Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Детският хор на БНР и състезателките по художествена гимнастика бяха отличени от Президента Румен Радев като посланици на инициативата "Българската Коледа"

Венеция Караманова
Снимка: Ани Петрова, БНР

Детският хор на Българското национално радио беше удостоен от Президента на Република България Румен Радев с грамота за принос в реализирането на благотворителната инициатива "Българската Коледа" и проявените благородство, съпричастност, доброта и грижа за детското здраве. Отличени бяха и състезателките от националния отбор по художествена гимнастика. Президентът Румен Радев връчи лично отличията на посланиците на "Българската Коледа" на церемония в Гербовата зала, на която беше валидирана и пощенска марка по повод 20-годишнината на благотворителната инициатива.

„За тези 20 години „Българската Коледа“ не само продължава да подпомага хиляди български деца и да носи надежда в техните семейства, „Българската Коледа“ успя да докосне сърце на всеки българин. Тя ни дава вярата, че сме цивилизовано общество, което се крепи на хуманни ценности. Тя е инвестиция в най-ценния ни капитал - здравето и бъдещето на нашите деца; успява да обедини хора с различни професии, образование и социално положение около една общественозначима кауза,“ каза Президентът Румен Радев, който връчи грамотата на главния диригент на Детския радиохор Венеция Караманова. 

Пред БНР маестра Караманова каза: "За нас е чест, че Президентът на Република България удостои Детския хор на БНР като посланик на инициативата "Българската Коледа"! Певците от Детския радиохор винаги приемат участието си в тази благотворителна инициатива с радост, защото чрез изкуството си правят хората съпричастни към съдбата на нуждаещите се деца!"

Певците от Детския радиохор поздравиха Президента, участниците и гостите на церемонията с "Хубава си, Татковино" на Емануил Манолов.  


Снимка: Прессекретариат на държавния глава.

Може да подкрепите „Българската Коледа“, която ще продължи през цялата 2023 година и е посветена на децата с редки генетични заболявания:
Чрез изпращане на SMS на номер 1117 за А1, Vivacom и Yettel. С всеки SMS дарявате 1 лев на дете в беда.
Чрез обаждане на номер 09001117 за фиксирани абонати на Vivacom и А1. С всяко обаждане помагате с 1 лев на дете в беда.
С превод по интернет с банкова карта или чрез ePay.bg.
С банков превод на:
Получател: БНТ, за „Българската Коледа“
IBAN: BG13UBBS80023300186210
BIC код: UBBSBGSF
Обединена българска банка.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!