Eмисия новини
от часа

Këngëtarja e xhazit Mirosllava Kacarova me një program të ri koncertesh që ndërthur motive xhaz dhe elektronikë

Fillimi i serisë së fundit të koncerteve të treshes së xhazit Mirosllava Kacarova, Mirosllav Turijski dhe Mlladen Dimitrov fillon në Sofje më 19 prill në orën 20:30 në Sofia Live Club. Ky është koncerti i vetëm i planifikuar në kryeqytet deri në..

19.04.23 11:40 |
Foto: Facebook / Spectrum Vocal Band

"Spektrum" na zhyt në pranverë me "Një përrallë e diellit"

Grupi vokal “Spektrum” (Spectrum Vocal Band) na fton të zhytemi në muajin e bukur pranveror të prillit me harmoni që shpalosen dhe lulëzojnë në pesë zërat e jashtëzakonshme të këngëtarëve të grupit, ashtu si natyra jashtë. Përpiloi: Diljana..

07.04.23 10:15 |

Sezoni i ri i koncerteve të Filarmonisë së Plevenit

Në sezonet e fundit, Filarmonia e Plevenit po përfshin në afishen e saj gjithnjë e më shumë projekte që realizon së bashku me institucione të ndryshme muzikore, solistë dhe dirigjentë të njohur. Midis tyre janë "Le të dëgjojmë kinema" një..

15.09.22 14:26 |
Mario Stantchev

Premiera bullgare e Stantchev Soul Songs

“Gëzohem shumë se do të ekzekutoj në të njëjtën sallë, në të cilën mbajta dhe koncertin tim të parë vetjak”- thotë  xhaz pianisti Mario Stantchev përpara se të prezantojë “Këngë nga shpirti". Salla për të cilën bëhet fjalë  është në godinën..

28.10.21 10:27 |

Orkestra Simfonike e BNR-së hap sezonin e saj të ri të koncerteve

Më 1 tetor Orkestra Simfonike e Radios Kombëtare Bullgare /BNR/ hap sezonin e saj të ri. Koncerti është në Sallën “Bullgaria”, dhe simfonistët e radios ia kushtojnë festës së tyre profesionale Ditës Ndërkombëtare të Muzikës, si dhe Festës së..

01.10.21 07:15 |

Albumi i ri i grupit Koka Mass Jazz – një hap përpara

3 vjet pas albumit Elephunky Trip (2018) të grupit Koka Mass Jazz, del albumi i ri  The Six Fingers - sfida e radhës për krijuesin e formacionit fjuzhën fënk, bateristi Konstantin Kacarski. Ai është autor dhe ka bërë aranzhimet e muzikës në The Six..

23.08.21 11:36 |

Radka Kushleva – bilbili i malit Rodopi

Shumë i rëndësishëm është kontributi i Radka Kushlevës në kulturën tonë tradicionale - ajo për herë të parë popullarizon këngën rodopëse deri tek të gjitha skajet bullgare përmes eterit të Radios Kombëtare. Krahas me këngët nga fshati Shiroka..

18.07.21 11:25 |

Në qytetin Plovdiv fillon Festivali për arte rrugore

Dhe sivjet festivali TheatAir gëzon publikun e vet. Kjo ngjarje e shkëlqyer dhe të shumëpritur nga banuesit e qytetit Plovdiv dhe miqtë e tij e përmbush në fund të verës qytetin me një sjellje të mirë shpirtërore, muzikë dhe bukuri. TheatAir do të..

04.09.20 05:30 |

Folklori ugrofin е takon atë bullgar në albumin e parë të Emmi Kujanpää

Në se në të vërtetë “të gjithët vijmë nga fëmijëria jonë”, atëherë Emmi Kujanpää me siguri mbart një pjesë prej kulturës muzikore të Republikës së Karelisë – trashëgimia e saj nga prindërit e nënës. Sa i përket interesit të finlandezes së re për folklorin..

18.03.20 14:39 |

Një kalendar popullarizon veprimtaritë kulturore në Sofje gjatë verës

Doli një udhëzues special kulturor KalendArt i Bashkisë së Kryeqytetit. Në të janë të përfshirë aktivitete të ndryshme që do të organizohen  në Sofje gjatë muajve korrik, gusht dhe shtator. Udhëzuesi është në gjuhën bullgare dhe në të angleze dhe ofrohet në..

18.07.19 16:37 |
Всички новини: днес | вчера

Горещи теми

Войната в Украйна