Eмисия новини
от часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

България на 10-то място в отборната надпревара на Европейското в Минск

България на 10-то място в отборната надпревара на Европейското в Минск
Снимка: БФХГ

България завърши на 10-о място в отборната надпревара при жените на Европейското първенство по художествена гимнастика в Минск (Беларус). Тимът ни в състав Мария Матева и Невяна Владинова събра сбор от 133.073 точки, като нашите останаха извън финалите на отделните уреди.

След изпълненията с обръч и топка страната ни беше на 12-о място, а след съчетанията с бухалки и лента се изкачи с две места и остава в елита на Европа.

Невяна Владинова получи 17.250 точки на бухалки (втора резерва) и 17.316 точки на лента (11-а оценка). Мария Матева беше оценена със 17.100 точки на бухалки (дели 12-о място)  и 16.833 точки на лента, след като допусна грешки, което е 20-а оценка.

Отборно шампион е Русия в състав Маргарита Мамун, Яна Кудрявцева и Александра Солдатова със 150.173 точки.  На второ място е Беларус със 144.556 точки, а на трето - Украйна със 139.798 точки.

Президентът на БФХГ Илиана Раева коментира в социалните мрежи представянето на Мария Матева и Невяна Владинова в отборната надпревара

След тежкия старт на Невяна и Мария, момичетата успяха да излязат от шока и изиграха своите съчетания добре. Неви показа изключителен дух и желание да се реабилитира след грубата си грешка вчера и успя. Мария след тоталния срив на обръч, днес беше по-колеблива и не можа да покаже новите си композиции така,както може. Двете момичета показаха израстване, възможности и сили да са част от елита. Предстои много работа и усъвършенстване на композициите. Необходим е верен анализ, за да успеем да постигнем целите си за тази година, а именно - върхова форма на световното първенство в Германия и две квоти за олимпийските игри в Рио! Вяра, сили, любов и ще се получи!


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна