Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Сергей Елкин рисува за БНР

| обновено на 23.06.22 в 09:52

Българското национално радио реализира съвместна поредица с руския карикатурист дисидент Сергей Елкин. 

Всеки четвъртък на интернет портала bnr.bg и в официалния профил на радиото във Facebook ще бъдат публикувани карикатури на Елкин по актуални вътрешни и международни теми – "Сергей Елкин рисува за БНР".

"Радвам се, че започваме съвместна работа с художника Сергей Елкин. Убеден съм, че това ще бъде успешно сътрудничество, което ще обогати извънпрограмното съдържание на БНР", коментира генералният директор Милен Митев. 

"По този начин, от една страна, показваме, че в днешния дигитален свят радиото не е само звук.  А от друга, подаваме ръка на един автор да продължава да твори, дори далече от дома си", добави директорът на дирекция "Дигиталните програми" Иво Тодоров.

През пролетта на тази година, малко след началото на войната в Украйна, Сергей Елкин напусна Москва и заживя в България. Това се случи, след като новите руски закони заплашват със затвор всеки, публикувал информация, която властта може да обяви за недостоверна. Руският президент е често използван персонаж в карикатурите на Елкин. Много от почитателите му се възхищават на смелостта на художника да публикува карикатури с Путин. Работи на Елкин са публикувани в издания като The Economist, The Guardian, Deutsche Welle, The Moscow Times и много други.

Сергей Елкин рисува за БНР - Галерия
По публикацията работи: Златко Желев

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!