Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тази вечер става ясно колко депутати са се отзовали на призива да помогнат за лечението на малкия Слави

Снимка: Фейсбук

В писмо до новоизбраните депутати Бетина Терзиева ги призова да се откажат от първата си заплата или поне част от нея и да направят дарение за лечението на болно дете от Бургас. Малкият Слави е с диагноза детска церебрална парализа и епилепсия. Той се нуждае от специфично лечение със стволови клетки, за което са необходими 105 хиляди евро. Обръщам се към всички Вас с призив да се откажете от първото си месечно възнаграждение, което сте получили на 24.10.2014 г.. Вие ни струвате почти 310 000 лв. още преди да сте започнали да работите. От деня, в който ЦИК Ви обяви поименно, до 27-и октомври (Първото заседание на новия парламент) Вие не сте имали нито един работен ден. Не мислите ли, че е редно да се откажете от заплатите, които не сте изработили и съответно – заслужили, пише в писмото си младата жена.

Депутатите имаха възможност да откликнат на призива и да преведат пари по сметката на детето.

Дали са го направили и колко са дарили, се очаква да стане ясно днес в 17 часа, каза в предаването "Преди всички" Бетина Терзиева:

Във Фейсбук подкрепящите са вече почти 26 хиляди души. Заедно с тях решихме днес в 17 часа да обявя хората и политическите партии, които до момента са дарили пари по сметките на Слави, и какви са сумите. Няма да казвам колко са, не са всички, дори не са 1/5 от хората. Бройката е наистина много малка. Хубавото е, че до момента имаме отговор от представител на всяка една от парламентарните групи в Народното събрание.

Цялото интервю с Бетина Терзиева можете да чуете в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна