името Оушън Джаспер, и в Индонезия, където е..

публикувано на 09.08.21 в 16:29
Инспекция по труда

Проверки на условията на труд в жегите

Дирекция "Инспекция по труда" в Кърджали засили проверките за условията на труд в горещите дни. Инспекторите проверяват спазват ли се изискванията на Наредбата за минималните изисквания за микроклимата на работните места във връзка с обявените..

публикувано на 08.08.21 в 13:20
крепостта Вишеград край Кърджали

Нови дестинации привличат туристи в Източните Родопи

Връща се интересът към културно-историческите паметници в област Кърджали. В разгара на летния сезон в Регионалния исторически музей отчитат ръст на посетителите. Броят им все още е далече от този от годината преди пандемията, но хората отново тръгнаха..

публикувано на 04.08.21 в 14:26

Бейхан Емин за нашите олимпийци: Да носиш знамето на България не е само гордост и привилегия, а и отговорност

Европейското първенство по тенис на маса в Хърватия оголи някои слабости в подготовката на състезателите. На нашите деца им липсват мачове, нужни са им повече състезания, видях това, че при решаващи моменти, те нямат тази увереност и се..

публикувано на 04.08.21 в 14:10

Димитър Димов: Правителството на малцинството е възможно

Първото ми впечатление за предложения проекто-кабинет бих казал, че е оптимистично, от гледна точка на професионалната им биография, на повечето от тях, заяви в ефира на радио Кърджали политологът Димитър Димов. Млади хора, с постижения, с..

публикувано на 04.08.21 в 13:15

Спешно възстановяване на детската площадка и парка в кв."Студен кладенец" искат живеещите там

Жители на кв. Студен кладенец настояват Община Кърджали спешно да се погрижи за парка в квартала, в който има и детска площадка. Мястото е притегателен център за деца, родители, баби и дядовци и се намира зад големите търговски центрове на ул...

обновено на 04.08.21 в 10:10