Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Задържаха две смени от митничарите на пункт "Лесово"

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Две смени от митничарите на граничен пункт "Лесово" бяха задържани на работните им места при антикорупционна акция на ДАНС. Следствените действия продължават и с претърсване на домашните им адреси след сигнали, че преминаващи през пункта са изнудвани за пари. 

Граничният пункт вече е отворен и образувалата се там над пет километра опашка от автомобили бавно започна да се изтегля. Пунктът беше затворен от снощи, когато е започна операцията. Голяма част от пътуващите са прекарали нощта в колите си, защото е нямало как и къде да се върнат, за да пренущуват. Никой от чакащите няма информация защо пунктът бе затворен. 

Митничар, който тази сутрин е трябвало да застъпи на смяна в 8 часа, каза, че не са били информирани да не идват на работа. Единственото, което сутрешната смяна знае, е, че колегите им от предишните две смени са задържани в пункта. Всички служители изрично са предупредени да не дават изявления пред медиите. 

По неофициална информация в пункта има задържани 30 митнически служители. Във връзка с операцията са извършени около 100 обиска в домове и близки на митничарите. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград

Споразумение за сътрудничество в областта на образованието и науката подписаха проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и кметът на община Свиленград, арх. Анастас Карчев. "От днес Свиленград вече е университетски град“ - с тези..

публикувано на 01.08.24 в 16:08

Полицията задържа шестима с ценни антични предмети

При акцията на полицията са задържани шестима души от организирана престъпна група занимавала се с незаконна археологическа дейност и трафик на антични предмети. Арестуваните са на възраст между 39  и 61 години от Стара Загора, Симеоновград,..

публикувано на 01.08.24 в 16:02

Две нови споразумения подписа кметът на Чирпан в МРРБ

 Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов подписа днес нови две  споразумения за  общински обекти в МРРБ за финансиране със средства от държавния бюджет. "Това са улиците " Русен Атанасов" (700 000 лв.) и "Бузлуджански конгрес" (320 000 лв.) Амбицията на..

публикувано на 01.08.24 в 15:43
Милена Желева

Започва реализацията на проектите по програма „Култура“ на Община Стара Загора

Успешно започва реализацията на проектите, одобрени по  програма „Култура“  на Община Стара Загора. Договорите към тях са вече подписани от кмета на Общината Живко Тодоров. Това съобщиха от общинската администрация.  „16 са проектите, които  имат..

публикувано на 01.08.24 в 14:16
Древното светилище Мегалит над Бузовград - вратата на Богинята.

Бузовград е домакин на десетия фестивал "Илинденско-Преображенска епопея"

На 10 и 11 август казанлъшкото село Бузовград ще бъде домакин на фолклорния фестивал "Илинденско-Преображенска епопея" . Той се организира от НЧ "Възраждане-2014" - Бузовград в партньорство с местни институции и ще отбележи своето десето издание.  "Тази..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

Лозари и винари остават в протестна готовнаст заради наредба на МФ

След протеста вчера  срещу Наредба на Министерство на финансите лозарите и винопроизводителите остават в готовност за протести в цялата страна, съобщи по Радио Стара Загора Свилен Георгиев, член на Управителния съвет на Националното сдружение на..

публикувано на 01.08.24 в 11:19

Приемат заявления за регистрационен номер по избор от СТ 7001 ТК до СТ 8000 ТК

От днес започва прием на заявления за регистрационен номер по избор от СТ 7001 ТК до СТ 8000 ТК. В сектор „Пътна полиция“ гражданите могат да подават заявления за предоставяне на право за ползване на регистрационен номер за автомобил по избор от..

публикувано на 01.08.24 в 10:55
снимка: Фейсбук

Катастрофа затруднява движението на магистрала "Тракия" при Оризово

Заради пътен инцидент е затруднено движението на Автомагистрала "Тракия" в посока Бургас в района на с. Оризово. Шофьори съобщават за образувала се тапа при километър 163-166.   

публикувано на 01.08.24 в 10:38
Мемориален комплекс „Бранителите на Стара Загора“

Доброволци изнесоха 10 чувала с боклук от парк "Бранителите на Стара Загора"

След ритуалните чествания по  повод 147 години от боевете за Стара Загора през 1877 г. доброволци от Творчески колектив „На улицата“  почистиха снощи района на парк „Бранителите на Стара Загора“.  Те организираха инициативата „Бранителите: обиколка..

публикувано на 01.08.24 в 10:22
Свиленград

Тракийски университет прави изнесено обучение в Свиленград

Тракийски университет - Стара Загора, ще представи пред обществеността на Свиленград предстоящото изнесено обучение, което се открива от новата учебна 2024-2025 година в града. Ректорът на университета проф. д-р Добри Ярков  и кметът на общината арх...

публикувано на 01.08.24 в 10:00