Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стосър, Павлюченкова и Халеп с победи в Турнира на шампионките

Снимка: Sportal

Саманта Стосър започна с победа участието си на "Garanti Koza WTA Tournament of Champions" в София. В среща от група „Средец“ австралийката се наложи с 6:3, 6:3 над Елена Веснина (Русия) след 75 минути игра.

Много съм щастлива, че спечелих първия си двубой тук. Играта ми вървеше добре днес. В началото на втория сет Елена успя да намери начин да ми противодейства, в тези моменти тя успя да ме надиграе и се радвам, че успях да се върна в мача, коментира Стосър минути след успеха.

Анастасия Павлюченкова записа първата си победа в надпреварата. Рускинята се наложи с 6:2, 6:4 над Елина Свитолина (Украйна), която влезе в турнира като алтернатива на контузената Мария Кириленко.

Павлюченкова започна вихрено срещата и набързо взе първия сет с 6:2 без да допусне пробив в подаването си. През втората част 19-годишната украинка бе значително по-равностойна на опонентката си, но въпреки това Павлюченкова съумя да материализира превъзходството си и затвори двубоя с 6:4.

Не знам дали играх по-добре от вторник, понякога можеш да спечелиш грозно, понякога можеш да спечелиш красиво. Аз съм щастлива, че спечелих. Утре (б.р. днес) най-после ми предстои почивен ден, ще се опитам да се разходя в София и да се насладя на града. В последния мач в групата ще играя с Корне, очаквам да бъде трудно. В края на сезона сме, всички сме уморени, заяви Павлюченкова след победата. 

Поставената под номер 1 в основната схема Симона Халеп (Румъния) записа втори пореден успех в група "Сердика". Румънката се наложи с 2:0 сета над Ализе Корн(Франция), като по този начин си гарантира участие на полуфиналите в надпреварата. В отделните части Халеп се наложи с 6:4, 6:4 след 93 минути игра.

Първият сет на срещата бе значително равностоен. Халеп бе тази, която първа съумя да се справи с подаването на съперничката си и поведе с 3:1. Корнер обаче бързо успя да навакса изоставането и изравни за 3:3. В седмия гейм последва нов пробив за румънката, който се оказа напълно достатъчен да поведе в резултата с 6:4. Силните изяви на поставената под номер 1 в схемата продължиха и в началото на втората част и тя поведе с 4:1 гейма след цели 3 пробива. В следващите минути двете си размениха по още няколко пробива, а печеливша от цялата ситуация излезе Халеп, която се поздрави с втора поредна победа.

Програмата на Турнира на шампионките на УТА  за днес:

17:00 часа - Ана Иванович (Сърбия) - Саманта Стосър (Австралия)

Не преди 19:00 часа - Елена Веснина (Русия) - Цветана Пиронкова (България)

Веднага след нея - Симона Халеп (Румъния) - Елина Свитолина (Украйна).

 

 

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна