Изпратиха инструкции до личните лекари срещу разпространението на коклюш

Предприемат мерки срещу разпространението на коклюша в Бургас. От РЗИ изпратиха инструкции до личните лекари за проследяване на подлежащите на имунизация срещу заболяването. За пропуски трябва да проверяват и медицинските сестри в детските градини и..

публикувано на 28.04.24 в 09:45

Благотворителен базар събира пари за ремонт на ямболската църква "Св. Троица"

Всички православни храмове в Ямболската духовна околия ще бъдат отворени на „Цветница“, но само в част от тях ще има празнични служби, заради липсата на достатъчно свещеници. В най- старата ямболска църква "Св. Троица" се организира благотворителен базар..

публикувано на 28.04.24 в 08:21

Концерт събира средства за 132-годишния храм в с. Долно Ябълково

Благотворителен концерт събира средства за възстановяването и реставрацията на църквата в средетското село Долно Ябълково. Храмът е над сто годишен и притежава ценни икони и богата история, разказа оперната прима на бургаската опера Мария Цветкова..

обновено на 28.04.24 в 08:11

Цветница е! Бургас отбелязва празника с богата програма

Православният свят отбелязва един от големите християнски празници - Вход Господен в Ерусалим. Дни преди своята Кръстна смърт Исус Христос бил посрещнат тържествено в свещения град. Многолюдното множество го приветствало с палмови клони. Така е..

публикувано на 28.04.24 в 08:00

Изложба с 23 български дизайнерски продукта гостува в Бургас

Изложбата „Съвременен български продуктов дизайн“ ще бъде представена в Конферентната зала на Регионална библиотека „Пейо К. Яворов“ в Бургас на 8 май от 14.00 до 18.00 часа, съобщават от културната институция. Официалното откриване на изложбата и..

публикувано на 27.04.24 в 16:55

Петър Кънев отново ще води листата на БСП в Бургас

Петър Кънев отново е избран да води листата на БСП на предстоящите избори за 50-то Народно събрание. Н а свое заседание днес Националният съвет на БСП утвърди листите , както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния..

публикувано на 27.04.24 в 16:42

Агатополският епископ Йеротей с обръщение към миряните

През седмицата Светият Синод обяви новия списък на кандидатите за Сливенски митрополит. В него не фигурират епископите Йеротей и Михаил, които получиха най-много гласове на касираните избори.  На сайта на Светия синод бяха обявени имената на Велички..

публикувано на 27.04.24 в 16:19

Фестивал разкрива кемпера и къмпингуването като начин на живот

Хубавото време изкара бургазлии на Морската гара за кемпер изложението „Explore the world".  Първото издание на фестивала се организира със съдействието на община Бургас и Министерството на туризма.  На него се събраха много от хората, които..

публикувано на 27.04.24 в 14:53

Откриха националното изложение за цветя "Флора 2024" в Бургас

Рози и орхидеи са хитът на националното изложение за цветя „Флора 2024“ в Бургас. Над 90 фирми участват в него. Изложбени и търговски зони с красиви сезонни цветя, аранжировки и цветни арт инсталации ще видят бургазлии и гостите на града в откритите площи..

публикувано на 27.04.24 в 14:21

"Възраждане" представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол

Партия „Възраждане“ представи кандидатите си за 50-то Народно събрание от Ямбол. В листата са включени осем кандидати- петима мъже и три дами. Водач на листата е настоящият депутат от региона Никола Димитров, който за четвърти път се кандидатира..

публикувано на 27.04.24 в 12:56