Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Маноил Манев: Правителство от ГЕРБ трябва и ще бъде предложено

Маноил Манев
Снимка: Интернет страница на ПП ГЕРБ

„Коалиция ГЕРБ-СДС спечели изборите  в Старозагорски избирателен район заради всичко, което правим през всичките тези  години в градовете и селата на хората. Вече е времето на пробуждането, изборите минаха. Бяхме свидетели на голям популизъм по време на предизборната кампания. От тук нататък  трябва да се работи по реалните предложения. Предизборните сънища свършиха“, коментира за Радио Стара Загора депутатът от ГЕРБ-СДС в 27 МИР Маноил Манев. Той обобщи, че ГЕРБ- СДС  е първа политическа сила в 169 общини.  

По думите му малката преднина на коалицията в община Стара Загора пред вторите „Има такъв народ“ ще бъде обект на сериозен анализ и няма как да не се носи и отговорност.

„900 хиляди са подкрепили премиера Бойко Борисов и ГЕРБ. Ние носим отговорност към хората, които са ни подкрепили. Затова сме длъжни да предложим правителство. Кой ще подкрепи и кой няма такова правителство ще видим тепърва. Към настоящия момент има по-важни неща, които държавността на практика изисква като осигуряване на бюджет за финансиране в различни пера по време на пандемията. ГЕРБ продължаваме да разсъждаваме като държавници, а не като политици“, заяви Маноил Манев.

Нито един депутат няма да вземе еднолично решение. Ще се събере парламентарната ни група и партийното ръководство, за да решим дали ще подкрепим някого като проектно правителство без значение за кого става въпрос, категоричен е Маноил Манев. Той припомни, че на 11 май ГЕРБ събира политическия си актив. По време на Националния съвет се очакват рокади в ръководството на ГЕРБ, като ще бъдат избрани заместник-председатели и нови членове на Изпълнителната и контролната комисия.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!

Още от категорията

Учебни стрелби подпалиха военния полигон "Елена" край Хасково

Военнослужещи от Военновъздушните сили и Сухопътните войски участват в гасенето на пожара, възникнал на полигон „Елена“, съобщават от Министерството на отбраната. В погасяването на огъня участват два модула – единия от полигонната команда на полигон..

публикувано на 01.08.24 в 18:22
Синдикален дом, Стара Загора

Започва цялостен ремонт на бул. "Цар Симеон" в Стара Загора

Община Стара Загора вече е сключила договор за цялостния ремонт на Дома за стари хора на Старозагорските минерални бани . С 6,7млн.лв. европейски средства по Плана за възстановяване и устойчивост ще бъде извършено пълно обновяване на сградите и..

публикувано на 01.08.24 в 16:57

Гасят пожар край полигона "Корен" в Хасковско

Голям пожар пламна този следобед в района на полигона „Корен". Пламъците са в посока към хасковското село Елена. Пожарът се развива на широк фронт. Огънят е в широколистна гора, треви и храсти. До момента по данни на пожарната горят около 300..

публикувано на 01.08.24 в 16:49
Снимката е илюстративна

Община Стара Загора прекратява меморандума за споделените тротинетки

От днес Община Стара Загора прекратява подписания преди четири години меморандум с фирмата, която осигуряваше споделените тротинетки в града. Това обяви кметът Живко Тодоров. Сред причините за този ход на общинското ръководство е неспазването на..

публикувано на 01.08.24 в 16:44

Тракийски университет стартира изнесено обучение в Свиленград

Споразумение за сътрудничество в областта на образованието и науката подписаха проф. Добри Ярков – ректор на Тракийски университет и кметът на община Свиленград, арх. Анастас Карчев. "От днес Свиленград вече е университетски град“ - с тези..

публикувано на 01.08.24 в 16:08

ГДБОП задържа шестима с ценни антични предмети

При спецакция на територията на област Стара Загора под надзора на Окръжна прокуратура – Стара Загора, служители на ГДБОП – МВР задържаха шестима души от организирана престъпна група, занимавала се с незаконна археологическа дейност и трафик на антични..

публикувано на 01.08.24 в 16:02

Две нови споразумения подписа кметът на Чирпан в МРРБ

 Кметът на община Чирпан Ивайло Крачолов подписа днес нови две  споразумения за  общински обекти в МРРБ за финансиране със средства от държавния бюджет. "Това са улиците " Русен Атанасов" (700 000 лв.) и "Бузлуджански конгрес" (320 000 лв.) Амбицията на..

публикувано на 01.08.24 в 15:43
Милена Желева

Започва реализацията на проектите по програма „Култура“ на Община Стара Загора

Успешно започва реализацията на проектите, одобрени по  програма „Култура“  на Община Стара Загора. Договорите към тях са вече подписани от кмета на Общината Живко Тодоров. Това съобщиха от общинската администрация.  „16 са проектите, които  имат..

публикувано на 01.08.24 в 14:16
Древното светилище Мегалит над Бузовград - вратата на Богинята.

Бузовград е домакин на десетия фестивал "Илинденско-Преображенска епопея"

На 10 и 11 август казанлъшкото село Бузовград ще бъде домакин на фолклорния фестивал "Илинденско-Преображенска епопея" . Той се организира от НЧ "Възраждане-2014" - Бузовград в партньорство с местни институции и ще отбележи своето десето издание.  "Тази..

публикувано на 01.08.24 в 14:01

Лозари и винари остават в протестна готовнаст заради наредба на МФ

След протеста вчера  срещу Наредба на Министерство на финансите лозарите и винопроизводителите остават в готовност за протести в цялата страна, съобщи по Радио Стара Загора Свилен Георгиев, член на Управителния съвет на Националното сдружение на..

публикувано на 01.08.24 в 11:19