Дирекциите "Български документи за самоличност" ще работят извънредно в изборния ден

Служителите от звената на Дирекция „Български документи за самоличност” при СДВР и ОДМВР  ще работят и на 27 октомври 2019 г. от 08.30 до 19.30 ч., като ще съдействат на българските граждани, непритежаващи валидни документи за самоличност, да упражнят..

публикувано на 21.10.19 в 11:44

Внесоха сигнал в ОИК срещу досегашния кмет на Карнобат

Сигнал срещу досегашния кмет на Карнобат внесе в Общинската избирателна комисия една от партиите  участници в местния вот. Според жалбата той е присъствал в ролята си на действащ кмет при представянето на проект в СУ „Св. Св. Кирил и Методий“ като..

публикувано на 06.10.19 в 15:43
Община Ямбол

Повече гласоподаватели в Ямбол за тези избори

С близо 1 000 души се е увеличил броят на имащите право на глас в Ямбол в сравнение с местните избори през 2015 година. Повечето от кандидатите за кметското място все още не са открили предизборната си кампания. В Ямбол на тези избори   имат..

публикувано на 05.10.19 в 15:13

ЦИК: Тодор Шейков не може да участва в изборите

И ЦИК потвърди, че кандидатът за кмет на Бургас Теодор Шейков не може да участва в изборите.  След решението на общинската комисия, че той няма уседналост да участва в местния вот, от издигналата го партия са обжалвали, но и комисията в София е потвърдила..

публикувано на 04.10.19 в 16:16

За предизборните мантри или можем ли да боядисаме това, което обещаваме

„Това, което аз мога да ви обещая, вие дори и не можете да боядисате“. Или: „Ще водим позитивна кампания, ама само първо да оплюя всички досегашни, щото са маскари“. Така, най-общо, могат да се обединят посланията, които кандидатите за местната..

публикувано на 03.10.19 в 12:13

Кандидатите за кмет на Бургас с един по-малко

Общинската избирателна комисия Бургас заличи регистрацията на кандидат за кмет на Община Бургас от МК „Ние, гражданите“ ( ДРП Българската пролет, БЗНС, РДП, Земеделски съюз, „Ал. Стамболийски“). След извършена проверка от ГД „ГРАО“ е било констатирано..

публикувано на 02.10.19 в 10:32
Радио Стара Загора

12 са кандидатите за кмет в община Сливен

Дванайсет са кандидатите за кмет в община Сливен, съобщиха от Общинската избирателна комисия. 351 са кандидатите за общински съветници. Избори за кмет ще се проведат в 28 населени места в общината.  В 17 населени няма да има избори за кмет, защото са под..

публикувано на 26.09.19 в 17:36
Снимката е илюстративна.

ОИК: Повечето кандидати за общински съветници в Бургас са от граждански квоти

11 са кандидатите за кмет на Бургас. Двама от тях -сегашният градоначалник Димитър Николов издигнат от ГЕРБ и кандидатът на НФСБ Бойко Миразчийски са участвали и в предните избори. 1600 гласа ще са необходими, за да бъде избран един общински..

публикувано на 26.09.19 в 16:50

Димитър Николов: "Моята лична кампания ще е добронамерена"

Моята лична кампания ще бъде добронамерена и позитивна. Ще заложа на максимално много срещи с граждани , за да представя своите виждания за развитието на Бургас. Ще изслушвам моите опоненти - това заяви кандидатът за кмет на Бургас Димитър..

публикувано на 26.09.19 в 16:18

Кой срещу кого в изборите в областта

Местните избори се очаква да предложат доста изненади по места. Оспорвани, определено, ще са в Несебър. Три са кандидатурите за кмет – издигнатият от Инициативен комитет Николай Димитров, Атанас Терзиев от ГЕРБ и Красимир Косев от „Подем“...

публикувано на 26.09.19 в 14:35