Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Очакват се силни дъждове и гръмотевични бури в няколко области на страната, сред които и Стара Загора

Силни дъждове и гръмотевични бури се очакват днес в Централна България. Жълт код е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Разград, Пловдив, Пазарджик, Стара Загора, Сливен, Ямбол, Кърджали и Хасково. В тези райони ще има условия и за градушки, а валежите могат да бъдат придружени от временно усилване на вятъра.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Приключи ремонтът за близо 200 хил. лева на покрива и класни стаи във Второ ОУ в Стара Загора

Успешно е завършил плановият ремонт на покрива на Второ ОУ „П. Р. Славейков“ в град Стара Загора. Това стана известно днес следобед, след като посещение в образователната институция направиха кметът на Община Стара Загора Живко Тодоров и двама от..

публикувано на 11.09.24 в 18:23

Регионалните здравни инспекции вече разполагат с новите вариантни ваксини срещу Covid-19

Министерството на здравеопазването обяви началото на имунизационната кампания срещу COVID-19 за есенно-зимния сезон 2024/2025г.   В страната са доставени близо 85 хил. дози иРНК ваксини срещу новия вариант JN.1 на SARS-CoV-2 на производителя..

публикувано на 11.09.24 в 17:40

Реставрираната църква в Мъглиж е сред участниците в престижен архитектурен конкурс

Над 30 проекта ще се състезават за носител на приза в престижния конкурс „Български архитектурни награди“ за 2024 година. Той се организира от Камарата на архитектите в България и тази година е неговото шесто издание. Конкурсът се провежда в две..

публикувано на 11.09.24 в 16:49

Създават болница за рехабилитация в Павел баня

На заседание днес служебният кабинет одобри създаването на „Специализирана болница за рехабилитация - М ДИ СИ“ ЕООД в Павел баня, съгласно законоустановения ред за целта в Закона за лечебните заведения, съобщиха от пресслужбата на кабинета. Болницата ще..

публикувано на 11.09.24 в 16:28
Община Стара Загора

Ути Бъчваров ще преподаде урок по здравословно хранене на първия учебен ден

Вкусен урок по здравословно хранене ще събере малки и големи пред Община Стара Загора на първия учебен ден. Интересният замисъл се реализира с подкрепата на Община Стара Загора, негов водещ и медиатор ще е популярният актьор, кулинар и тв водещ Ути..

публикувано на 11.09.24 в 14:30
Стадион

Променят организацията на движение по няколко старозагорски улици заради футболен мач

Временно се ограничава движението по няколко улици в град Стара Загора в събота,  14 септември 2024 г.  Ограничението ще бъде валидно за времевия отрязък  от 18.00 до 20.00 часа  и  от 21.30 до 22.30 часа , информираха от звено..

публикувано на 11.09.24 в 13:25

Стара Загора и Казанлък – в топ 10 на градовете с развитие на наука и иновации

София, по естествен път, концентрира над ¾ от разходите и над половината от заетите с наука и развойна дейност. След София, Пловдив, Варна и Плевен по този показател в първата петица влиза и Стара Загора с близо 16млн.лв за разходи, а Казанлък с..

публикувано на 11.09.24 в 13:15

Шестима пострадаха след като автобус се обърна край Раднево

Шестима души пострадаха след като катастрофа с автобус край Раднево. Четири от пътниците са настанени за лечение в болница.  47-годишна жена е опасност за живота с различни травми след като автобус се обърна на пътя Стара Загора –Раднево,..

публикувано на 11.09.24 в 12:07

Обновяват пътната маркировка около учебните заведения в община Павел баня

В ход е обновяване на хоризонталната маркировка около учебните и детски заведения в община Павел баня по повод новата учебна година.  Използваният материал за освежаване на пешеходните пътеки е със светлоотразителни елементи. Това повишава..

публикувано на 11.09.24 в 11:38

Община Гурково получи над 4 млн. лв. за ремонт на улици

  Община Гурково ще започне работа по 10 обекта в областта на инфраструктурата в общинския център и в две от селата. С подписаните споразумения с Министерството на регионалното развитие и благоустройство, малката община има одобрени и финансирани..

публикувано на 11.09.24 в 11:14