Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проверяват фризьорски салони за укрити обороти

Над 200 фризьорски салона в страната ще бъдат проверени от Националната агенция за приходите, част от проверките ще се извършват и в Бургас. Акцията на данъчните е с превантивна цел - предотвратяване на неплащането на данъци и осигуровки и укриване на обороти на салоните за красота.  Информационни материали, контролни мерки и наблюдения ще предшестват глобите. Практиката на Агенцията показвала, че в 82% от случаите браншовиците са се възползвали от възможността да скрият от данъчните своите приходи. 

Над 15,2 млн. лв. годишно са щетите за бюджета от неплащане на преки и косвени данъци от козметични студиа, а от осигурителни вноски - над 10,1 млн. лв.
Дали кампанията на Агенцията за приходите е оправдана според бургаските фризьори и козметици и въобще изрядни платци ли са салоните за красота в нашия град чуйте в звуковия файл:





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Община Камено награди изявените си учители и ученици

Стотици възпитаници на училищата в община Камено и детски градини, придружени от техните учители се включиха в празничното шествие, посветено на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност. В тържествата се включиха представители на всички учебни заведения в община Камено, културни и..

публикувано на 24.05.24 в 13:36

Над 11 хиляди ученици и културни дейци се включиха в празничното шествие в Бургас (СНИМКИ И ВИДЕО)

Многохилядно празнично шествие премина по пешеходните улици на Бургас. В общоградското отбелязване на 24 май участваха 35 детски градини, 45 учебни заведения, представители на четирите университета в града, духовенството, читалища и културни институти.  В пищното шествие се включиха музикални и мажоретни ученически състави, родители и гости на..

публикувано на 24.05.24 в 12:03

Марин Киров към зрелостниците: Където и да сте, влизайте изправени, вие сте от Царево

Кметът на община Царево Марин Киров отправи празнично приветствие по случай 24 май -  деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност Той се обърна към зрелостниците от града, призовайки ги, където и да са да влизат изправени, защото са от община Царево.  "В каквато и ситуация да..

публикувано на 24.05.24 в 11:46

Многолюдно празнично шествие премина по улиците в Ямбол

С многолюдно празнично шествие, благодарствен молебен  и богата културна програма Ямбол отбелязва  Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално бяха  връчени и наградите за принос в  образованието и просветата. Хиляди ученици, учители и граждани се включиха в празничното шествие, което премина няколко километра по улиците на града. Аето и..

публикувано на 24.05.24 в 11:09

С двудневни концерти община Приморско отбелязва празника си

С двудневни концерти община Приморско отбелязва празника си. Това е и своеобразно начало на летния сезон, посочи кмета Иван Гайков. С надеждата той да е успешен тържествата започват с днешно прати на сцената пред общината.  Водещ и участник е Иван Динев Устата. След него на сцената ще се качи певецът-актьор Владо Михайлов, а със 100 кила ще завърши..

публикувано на 24.05.24 в 10:05

Вижте шествието на бургаските абитуриенти /СНИМКИ/

В навечерието на 24-ти май бургаските абитуриенти преминаха с шествие по главните улици на града до Морското казино, където си направиха снимка за спомен с кмета на града Димитър Николов.  С ленти с надпис абитуриент, знамена и балони те преминаха по улиците „Александровска“ и „Богориди“. Шествието беше предвождано от Бургаския духов оркестър...

публикувано на 24.05.24 в 08:43
Икона Св.Св.Кирил и Методий, РИМ-В.Търново

Празнично шествие в Ямбол за 24 май

С празнично шествие, благодарствен молебен и богата културна програма Ямбол  ще  отбележи  Деня на светите братя Кирил и Методий. Официално ще бъдат връчени и наградите за принос в  образованието и просветата. И тази година ще бъде спазена традицията празничното шествие да тръгне от различно училище в Ямбол. Сборният пункт днес е дворът на..

публикувано на 24.05.24 в 08:22