Eмисия новини
от 15.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мартина Хингис се отказа като №1 в света

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Мартина Хингис ще завърши професионалната си кариера на върха, след като от УТА потвърдиха, че 37-годишната швейцарка няма как да бъде изместена от първото място в ранглистата на двойки. Ден по-рано тя обяви, че ще прекрати участието си в тура след 25 спечелени титли от Големия шлем, като третият път със сигурност ще бъде и последен.  

Хингис и нейната партньорка на двойки Юн-Цзян Чан имат девет титли заедно, след като сформираха почти непобедимо дуо в началото на годината. От УТА добавиха, че двете ще бъдат едва петата двойка в историята на женския тенис, която завършва с равенство в точките на върха в ранглистата. Останалите са Лиза Реймънд/Саманта Стосър (2006), Кара Блек/Лизел Хюбер (2007-2009), Сара Ерани/Роберта Винчи (2013-2014) и Хингис/Саня Мирза (2015).

Латиша (Чан) и аз сме щастливи, че ще завършим сезона като водещ отбор в женския тенис. Това е свидетелство за тежката работа, която свършихме през годината, каза Хингис по време на пресконференция.

Чан добави: Винаги е било моя цел да бъда начело на ранглистата, а да го направя заедно с Мартина за мен е истинска чест. Гордея се с всичко, което постигнахме заедно.

БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна