Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Младежи се обучават как да се ориентират професионално в живота

Младите хора първо да направят проучване на пазара, какъв тип позиции търсят, какъв опит имат, накъде могат да се насочат, за да могат да създадат свои собствени очаквания, които да са реалистични.

Това каза за „Хоризонт“ в предаването „Преди всички“ Александър Куманов – обучител в Младежкия информационно-консултативен център „Витоша“ и в Кариерния център към СУ по повод обученията в Софийски университет на младежи за това как да се ориентират професионално в живота и как успешно да се явяват на интервю за работа.

Ние не можем да симулираме напълно ситуацията, в която един млад човек попадне по време на процеса на търсене на работа, но можем в т.нар. "защитена обучителна среда", в която последиците не са толкова фрапиращи, да преминем заедно с младите хора в подготовката на CV, мотивационно писмо, през това какво се случва по време на интервю, за да могат те да бъдат малко по-подготвени.

Има ли тежест мотивационно писмо, каква снимка да сложим в CV-то, както и други съвети при кандидатстването за работа, чуйте в звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени