Eмисия новини
от часа
Roberto Speranca

Në Itali ata që vijnë nga Bullgaria nuk vihen nën karantinë të detyrueshme

Ministri italian i shëndetësisë Roberto Speranca urdhëroi që Bullgaria të nxirret nga lista e shteteve për të cilët karantina 14 ditore është e detyrueshme. Nga 22 shtatori deri më 7 tetor Bullgaria është në grupin e shteteve të BE-së shtetasit e të..

22.09.20 15:42 |

Covid-19 nuk është aq i rrezikshëm për nxënësit se sa për njerëzit që kanë kontakt me ta

Pritet që grumbullimi i më shumë njerëzve në shkollë të çojë deri në përhapjen e virusit te më shumë njerëz. Rreziku më i madh është se kjo mund të mos jetë aq e rrezikshme për fëmijët se sa për ata që kanë kontakte me ta . Këtë e tha para BNT..

22.09.20 13:01 |

“Bulgaria Air” u jep bonus pasagjerëve për shkak të pandemisë

Që t’u përgjigjet nevojave të klientëve të vet dhe gjendjes dinamike në kushtet e pandemisë aviokompania kombëtare “Bulgaria Air” zgjati periudhën e ndryshimit falas të biletave të avionëve. Çdo një pasagjer i cili ka udhëtim të planifikuar me..

19.09.20 16:41 |

Publikuan rregulla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë

Komisioni për Mbrojtjen e Konsumatorëve prezantoi në sajtin e vet këshilla për kërkesat në lidhje me përdorimin e maskave mbrojtëse gjatë pandemisë së Covid-19. Ato janë përgatitur në bazë të normave të Komitetit Evropian të Standardizimit (CEN)...

19.09.20 11:29 |

Përse optimizmi në ekonomi filloi të sprapset përpara realizmit

Statistikat mbi rastet e sëmundjes  me Covid-19 në Bullgari dhe në të gjithë botën janë jashtëzakonisht të ndryshueshme dhe vazhdimisht shënojnë ngritje dhe zbritje. Po kaq e paparashikueshme dhe plotë me befasi të panjohura është dhe kriza..

17.09.20 11:10 |

Optimizëm i matur për marrëdhëniet ekonomike bullgaro-turke në sfondin e Covid-19

Pandemia nga Covid-19 preku të gjithë ekonominë botërore, kurse milionë njerëz humbën punën e vet. Kriza çoi deri në ngushtimin e konsumit, deri në ndërprerjen e prodhimeve dhe deri në ndërprerjen e vargjeve tanimë të ndërtuara për furnizime...

16.09.20 09:58 |

Viti i ri shkollor – i pranishëm, me mundësi për rikthimin në distancë

Më 15 shtator sipas traditës në Bullgari nxënësit kthehen në shkollë. Pas shpalljes së pandemisë nga Covid-19 gjatë muajit mars dhe masat e pasuara për mësim në distancë, ky do të jetë dhe afrimi i parë i fëmijëve dhe të njerëzve të rinj me klasën..

15.09.20 12:44 |
Angell Kunçev

Kryeinspektori shëndetësor përgënjeshtroi thëniet se do të mbyllen shkolla për shkak të epidemisë

Para Nova TV kryeinspektori shtetëror shëndetësor docent Angell Kunçev përgënjeshtroi thëniet, se shkollat do të mbyllen në fund të tetorit për shkak të pandemisë së koronavirusit dhe prapë do të krijohen pikë ndalesa . “Përhapja e infeksionit nuk..

15.09.20 11:24 |

Ruhet tendenca për uljen e numrit të nxënësve që hyjnë në klasën e parë

Edhe në 15 shtatorin e tanishëm ruhet tendenca negative nga vitet e fundit që të ulet numri i nxënësve të klasës së parë. Pritet që në shkollë të hyjnë 59 mijë nxënës në klasën e parë, pra me 1000 më pak se sa vjet . Matja e..

15.09.20 11:02 |

Për shkak të pandemisë vazhdon ulja e importit dhe eksportit bullgar

Po bien importi dhe eksporti bullgar muajin e radhës, tregon Instituti Kombëtar Statistikor. Për shkak të pandemisë gjatë korrikut eksporti bullgar u ul me 10.7 për qind në krahasim me të njëjtin muaji një vit më parë. U ul edhe importi me 15.9 për..

14.09.20 13:48 |
Всички новини: днес | вчера