За поредния крах на десницата

За втори път, в най-новата ни, уж – демократична история, т. нар. автентична десница, няма да присъства в парламента. Ще кажете -   голяма драма. А всъщност – тя не е малка. Защото развитите в политическо отношение държави разчитат на автентична..

публикувано на 27.03.17 в 16:44

10 ноември – за демокрацията и последиците от нея

27 години демокрация честваме днес. А дали е за честване? Какво ни донесе и какво ни взе преходът? Авторският поглед по темата е на Мариян Иванов и можете да го чуете в прикачения файл.

публикувано на 10.11.16 в 16:12

НЕФТ

От миналия  петък  всички прогнози за съдбата на България станаха  бравурно оптимистични.  Естествено, не заради задаващите се избори, а заради новината, че в Черно море е намерен нефт. Съобщението дойде от  френската компания “Тотал” ,..

публикувано на 31.10.16 в 15:31

ОТПЕЧАТЪЦИ

Искат да ни превърнат от личности в пръстови отпечатъци и от граждани в престъпници, написа в открито писмо до бургазлии общественият посредник Таньо Атанасов. Омбудсманът призова гражданите да не оставят пръстов отпечатък при постъпване в..

публикувано на 21.10.16 в 13:31

ИСТИНСКИ ЛЪЖИ

Сирийски бежанци настанени в столичния  квартал „Враждебна“ заплашиха с гладна стачка. Причина за бунта им станала информация, която 15-те кандидат-бежанци получили в Гърция. "Казаха ни: в момента, в който кацнем, ще отседнем в..

публикувано на 11.10.16 в 14:14

POST MORTUM

Спомняте ли си дядо Матейко от село Подуене, главен герой в разказа „На оня свят“ на Елин Пелин? Е, ако не си го спомняте, не е беда голяма. Защото родните законотворци и управленци ще ви го припомнят. Как ли? - Накратко казано..

публикувано на 10.10.16 в 09:41

ГРАЖДАНСКА ОТГОВОРНОСТ

Есен е, листата капят,  птичките отлетяха на юг и по традиция в последните дни застрахователи прогнозираха поскъпване на Гражданската отговорност. Над 500 хиляди са шофьорите нарушители, които карат колите си без задължителната застраховка..

публикувано на 07.10.16 в 15:12

ООН2

Не сменяй конете, когато прегазваш реката, гласи българска поговорка. Ама кой ли да я прочете. Във всеки случай не и родните политици. Вече стана ясно, че България няма да има генерален секретар на Организацията на обединените нации...

публикувано на 06.10.16 в 15:32

ПРАЗНИЦИТЕ

Министерството на труда обмисля да приеме искането на бизнеса да не се сливат празниците. "Обмисляме да няма дълги почивни дни, които да натоварват бизнеса", коментира преди  ден социалният  министър Зорница Русинова. Е, малко смущаваща е..

публикувано на 05.10.16 в 16:18

СИРЕНИ

Не е вярно, че  в тази държава нищо не се прави както трябва. Вярно, че българинът е черноглед по природа и критикар на всичко около него и единствено и само той е безгрешен. Може би има и частица истина в песимизма му, но все пак човек..

публикувано на 03.10.16 в 14:54