Eмисия новини
от 00.00 часа

Tri janë rajonet punuese me ekonomi të planifikuar në Bullgari

Territori i Bullgarisë është i ndarë në gjashtë rajone për planifikim dhe secili përfshin nga disa krahina. Ata janë me rëndësi për formimin e politikave, në sajë të të cilave do të sigurohet financim me mjete nga BE-ja. Sipas legjislacionit..

19.03.20 11:54 |

Bullgaria është vend me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor

Bullgaria është ndër vendet me nivel shumë të lartë të zhvillimit njerëzor, transmetoi BGNES. Në listën e indeksit të zhvillimit njerëzor (Human Development Index) nga 189 shtetet gjithsej vendi ynë është i 52-ti me rezultat 0.812. Kjo evidentohet në..

09.12.19 12:09 |

Publikuan një Program Kombëtar për Zhvillimin e Bullgarisë 2030

Gjatë 2030-ës Bullgaria duhet të ketë standard të lartë të jetesës, të jetë e aftë për konkurrencë dhe të ketë ekonomi me nivel të ulët të karbonit. Këtë e parashikon Programi Kombëtar për Zhvillim. Programi është publikuar në Portalin për konsultime..

27.09.19 19:52 |

Bashkëpunimi për zhvillim – themeli i politikës së jashtme të Bullgarisë

"Politika për zhvillim është një pjesë e pandarë e politikës së jashtme të Bullgarisë që nga viti 2011 dhe është rregulluar me një dekret të qeverisë për pjesëmarrjen e vendit në bashkëpunimin ndërkombëtar " – na shpjegoi Radko Vllajkov, Ambasador i..

05.06.19 15:40 |

Afrimi i vështirë dhe i ngadaltë i Bullgarisë me Perëndimin e zhvilluar

A po afrohet ose po vazhdon të prapambetet Bullgaria nga vendet e zhvilluara evropiane? Kësaj pyetjeje po mundohet t’i japë përgjigje një studim i Fondacionit të miliarderit Xhorxh Soros “Shoqëria e hapur” dhe “Indeksi i arritjes”, që qe botuar gjatë..

15.05.17 11:03 |
Всички новини: днес | вчера