Eмисия новини
от 09.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Морски дни" в Столичната библиотека

За всички малчугани, които са се завърнали от морето, все още не са отишли, или пък няма да стигнат до брега тази година, Детският отдел на Столичната библиотека организира "Морски дни". 
Всеки ден, до края на месец август, малките читатели ще се почувстват като "на морето" чрез филми, книги и арт ателиета на тази тематика.

"Морето е любимо на всички: на малки и на големи и ако някой не е успял да стигне до него може да си намери един такъв морски оазис в центъра на София", разказва Борислава Борисова от Детския център към Столичната библиотека.

В програмата предстоят арт ателиета с художника Христо Кърджилов, прожекции на филми за Малката русалка, както и четене на книги за морето и неговите обитатели.

"В арт заниманията ни децата могат да се развихрят, да вложат цялото си въображение. Самите те могат да измислят морско създание, не ги ограничаваме по никакъв начин", допълва Борислава Борисова.

За да се запишете за някое от събитията трябва да го сторите на имейл: sbdeca@libsofia.bg като напишете имена на детето, неговата възраст и кое събитие сте си харесали. За посещение, освен предварителното записване, е необходима и валидна читателска карта за библиотеката.

Повече за "Морските дни" в Столичната библиотека, както и за други събития на Детския отдел, чуйте в звуковия файл.

Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна

Най-четени