"На работа с колело" обсъждат в Бургас

Партньори от десет европейски страни по проекта „До Работа с Колело’ са на среща в Бургас.  Проектът е насочен и към работодателите, за които са предвидени обучения , както и начините за стимулиране на служителите да ползват велосипеди за придвижване до работното място, обясни Евгени Апостолов, председател на  „Националната велосипедна асоциация“.

Кампанията „До Работа с Колело” ще включва и използването на смартфон приложение, което ще отчита изминатите километри и маршрути и ще предлага на участниците дребни стимулиращи награди за всеки 20 изминати километра. Даните, събрани от всички участници, ще бъдат предоставяни на местните власти за актуализация на велосипедната инфраструктура.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Хотел с паркинг. Примерно

"Булевард Демокрация" - на 22 януари

„В стройни чети и дружини дружно да вървим напред. Да се учим, да работим, да строим живота нов. По дюни, плажове орем, бетон ще леем до откат, а над нас властта народна е разперила крила“ Ще кажете, че няма рима и ще сте прави. Но и аз не съм поет. Важното е да сменим предназначението на всичко родно, де..

публикувано на 22.01.19 в 15:00

Кметът на Несебър Николай Димитров направи проверка на строителните дейности в града

Вчера кметът на общината Николай Димитров направи инспекция на текущите ремонтно-строителни дейности на няколко обекта на територията на Несебър. Обиколката включваше както проверки по улица „Хан Крум“ в новата част на града, така и южната крайбрежна алея и улиците „Иван Асен II” и „Гларус“ в стария Несебър. Ремонтните дейности по улица „Хан Крум“..

публикувано на 22.01.19 в 14:50

Обявена е грипна епидемия в Сливенска област

Със заповед на директора на РЗИ-Сливен д-р Петя Балулова от 23 януари е обявена грипна епидемия в Сливенска област. Заповедта е издадена във връзка с повишаване на броя на заболелите от грип и остри респираторни заболявания за периода от 14 до 20 януари. Разпоредени са мерки спрямо лечебните заведения за извънболнична и болнична помощ, както и до..

публикувано на 22.01.19 в 14:43

Две министерства ще се борят с липсата на кадри в туризма това лято

Всяко лято един от основните проблеми, пред които се изправят хотелиери и ресторантьори е липсата на квалифицирани кадри. От тази година започват обучения за придобиване на необходимата квалификация на бъдещия персонал. Организирането им е резултат от съвместните действия и подписано споразумение между социалното и министерството на туризма...

публикувано на 22.01.19 в 14:28

Грипната ваканция приключи, учениците се връщат в клас

Грипната ваканция приключва днес, от утре учениците се връщат в класните стаи. Това съобщават от Регионалния щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания. Той ще заседава отново в петък, за да реши остава ли в сила грипната епидемия.

публикувано на 22.01.19 в 10:44

5% отстъпка, ако до края на месеца си подадем електронно данъчните декларации

Ако подадат декларациите си по електронен път до 31 януари 2019 г., физическите лица могат да ползват 5% отстъпка върху данъка за довнасяне по годишната си данъчна декларация, но не повече от 500 лв. Допълнително условие за ползване на отстъпката е гражданите да нямат подлежащи на принудително изпълнение публични задължения, както и да внесат целия..

публикувано на 22.01.19 в 10:29

Национални центрове ще се борят с фалшивите новини по време на Евроизборите

До март месец трябва да бъдат създадени национални центрове, които ще работят в сътрудничество с Европейската комисия и Европейската служба за външно действие.Те ще  отговарят за провеждането на евро изборите, обясни евродепутатът Момчил Неков. Центровете ще сигнализират за фалшиви новини. За да се следят те е създаден кодекс на добри практики:..

публикувано на 22.01.19 в 09:41