Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

МВР разширява мерките за безопасност преди празниците

| обновено на 30.12.16 в 14:38
Снимка: БГНЕС

МВР разширява мерките за безопасност преди Нова година. Това съобщи вътрешният министър Румяна Бъчварова. Освен засиленото полицейско присъствие, предстоят проверки на хора и багажи по гари и летища. Към момента няма информация за подготвяна пряка терористична дейност на територията на страната, уточни Бъчварова.


Мерките за сигурност ще бъдат разширени, не само в големите градове по местата, където се очаква да се съберат повече хора, но и в курортите. Там ще бъдат разположени допълнителни екипи на полицията, особено в тези от тях, където има присъствие и на чужди граждани, съобщи Бъчварова. Под специално наблюдение ще бъдат всички транспортни възли - гари, автогари и летища в страната. 

Министър Бъчварова призова гражданите да бъдат особено бдителни и да подават сигнали за съмнителни багажи и хора, които забележат.
Предвид предстоящото струпване на голям брой български и чужди граждани за посрещане на Новата година, мерките за сигурност се разширяват.


Под специална охрана ще бъдат и площадите в градовете у нас, където предстои да се проведат новогодишните концерти. В София  площад "Батенберг" ще бъде ограден с тежка техника на жандармерията, в околните улици ще е пълно с полиция. Хората, отиващи на площада ще влизат през изградени десет пропусквателни пункта.-


Повече по темата чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна