Eмисия новини
от часа

Asnjë ndryshim në pozitat para provës së tretë për të formuar një kabinet

Pozicionet e partive të përfaqësuara në parlament mbeten të pandryshuara një ditë para dorëzimit të mandatit të tretë për të formuar një qeveri. Ivajllo Vëllçev nga “Ka një popull të tillë” (ITN) përsëriti se partia e tij nuk do të japë mbështetje..

26.08.21 12:37 |

ITN është forca e tretë politike, miratimi i kabinetit të përkohshëm po rritet

Nga forca e parë politike “Ka një popull të tillë” (ITN) tashmë zë vendin e tretë, tregojnë të dhënat në një sondazh sociologjik të “Market Links”, financuar dhe kryer së bashku me bTV. Diferenca midis “Bullgarisë Demokratike” (DB), ITN dhe..

26.08.21 11:11 |
Ivajllo Mirçev

Nëse "Ka një popull të tillë" kthehet në negociata, mund të formohet një kabinet

Shanset për formimin e një qeverie janë të mëdha nëse "Ka një popull të tillë" (ITN) merr pjesë në negociata, tha deputeti nga "Bullgaria Demokratike" (DB) Ivajllo Mirçev për BNR. Për këtë qëllim, nevojitet një marrëveshje koalicioni në mënyrë që..

23.08.21 12:27 |

ITN mbetet në opozitë, IBNI fillon konsultime për të formuar një kabinet

Zëvendës kryetari i “Ka një popull të tillë” (ITN) Toshko Jordanov u konfirmoi gazetarëve në Kuvendin Popullor se partia e tij mbetet në opozitë. Nga fjalët e tij u bë e qartë se ITN nuk do të mbështesë një kabinet me mandatin e tretë, pavarësisht nga..

19.08.21 13:44 |

Rumen Radev: Çështja është për mandatin e tretë për kabinet

Raundi i dytë i konsultimeve të Presidentit Rumen Radev u zhvillua para se të dorëzohet mandati i dytë për formimin e një qeverie. Në një takim me përfaqësuesit e “Bullgarisë Demokratike”, presidenti tha se pasi dje forca e dytë e..

18.08.21 19:26 |

ITN në krye të komisioneve të rëndësishme në Kuvendin Popullor

Deputetët nga partia fituese "Ka një popull të tillë" (ITN) kryesuan komisione kryesore në Kuvendin Popullor – ato ligjore, buxhetore dhe financiare, për energjinë, rendin e brendshëm dhe sigurinë. Sot deputetët duhet të zgjedhin udhëheqjen dhe..

18.08.21 11:23 |
Presidenti Rumen Radev

Presidenti Radev: Kemi nevojë për një kabinet të rregullt për të luftuar kundër krizave

"Situata politike po përshkallëzohet, krizat - po gjithashtu, dhe kjo rrit nevojën për të pasur një kabinet të rregullt," tha Presidenti Rumen Radev në fillim të ciklit të dytë të konsultimeve me forcat parlamentare për formimin e qeverisë...

17.08.21 13:14 |

Mandati i parë për formimin e qeverisë përfundoi pa sukses

Me një votim të dytë, parlamenti pranoi që mandati i kandidatit për kryeministër nga ITN Pllamen Nikollov për formimin e një qeverie ka përfunduar pa sukses. Kjo lejon që procedura kushtetuese të vazhdojë dhe Presidenti Rumen Radev të dorëzojë..

12.08.21 12:53 |

ITN doli nga Parlamenti dhe ai mbeti pa kuorum

Për shkak të mungesës së kuorumit, deputetët nuk arritën të votojnë projektvendimin për pranimin e tërheqjes së Pllamen Nikollovit si kandidat për kryeministër nga partia "Ka një popull të tillë" /ITN/. Vetëm 105 deputetë morën pjesë në votim dhe..

12.08.21 10:24 |
Maja Manollova

Tre forca politike duan të krijojnë qeveri të përkohshme

Ne do të propozojmë një hartë rrugore, kështu qe qytetarët bullgarë të marrin një qeveri të qëndrueshme me një mandat prej 6-8 muajsh, tha në parlament Maja Manollova nga "Ngrihu. BG! Ne po vijmë! ". Ky kabinet duhet të mbështetet tek ministrat e..

12.08.21 10:10 |
Всички новини: днес | вчера