"На работа с колело" обсъждат в Бургас

Партньори от десет европейски страни по проекта „До Работа с Колело’ са на среща в Бургас.  Проектът е насочен и към работодателите, за които са предвидени обучения , както и начините за стимулиране на служителите да ползват велосипеди за придвижване до работното място, обясни Евгени Апостолов, председател на  „Националната велосипедна асоциация“.

Кампанията „До Работа с Колело” ще включва и използването на смартфон приложение, което ще отчита изминатите километри и маршрути и ще предлага на участниците дребни стимулиращи награди за всеки 20 изминати километра. Даните, събрани от всички участници, ще бъдат предоставяни на местните власти за актуализация на велосипедната инфраструктура.


ВИЖТЕ ОЩЕ
Туида

Започнаха археологическите разкопки на крепостта „Туида“

Започнаха археологическите разкопки в късноантичната и средновековна крепост „Туида“ край Сливен. Научната експедиция се ръководи от директорът на Регионалния исторически музей Николай Сираков. Той обясни, чв в момента се разкриват участъци до северния вход на крепостта. Николай Сираков допълни, че голяма част от вътрешността на крепостта не е..

публикувано на 16.08.18 в 09:12

Предлагат бившия ГУМ да стане градски площад

Едно висящо дело има за съдебна делба за собствеността на терена на бившия градски универсален магазин. Няма спор за собствеността, обясни Златина Георгиева, директор "Правно-нормативно обслужване“. Общината притежава над 11 дка. Тя предлага те да станат градски площад.  Съдебните спорове започват с продажбата на правото на строеж във..

публикувано на 16.08.18 в 08:25

На няколко места в центъра без вода в четвъртък

Подмяна на спирателен кран налага спирането на водоподаването утре - 16.08.2018г.  от 9:00ч. до 11:00ч. на  ул."Г.Кирков" , участъкът между ул."Александровска" и ул."Лермонтов". Също без вода ще бъде и ул."Възраждане" между ул"Георги Кирков" и ул."Славянска", съобщават от ВиК Бургас .

публикувано на 15.08.18 в 16:51

Хоро, миди на тенекия и много музика за празника на остров „Св. Анастасия“

Островно хоро е вече традиция за празника на Острова. Фолклорен ансамбъл „Странджа“ зарадва туристите с изпълнения на странджански песни. Много от гостите се хванаха на хорото редом с танцьорите, а най – атрактивният участник беше 62 – годишният моряк Тодор Христов, който сподели че много обича морето и се радва, че празникът на острова се..

публикувано на 15.08.18 в 16:30

Молдова поиска откриването на почетно консулство в Бургас

Да бъде открито почетно консулство на Република Молдова в Бургас. Това обсъдиха на среща днес Негово Превъзходителство Штефан Горда и кметът Димитър Николов. 175 000 са молдовските граждани, които са посетили България за една година. В бургаските университети  учат десетки студенти от Молдова, стана ясно още от разговора. На срещата бяха обсъдени..

публикувано на 15.08.18 в 15:41

Димитър Николов изпрати съболезнователен адрес до посланика на Италия в България

Кметът на Бургас Димитър Николов изпрати съболезнователен адрес до посланика на Република Италия в България н.пр.Стефано Балди по повод жертвите на срутилия се мост в Генуа. "Приемете моите най-искрени съчувствия по повод жестоката трагедия, сполетяла десетките невинни жертви и пострадалите от злополучно рухналия магистрален мост в Генуа.   Отправям..

публикувано на 15.08.18 в 13:25

30% от учениците в Гимназията по компютърно програмиране ще имат общежитие

108 деца ще се обучават в новата Професионална гимназия по компютърно програмиране и иновации. Новото учебно заведение включва и общежитие, в което ще бъдат настанени деца от други градове. 33 легла са подготвени в общежитието на новата гимназия за тази година, обясни зам.-кметът по култура и образование към община Бургас Йорданка Ананиева: "На..

публикувано на 15.08.18 в 09:21