Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Красимир Балъков с четвърта поредна загуба като треньор на "Кайзерслаутерн"

Снимка: ЕПА / БГНЕС

Четвърта поредна загуба претърпя като треньор на футболния "Кайзерслаутерн" българинът Красимир Балъков. Този път неговите футболисти отстъпиха с 1:3 при гостуването си на "Байер" (Леверкузен) в среща от 30-ия кръг в Първа бундеслига и остават на последното 18-о място с 20 точки. Четири кръга преди края шансовете на отбора на Балъков за оцеляване могат да бъдат наречени само илюзорни. Пред тях е "Херта" с 27 точки, а на мястото, което оставя отбора за бараж - 16-ото, се намира "Кьолн" с 29. "Байер" (Леверкузен) вкара първия гол чрез Щефан Кинслинг, който се разписа още в 24-ата секунда и по този начин изравни рекорд на Марио Гомес от 7-и април тази година за най-бърз гол в през сезона в Бундеслигата. Три минути преди края на първото полувреме Юлиян Дерсторф изравни за "Кайзерслаутерн", но през втората част Симон Ролфес в 57-ата минута и Щефан Райнарц в 69-ата узакониха превъзходството на домакините, които се стремят към поредно участие в Европа и заемат 6-а позиция с 44 точки.

Полският нападател Роберт Левандовски вкара единственото попадение за "Борусия" (Дортмунд) в дербито с "Байерн" (Мюнхен) и приближи "жълто-черните" към дубъл на титлата. Така "Борусия" има 69 точки, с 6 пред "Байерн" и с 12 пред "Шалке". Другият герой за домакините беше вратарят Роман Вайденфелер, който спаси дузпа.

Левандовски отклони топката в мрежата след удар на Кевин Гроскройц 14 минути преди края и вдигна на крака екзалтираните 80 720 зрители. Мачът беше излъчван директно в 200 държави. Вайденфелер пък заслужи похвалите, след като отрази дузпа, изпълнена от Ариен Робен пет минути преди края. Тя беше отсъдена заради събаряне на холандското крило в пеналта. И за да бъде драмата пълна, в оставащите пет минути и допълнителното време двата отбора по един път удариха гредите. Отборът на Дортмунд увеличи серията си на 24 мача без поражение.

"Шалке" беше разгромен с 1:4 при визитата си на "Нюрнберг" и сложи край на малките си надежди да се пребори за титлата. За домакините вкараха Хано Балич в 25-ата минута, Тими Симонс от дузпа в 37-ата също се разписа, а два гола в сметката на домакините наниза Даниел Дидави.

"Хамбургер" ШФ се върна в кошмарите си за изпадане от Бундеслигата, след като беше попилян с 0:4 при гостуването си на "Хофенхайм". Така северняците имат 31 точки и са 14-и, докато

"Хофенхайм" се бори за място в "Лига Европа" и заема 9-а позиция с 40 точки. Също натам гледа и "Хановер", който с лекота преодоля съсипания от треньора си Феликс Магат "Волфсбург" с 2:0. "Зелено-черните" от "Хановер" са на 7-о място с 44 точки.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна