Eмисия новини
от 21.00 часа

Rezidenca artistike Delejna do të kërkojë një model për ringjalljen e fshatit bullgar

Në 2 kilometra nga kufiri serb - në periferinë gjeografike të vendit tonë, Delejna po kalbet në izolim, varfëri dhe kolaps demografik në ngjashmëri të shumë fshatrave të tjera bullgare. Një grup njerëzish të rinj, së shpejti do të ndërtojnë aty..

24.08.20 11:00 |

Të rinj bullgarë janë duke pikturuar një pikturë të madhe në mur të stilit të Banksy

Krijues të rinj nga shkolla artistike “Mjeshtërit e rinj” në Kjustendill (Bullgari Jugperëndimore) do të shndërrojnë një vend të braktisur në një galeri nën qiell, informoi BTA. “Kështu në qytet do të kemi përveç galerisë me pikturat e Vlladimir..

25.07.20 17:09 |

Festivali për art eksperimental “180 gradë” kthehet në një program digjital

Si organizohet një festival kur udhëtimet janë pothuaj të pamundshme dhe duhet të respektojmë distancën sociale? “Duke marrë përsipër rrezik të madh, me përvojë dhe me kreativitet” është përgjigja. Organizatorët e edicionit të shtatë të festivalit..

03.07.20 15:16 |
Ventsislav Zankov

Bulgaria artist Ventsislav Zankov portrays existential loneliness

In the unusual social environment, which due to the coronavirus epidemic we now call the "new normality", Bulgarian artist Ventsislav Zankov has launched a solo exhibition of paintings, sculptures and neon. The exposition entitled "In front of Me"..

06.06.20 06:30 |

Contest for drawing wild peony gathers participants from all over Bulgaria

Paeonia tenuifolia is a beautiful perennial plant with fiery red flowers. It blooms in April and May and its stem reaches up to 40 centimeters in height. Wild peony grows in dry places, on stony calcareous terrains. In Bulgaria, it can be seen in..

04.06.20 15:50 |

Macron nderoi “gjeniun e madhështisë” Kristo

Piktori dhe skulptori Kristo, i cili ndërroi jetën posedonte “çmendurinë e shkëlqimit dhe gjeniun e madhështisë”, kurse veprat e tij “ndërronin pamjet e godinave dhe peizazheve kudo në botë në ngjarje poetike”, tha Presidenti i Francës Emmanuel..

01.06.20 21:09 |

Culture Ministry to allocate more funds to support culture amidst pandemic

We will allocate another 2.5 million euros for culture and we will invest them immediately, Bulgaria's Minister of Culture Boil Banov stated. 10% of the money is targeted at theater productions, musical performances, dance shows and visual arts...

11.05.20 15:39 |
Georgi Bozhillov – Sllona, “Vajza”, 1975, Ambasada e Bullgarisë - Paris

Tablo nga fondi i MPJ-së prezantohen në ekspozitë virtuale me moto #Mbeteni në shtëpi me artin

Në kohën e izolimit social të dobësojmë virusin me artin. Ky është detyra aktuale e qindra krijuesve bullgarë që punojnë si në vend, ashtu edhe në botë. Pandemia e COVID-19 provokoi përgjigjen krijuese të njërës prej institucioneve më..

20.04.20 06:45 |

Të larmishme dhe të ndryshme, ashtu si vetë jeta, janë krijimet e Dimitar Taushanskit

Krijimet e Dimitar Taushanskit janë të larmishme dhe të ndryshme ashtu siç është dhe jeta jonë – një çiltërsi, në të cilën secili mund të zbulojë jetën e vet. Ato janë dhe optimiste por dhe të mjera, tregojnë përulësinë por dhe guximin, tregojnë bukurinë..

26.03.20 11:00 |

Narcis dhe Eho është një vepër e cila gërsheton të gjitha artet

“Narcis dhe Eho” është një shikim modern drejt të riut të dashuruar me vetveten dhe nimfës së magjepsur nga zëri i saj. Spektakli është krijuar nën udhëheqjen e emrave të njohur – Nedko Sollakov (piktor), Georgi Gospodinov (shkrimtar), Krasimira Stojanova..

05.11.19 12:25 |
Всички новини: днес | вчера