Eмисия новини
от 07.00 часа
Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Идентифицирани са четири от жертвите при потъването на яхтата край Палермо

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Идентифицирани са четирима от от изчезналите при потъването на ветроходната суперяхта "Bayesian" в морския участък край Палермо. 

Плавателният съд потъна в резултат на торнадо в понеделник сутринта. На борда му имаше 22 души, от които бяха спасени 15.

Идентифицирани са английският банкер и президент на "Morgan Stanley International" Джонатан Блумър, съпругата му Ан Елизабет, американският адвокат Крис Морвило и неговата съпруга Нада. 

Британският предприемач и собственик на яхтата Майк Линч и 18-годишната му дъщеря Хана още се водят за изчезнали. 

Водолазите са установили и местонахождението на пето тяло в потъналата на 50 метра дълбочина яхта. С него официалният брой е шест жертви, заедно с готвача, чието тяло бе открито в понеделник. 

Един е изчезнал, а 15 са оцелелите от торнадото, потопило 56-метровата ветроходна яхта. 

Информационната агенция ANSA уточнява, че прокуратурата пази строга конфиденциалност по отношение на разследването, а на пожарникарите и бреговата охрана е наредено да не говорят с журналисти. 

Разпитани са оцелелите, сред които екипажът на суперяхтата и капитанът ѝ – 51-годишния новозеландец Джеймс Кетфийлд, с голям опит в морската навигация. 

Ежедневникът "Република" посочва, че оцелелите са предпочели хотелски комплекс по свой избор за тяхна сметка и имат охрана, осигурена от тяхна компания.

По публикацията работи: Мария Петрова
Новините на БНР – във Facebook, Instagram, Viber, YouTube и Telegram.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Горещи теми

Войната в Украйна