Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мария Спирова: Не може правителството на Мей да бъде обвинено, че иска да си изфабрикува враг в лицето на Русия

"Шамарчетата“ между Мей и Путин за мнозина са добре дошло облекчение от Брекзит, коментира тя

Снимка: sbj-bg.eu

"За мнозина тази размяна на „шамарчета“ между Тереза Мей и Владимир Путин представлява добре дошло облекчение от нестихващите новини за Брекзит, които правят правителството на Мей да изглежда слабо и некадърно". Това заяви в интервю за предаването „Преди всички“ журналистът Мария Спирова.

"Британските правителства правеха всичко по силите си да не ескалират отношенията си с Русия, макар че доста трупове на врагове на Кремъл се събраха във Великобритания. През последните 15 години имаме 14 трупа. Не може да бъде обвинено британското правителство, че иска да си изфабрикува враг в лицето на Русия, тъй като между Великобритания и Русия съществува добра взаимовръзка поради причината, че много от руските олигарски инвестират в Лондон с много сериозни пари", коментира тя.

Тереза Мей би могла да разчита на международна подкрепа за случая „Скрипал“, смята тя:

"Не съм съвсем убедена дали тя действително има нужда от нея, тъй като взаимовръзките между Великобритания и Русия са безкрайно дълбоки финансови и голяма част от тях опират до пране на много сериозни пари, което е ситуацията, която за момента няма развитие".

Цялото интервю чуйте от звуковия файл.


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени