Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

25 хил.лв са събрани за възстановяване на хижа Богдан

Усилията за събиране на средства за възстановяване на хижа Богдан, намираща се в Средна гора, ще продължат и през следващата 2016 г. До момента са събрани 25 000 лв., които са недостатъчни за възстановяването на хижата, която е изключително важна за туристите в Средногорието, заяви в интервю за Радио Стара Загора председателят на Българския туристически съюз Алексей Стоев. Той бе категоричен, че при всички положения през лятото на 2016 г. ще започне процесът по рехабилитация на хижата, дори и всички необходими за целта средства да не бъдат налични към момента. Стоев разкри, че Циментовият завод в Девня е дарил целият необходим бетон за изграждането на железо-бетонни конструкции. Очаква се също така керамични фабрики да дарят тухли и керемиди за ремонта. По този начин възстановяването на туристическия обект се превръща във всенародно безкористно дело. Алексей Стоев се ангажира срокът за реализация на ремонта на хижа Богдан да бъде спазен. Преди броени дни Управителният съвет на Туристическия съюз прие програмата си за 2016 г. И през новата година Съюзът ще продължи да стопанисва поверените му обекти, макар от години насам да не получава финансова подкрепа от държавата, допълни Алексей Стоев.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Регионалните здравни инспекции вече разполагат с новите вариантни ваксини срещу Covid-19

Министерството на здравеопазването обяви началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025г.   В страната са доставени близо 85 хил. дози иРНК ваксини срещу новия вариант JN.1 на SARS-CoV-2 на производителя..

публикувано на 11.09.24 в 17:40

Реставрираната църква в Мъглиж е сред участниците в престижен архитектурен конкурс

Над 30 проекта ще се състезават за носител на приза в престижния конкурс „Български архитектурни награди“ за 2024 година. Той се организира от Камарата на архитектите в България и тази година е неговото шесто издание. Конкурсът се провежда в две..

публикувано на 11.09.24 в 16:49

Създават болница за рехабилитация в Павел баня

На заседание днес служебният кабинет одобри създаването на „Специализирана болница за рехабилитация - М ДИ СИ“ ЕООД в Павел баня, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Болницата ще..

публикувано на 11.09.24 в 16:28
Община Стара Загора

Ути Бъчваров ще преподаде урок по здравословно хранене на първия учебен ден

Вкусен урок по здравословно хранене ще събере малки и големи пред Община Стара Загора на първия учебен ден. Интересният замисъл се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, негов водещ и медиатор ще е популярният актьор, кулинар и тв водещ Ути..

публикувано на 11.09.24 в 14:30
Стадион

Променят организацията на движение по няколко старозагорски улици заради футболен мач

Временно се ограничава движението по няколко улици в град Стара Загора в събота,  14 септември 2024 г.  Ограничението ще бъде валидно за времевия отрязък  от 18.00 до 20.00 часа  и  от 21.30 до 22.30 часа , информираха от звено..

публикувано на 11.09.24 в 13:25

Стара Загора и Казанлък – в топ 10 на градовете с развитие на наука и иновации

София, по естествен път, концентрира над ¾ от разходите и над половината от заетите с наука и развойна дейност. След София, Пловдив, Варна и Плевен по този показател в първата петица влиза и Стара Загора с близо 16млн.лв за разходи, а Казанлък с..

публикувано на 11.09.24 в 13:15

Шестима пострадаха след като автобус се обърна край Раднево

Шестима души пострадаха след като катастрофа с автобус край Раднево. Четири от пътниците са настанени за лечение в болница.  47-годишна жена е опасност за живота с различни травми след като автобус се обърна на пътя Стара Загора –Раднево,..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Обновяват пътната маркировка около учебните заведения в община Павел баня

В ход е обновяване на хоризонталната маркировка около учебните и детски заведения в община Павел баня по повод новата учебна година.  Използваният материал за освежаване на пешеходните пътеки е със светлоотразителни елементи. Това повишава..

публикувано на 11.09.24 в 11:38

Община Гурково получи над 4 млн. лв. за ремонт на улици

  Община Гурково ще започне работа по 10 обекта в областта на инфраструктурата в общинския център и в две от селата. С подписаните споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, малката община има одобрени и финансирани..

публикувано на 11.09.24 в 11:14

Откраднаха 3 тона грозде в лозов масив край село Паничерево

През изминалото денонощие на територията, обслужвана от ОДМВР - Стара Загора, са регистрирани четири престъпления, настъпили са две пътнотранспортни произшествия, започнато е едно бързо производство, разкрити са две престъпления. Сред по-характерните..

публикувано на 11.09.24 в 10:55