Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Правителството подкрепя предложенията за реформи на правосъдния министър

Румяна Бъчварова
Снимка: БГНЕС

Правителството подкрепя предложенията на правосъдния министър Христо Иванов за съдебната реформа. По-рано и депутати от ГЕРБ внесоха свой вариант на промени в същия закон. Вицепремиерът Румяна Бъчварова обясни процедурата:

Правителството подкрепя проекта на правосъдния министър. В момента предстои той да мине на обществено обсъждане и в крайна сметка законодателят ще реши кой вариант ще приеме.
От парламентарната група на ГЕРБ увериха, че внесените от тях промени в Закона за съдебната власт не са бламиране на правителството, а министърът на правосъдието Христо Иванов откри добър повод за дискусия:
Радвам се, че вчера бяха внесени предложения за изменение в ЗСВ, които инкорпорираха предложенията на главния прокурор от миналата есен за реформа в прокуратурата, защото тези предложения останаха най-малко дискутираната част от целия комплекс проблеми, свързани със съдебната реформа, а в някакъв смисъл са най-важните.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Свързани новини

Откриването на онкологичен център във Варна

Борисов: Пак ще изпреварим румънците в борбата с корупцията

Във Варна министър-председателят Бойко Борисов обеща бързи и сериозни промени в съдебната система. По повод коментарите, че Румъния ни изпреварва в борбата с корупцията, премиерът заяви, че България скоро ще изпревари северната ни съседка. Преди..

публикувано на 03.04.15 в 14:32

Цветан Цветанов: С нашите промени в Закона за съдебната власт не бламираме кабинета

Внесените от депутатите на ГЕРБ промени в Закона за съдебната власт не са бламиране на правителството. Това увери председателят на парламентарната група Цветан Цветанов . Според председателя на правната комисия в Народното събрание Данаил Кирилов е редно..

публикувано на 03.04.15 в 11:16

Христо Иванов: Законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа не е атака срещу мен

Министърът на правосъдието Христо Иванов не смята, че законопроектът на ГЕРБ за съдебната реформа е лична атака срещу него. Пред БНТ той коментира, че става въпрос за партийно съревнование, провокирано от желанието на всички парламентарни групи да..

публикувано на 03.04.15 в 09:22

ГЕРБ бламира министъра на правосъдието

16 народни представители от мандатоносителя ГЕРБ, начело с председателя на парламентарната група Цветан Цветанов, внесоха изненадващо този следобед проект на изменение на Закона за съдебната власт (ЗСВ), съобщава БГНЕС. Документът е подписан и от..

публикувано на 02.04.15 в 17:35