Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В "Апарт" бодра смяна таланти влиза в ролите на бележити български режисьори и актьори

4
Снимка: Театър Азарян
Документалният спектакъл "Апарт" (режисьорски дебют на Илко Ганев) ще видят премиерно зрителите на Театър Азарян на 29 ноември в рамките на Международния театрален фестивал-лаборатория NEDRAma-international, който ще се състои от 25 до 30 ноември т.г.

Представлението борави със средствата на пърформанса и въздейства като арт инсталация. Публиката ще съпреживее уникален експеримент, съчетаващ в себе си интерактивно поднесени документални текстове, съчинения, разкази и интервюта за живота на едни от най-обичаните артисти.

Историите за света на киното и театъра са разказани от авторите на сборника "Артисти със сребро в косите" и събрани в драматургична рамка от актрисата Людмила Сланева.


Заглавието "Апарт" идва от термин в театъра, който означава думи на персонажа, произнесени директно към публиката.
СнимкаВ спектакъла са използвани документални разкази и интервюта на бележити български режисьори и актьори като Крикор Азарян, Леон Даниел, Наум Шопов, Гинка Станчева, Емилия Радева, Мария Стефанова, Жоржета Чакърова, Гергана Кофарджиева, Ицхак Финци, Никола Петков, Красимира Казанджиева, Стефан Германов, Стефан Илиев-Чечо, Христо Домусчиев и др.

Вълненията, мислите и емоциите на артистите легенди разказват младите актьори Антъни Пенев, Бориса Сарафова, Димитър Крумов, Надя Керанова, Петя Бончева и Севар Иванов. Визуалната среда и видеомапинга са дело на Владислав Илиев, а в подготовката на видеоинсталацията участват Павел Павлов, Александър Ковачев, Александра Апостолова и фотографът Светослав Караджов.

Катя Василева научи повече в аванс от режисьора Илко Ганев. Чуйте.
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Галерия

Горещи теми

Войната в Украйна