Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Мирър": Великобритания издирва още двама заподозрени за отравянето на Скрипал

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Великобритания издирва още двама заподозрени по случая с отравянето на бившия руски двоен агент Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия, извършено в британския град Солсбъри през март тази година, съобщи в. "Съндей Мирър", цитиран от ТАСС.

По данни на изданието, което се позовава на британски правителствен източник, предполагаемите отровители на семейство Скрипал Александър Петров и Руслан Боширов са се срещнали с още двама заподозрени, след като се настанили в хотел в Лондон.

Според източника на изданието те са се срещнали с ръководител на операцията, работещ в посолството и с лекар, който вероятно е трябвало да гарантира, че те няма да провалят операцията, като се отровят сами при използването на нервнопаралитичното вещество. Следователите са кръстили предполагаемия лекар "Доктор Новичок", съобщава в. "Сънди мирър".

Лондон твърди, че Сергей Скрипал и дъщеря му Юлия са били отровени с нервнопаралитично бойно отровно вещество, нанесено върху ръкохватката на жилището им в Солсбъри и обвинява Москва за нападението. Русия категорично отхвърля тези обвинения. 

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна