Eмисия новини
от 12.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започва третото издание на "КвАРТал Фестивал 2018: РЕстарт!"

Снимка: БГНЕС

„Целта на третото издание на „КвАРТал Фестивал 2018: РЕстарт!“ е да дадем живот на целия квартал. Рестартираме старото време през призмата на новото“. Това каза в предаването „Преди всички“ един от организаторите - Мартина Стефанова.

Фестивалът идва още по-голям и още по-разнообразен, обещават организаторите. Създаваме дух там, където няма, добави Стефанова.

„Тази година е годината на културното наследство на ЕС. Бидейки част от него и имайки предвид АРТ квартала, което е инициативата за културен квартал в София, между булевардите „Дондуков“, „Сливница“, „Мария Луиза“ и „Васил Левски“ – това е зоната, която е с може би най-много слоеве на културно наследство – от археология до архитектура, включително различните общности, религиозните храмове. Няма друго място в София, което да има толкова много концентрация на едно място. Съответно и мотото тази година е именно културното наследство „Кварталът отвръща на времето“ – как ние работим с него, как го съхраняваме. Инициативата работи и за съхраняването на облика на Стара София и как ние го приемаме и продължаваме да работим с него напред“, разказа още Мартина Стефанова.

Фестивалът започва днес, а какво ще включва той чуйте в звуковия файл. 


БНР подкасти:

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени