Eмисия новини
от 21.00 часа
MEP Radan Kanev

MEP Radan Kanev: Media should apply for funding directly to the European Commission

The media  should stop receiving funding through EU operational programs. They should apply for financing directly to the European Commission instead, MEP Radan Kanev said in Brussels at the presentation of the report "The Invisible Hand of..

13.10.21 10:53 |
Radan Kënev

Duan rregullimin e fondeve të BE-së për reklamat në media

Të ndalohet financimi për mediat përmes programeve operative të BE-së dhe ato të aplikojnë drejtpërdrejt në Komisionin Evropian. Kjo u sugjerua nga eurodeputeti Radan Kënev në prezantimin e raportit “Dora e padukshme e censurës në Ballkan” në..

13.10.21 10:43 |

European Parliament monitoring group urges European Commission to tighten monitoring of Bulgaria

The European Parliament LIBE Democracy, Rule of Law and Fundamental Rights Monitoring Group has called on the European Commission to tighten the monitoring and the audit of EU funds including of the Recovery and Resilience Facility, according to a..

25.09.21 10:55 |
Dimitër Gërdev

Kërkojnë kontrollim nëse një ministër i kabinetit të përkohshëm ka pasur nënshtetësi të dyfishtë

Deputeti nga partia “Ka një popull të tillë” (ITN) Dimitër Gërdev pyeti Ministrin e Jashtëm Svetllan Stoev nëse Ministri i Ekonomisë Kirill Petkov ka pasur shtetësi të dyfishtë në kohën e emërimit të tij në kabinetin e përkohshëm. Gërdev iu..

13.08.21 17:26 |

Një raport nga vëzhgimi i zgjedhjeve provokoi rregullatorin mediatik të takohet me OSBE-në

Këshilli i Mediave Elektronike do të kërkojë një takim urgjent me Organizatën për Siguri dhe Bashkëpunim në Evropë (OSBE) për shkak të një raporti me përfundime paraprake të organizatës nga vëzhgimi i zgjedhjeve të parakohshme parlamentare të 11..

12.08.21 18:07 |

Intimidation attempt is one of reasons behind resignation of former BNR Director General Andon Baltakov

Three factors have motivated the decision of former director general of the Bulgarian National Radio, Andon Baltakov to resign. In an interview with Dnevnik, he said that the first was related to his personal security and an attempt that was made..

06.08.21 16:18 |

Nuk është Bullgaria ajo e cila bllokon rrugën e Shkupit drejt BE

Pasi doli nga seksioni zgjedhor Presidenti Rumen Radev u pyet nga një gazetar maqedonas në se parlamenti i ri do të ndryshojë politikën e Bullgarisë ndaj Shkupit. Politika e Bullgarisë nuk varet cila qeveri do të jetë në pushtet dhe cili parlament...

11.07.21 17:51 |
Prof. Velisllav Minekov

Shteti ka financuar media private

Ligji për Radion dhe Televizionin duhet të ndryshojë. Presqë parlamenti i ri ta bëjë këtë, thirri Ministri i Kulturës Prof. Velisllav Minekov në programin Horizon të BNR. “Ne nuk mund të flasim për media private në Bullgari. Të gjithë ata e mbajnë veten..

08.07.21 10:59 |
The BNR building

BNR still most trusted media brand in Bulgaria

The Bulgarian National Radio, BNR, is once again the most trusted media brand in Bulgaria, according to the Reuters media digital news report for 2021. The biggest share of Bulgarians – 72% trust the news on BNR, the report indicates,..

23.06.21 12:12 |
Godina e BNR-së

BNR mbetet media me besim më të madh

Radio Kombëtare Bullgare /BNR/ është përsëri media në të cilën qytetarët bullgarë kanë besimin më të madh, tregon raporti për vitin 2021 i Institutit për Studimin e Gazetarisë "Reuters" pranë Universitetit të Oksfordit. Pjesa më e madhe, 72% e..

23.06.21 11:56 |
Всички новини: днес | вчера
Подкасти от БНР